Ostaessa uutta kotia, minulla oli muutamia elämän ja unelmien sanelemia kriteerejä. Yksi niistä oli se, että halusin kodin, johon mahtuu pitkä ruokapöytä. Jos kuvittelen mielessäni äkkiseltään onnellisen hetken, liittyy siihen paitsi ystävät, hyvä ruoka myös kuohuva - ja se pitkä pöytä. Laitan mielelläni ruokaa isommallekin jengille ja olen se äiti, joka sanoo aina, että myös lasten kaverit ovat tervetulleita syömään / leipomaan / istumaan iltaa.

Tällä kertaa kun toinen suosikkini pyöreä pöytä ei istunut parhaalla mahdollisella tavalla huoneeseen, etsin nimenomaan pitkän huiskeaa, suoran mallista ruokapöytää. Oikeastaan liki kaikissa vastaan tulleissa ruokapöydissä miinuksena on niiden syvyys. Itse pidän siitä, että istutaan lähekkäin, väliin ei oikeastaan tarvitse lautasten lisäksi mahtua kuin lämmintä tunnelmaa hehkuva kynttilä jalassaan. Metsästin siis nimenomaan sellaista pöytää, joka olisi syvyydeltään maltillinen, jopa kapea. Väriä pohdin myös paljon. Jahka vanhoja, antiikkihuonekaluja löytyy muutenkin antiikinaikaisesta huoneistosta jo paljon, tuntuivat modernimmat ja selkeämmät linjat kontrastin vuoksi houkuttelevilta. Tammi materiaalina veti yllättäen puoleensa klassisuuden ja lämmön ansiosta.

(Myös tuota kuvan mustaa pohdin, mutta päädyin kuitenkin klassiseen tammeen sen kevyemmän ilmeen vuoksi.)

Loppujen lopuksi rakastuin Ilse Crawfordin suunnittelemaan ruokapöytään De La Espadan mallistosta. Siinä sulavien linjojen ja maltillisen syvyyden lisäksi erityisen hyvää on myös pöydän pyöristetyt kulmat. Ne antavat anteeksi, jos pöydän ympärillä joskus vaikka tanssahdellaan tai jos täytyy istuttaa patojen äärelle vieläkin enemmän syöjiä - näin pyöreisiin nurkkiin saa pari jakkaraa lisää.

Helmikuussa pääsemme vihdoin niihin puuhiin, jahka pitkä toimitusaika on lusittu. Se onkin sitten parahiksi bliniaika! 

De La Espada, Koolmatista

 

Kommentit (1)

Giselda
2/1 | 

Hei Heli! Kiitos paljon, kun vinkkasit tästä pöydästä. Aivan super kaunis niin kuin toki kaikki Ilsen kynästä tullut. Tämä voisi olla myös meille täydellinen, kun tilaan ei sovi kuin juurikin max 80 leveä pöytä, mutta pituutta tarvitaan ja pyöristetyt kulmat toisi juuri hyvää fengshuita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla