Olen vähän hurahtanut, täytyy myöntää. Olen viime aikoina pohtinut paljon hyvinvointia ja siitä herkullisena aasinsiltana omia ruokailutottumuksiani. Olen innostunut miettimään ravintorikkaita vaihtoehtoja ruokailla oma hyvä olo huomioiden, testannut reseptejä innolla. Olen jo kohta kymmenen vuotta noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota kuin luonnostaan - se tuntuu toimivan omalla kohdallani. Nyt olen maltilla tuonut pöytään myös viljoja - vaikkakin pitkälti gluteenittomia sellaisia. 

Tällä viikolla testiin pääsivät sämpylät, jotka bongasin ihanan Vaneljan blogista. Manteli-, tattari- ja perunajauhoja sisältävät ihanuudet valmistuivat nopeasti - chia-siemenet tuovat koostumukseen mukavasti rakennetta. Ja rapea pinta! Sitä olen varsin leivättömänä kulkijana kaivannut. Sämpylät pääsivät kaveriksi ihanalle kurpitsakeitolle - se resepti on perheeni klassikko, joka ei petä - jaan senkin teidän kanssanne vielä ennen viikonloppua.

Rapeat sämpylät 

2 rkl chia-siemeniä + 1 dl vettä

4 dl mantelijauhoja

1 dl tattarijauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl psylliumkuitujauhetta

1/2 tl merisuolaa

3 dl mantelimaitoa (itse käytin kauramaitoa, jota löytyi jääkaapista)

1/2 tl hunajaa

loraus omenaviinietikkaa (tehostamaan kohotusta)

0,75 dl sulaa kirnuvoita (tai kookosöljyä - itse valitsen tämän vaihtoehdon)

 

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita chia-siemenet turpoamaan veden kanssa kulhoon. Anna tekeytyä geeliksi noin vartin verran.

2. Sekoita sillä välin manteli-, tattari-, peruna-, leivin-, ja psylliumkuitujauhe sekaisen. Lisää suola ja sekoita. Lisää manteli- tai kauramaito, sulanut voi tai kookosöljy, chia-geeli, hunaja ja etikka. Sekoita. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia.

3. Taikinan koostumus saa olla pehmeää leivottaessa, mutta ei lässähtää pellille laitettaessa. Lisää tarvittaessa jauhoja (itse lisäsin vähän tattarijauhoa - ehkä noin 0,5 dl). Muotoile sämpylöitä - noin 9 kpl - leivinpaperille pellin päälle. Itse tein tämän lusikalla. Voit halutessa ripotella päälle unikonsiemeniä (itse unohdin ne kauppalistalta).

4. Paista uunin keskiosassa, noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin pintaan. Nauti! (vaikka sen keiton kanssa)

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 35-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2016

Kategoriat