Kirjoitukset avainsanalla Arctic Design Capital

SISUSTUSTOIMITTAJANA ROVANIEMELLÄ 2018

Terveisiä Rovaniemeltä, olimme sisustustoimittajakollegoiden kanssa tutustumassa Rovaniemen designiin, ruokakulttuuriin ja majoitusvaihtoehtoihin.

Suurkiitos emännällemme Pia Jokelalle Rovaniemen matkailusta.  Kolmeen päivään mahtui huisin monta paikkaa ja tapahtumaa, tässä tulee osa 1. Kakkosessa käymme  keramiikkataiteilija Anu  Pentikin luona.  

Vuosi sitten pääsin osallistumaan samantyyppiseen lehdistömatkaan ja senkin kokemuksia löytyy blogista viime huhtikuulta. 

#visit rovaniemi

#arcticdesigncapital

 

Ensimmäiseen päiväämme Rovaniemellä mahtui tutustuminen uuteen NOVASKYLAND-hotelliin ja -ravintolaan. Ravintolan huikeat herkut veivät kielen mennessään. Aivan Novaskylandin viereen on rakennettu SNOWMAN WORLD, jonka mustiin (kuva yllä) kotamaisiin asuntoihin majoittuu siten että maisema tulee osaksi sisätilaa lasiseinän kautta.  Lisää taloja nousee ensi talveen mennessä koska kysyntä on ollut kovaa eikä vapaita öitä ole ollut tarjolla. 

 

 

HORNWORK on taiteilijapariskunnan paja, jonne pääsee vierailulle katsomaan kuinka poro muuntuu käyttötaiteeksi.  Taitelija Irene Kangasniemi käyttää nahkaa, taljoja ja luita, hänen miehensä taikoo uniikkeja kattokruunuja hirvien sarvista.  

 

 

Kävimme myös ARCTIKUMISSA katsomassa Irenen taidenäyttelyn. 

 

 

YUCA on juuri avautunut Rovaniemen suosikin 21 naapuriin. Omistajapariskunnan haave meksikolaisesta ravintolasta otti tuulta alleen kun sopiva tila löytyi. Pariskunta tilasi lentoliput ja lähti Meksikoon, palaten kokin kanssa.  Menu on siis paikallisella osaamisella höystetty mutta meksikolaisen kokin luoma. Huikea hyvää ja niin ihana miljöö.  

 

 

ARCTIC DESIGN SHOP on muuttanut Rovaniemen yliopistolta omaksi kaupakseen keskustaan. Lappilaisten designereiden mallistoja on myynnissä todella monipuolisella valikoimalla koruista ruokaherkkuihin, vaatteisiin, turkiksiin ja julisteisiin. 

ARCTIC LIGHT HOTEL oli majapaikkamme tälläkin kertaa toisen yön osalta ( toisen yövyimme Anu Pentikin luona)  ja tämä lähes viiden tähden ( 4,5 koska uima-allas uupuu) hotelli on taas valittu Suomen parhaaksi. Sisustus muistuttaa Helsingistä tuttua Hotel Lilla Robertsia lappilaisella twistillä maustettuna, johtunee samasta sisustussuunnittelijasta.  

 

Huoneeni oli mahtavan tilava ja ihastuin kylpyhuoneen jääkarhuun. 

 

 

SARA LA FOUNTAIN on suunnittelut Arctic Light Hotelin aamiaisen ja nyt se sai täydennystä vielä uusien herkkujen muodossa: valikoimaan lisättiin avokadoleivät, smoothie bowlit ja gluteenittomat proteiinipannukakut marjojen kanssa.  Ihana Sara kertoi itse meille uudesta aamiaisesta. Suomen paras hotelliaamiainen, ehdottomasti! 

 

 

ja vielä edelliseen iltaan: Illalla piipahdimme mahtavassa pizzaravintolassa PURE PIZZAssa, jonka maut kyllä veivät kielen. Pizzauuni on tilattu Italiasta ja pizzat kypsyvät luonnollisesti avotulella.  Ja talosta löytyy myös gluteeniton pizza. 

 

 

Pure Pizzan jälkeen kävimme HIMO ravintolassa maistelemassa susheja. Entinen Wakkanai ravintola oli muuttanut nimeään ja laajentanut valikoimaa valtavasti. Suosikkini on silti sushi ja erityisesti poronigiri. 

Illalla saimme kutsut paikalliseen FASHION NIGHT tapahtumaan jossa Tredonne liike esitteli muotia näytöksen muodossa. Illan juonsi Kim Herold ja näytöksen jälkeen pääsimme private shoppailemaan Tredonneen.  Alla ihana löytö By Malene Birgerin mallistosta. 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Rovaniemi Arctic Design Capital

Sain kutsun matkustaa tutustumaan Rovaniemeen ja sen design-tarjontaan, matkaan meitä lähti kahdeksan sisuustustoimittajaa. Vahva muotoilukaupunki yllätti ja ilahdutti. Vietimme Rovaniemellä kaksi ja puoli päivää.  Yövyimme huikeissa paikoissa: aivan keskustassa on Suomen paras hotelli 2017-kunnian saanut Arctic Light Hotel ( ihanan hotelliaamiaisen on suunnittellut Sara La Fountain ja hotellin sisustuksesta vastaa sama suunnittelija kuin esimerkiksi Lilla Robertsista)  ja toisen yön olimme Käpylehmissä eli Arctic TreeHouse Hotellissa.  Rinteeseen rakennetut puukuutiot olivat hieno kokemus ja valtavan lasi-seinän ansiosta nukuimme kuin metsässä.  Myös Rakas-ravintola oli herkullinen tuttavuus. Tutustuimme myös keskustaan avattuun hosteliin, Hostel Cafe Koti,  jossa yöpyminen sujuu kotoisammin ja pienemmällä budetilla.  

Maanantaina tutustuimme Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin Aalto-kaupungissa ( Kaupungintalo, Kaupunginteatteri ja  kirjasto) ja saimme kutsun myös Alvar Aallon suunnittelemaan yksityiskotiin, jossa asuu kaupunginarkkitehti Tarja Outila. Lounalla kävimme ihanassa Cafe Bar 21 jonka valikoimaan kuuluvat suolaiset vohvelit. Iltapäivän vietimme Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.  Illaksi suuntasimme Arctic Treehouse Hoteliin. Tiistaina kävimme tutustumassa Marttiinin puukkotehtaaseenb ja saimme nähdä myös Suomi 100-juhlapuukkojen valmistusta.  Ja vaikka mitä muuta ehdimme tehdä...Mrs Jones facebookissa myös paljon kuvia matkalta. Pakko mainita myös huikea sushiravintola Wakkanai Sushi, jossa söimme mielettömän lounaan, kuvia fb puolella. 

Kiitos Rovaniemen Kehitykselle ja superemännällemme Pia Jokelalle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa nautitaan kodeista, designista ja arjen kauneudesta. Mrs Jones käy kaupoissa, näyttelyissä, messuilla ja matkoilla ja jakaa niistä saamaansa inspiraatiota blogissaan. Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat