Kirjoitukset avainsanalla Jonna Kivilahti

MY WORK: SISUSTUSSUUNNITTELIJA HONKA INK MESSUTALO JA HONKA VISTA MALLITALO 

 

HIRSITALOSTA MODERNI KOTI

Olen jo pidempään luvannut kertoa bloginkin puolella hieman työstäni sisustussuunnitelijana. Sain ihanan työtehtävän muutama vuosi sitten kun Mikkelin asuntomessuille 2017 Honkarakenteen taloa rakennuttava pariskunta otti minuun yhteyttä. Reilun vuoden mittaiseksi venynyt yhteistyö oli mitä parhain koulu hirsitalon sisustamiseen moderniksi kodiksi. Olin mukana projektissa alusta asti, asukkaiden ajatusten tukena valitsemassa myös tulevan kodin pintoja ja niiden sävyjä.  Ennen messuja myös sisustin ja stailasin talon messukuntoon. Tein kesällä jutun Honka Ink-talosta myös Glorian kotiin ja Mrs Jones blogiini, kurkkaa sitä täältä ja täältä.  Alla myös muutamia kuvia omista lempitiloistani talossa.  

Kuvat Krista Keltanen.

Sisustussuunnittelu, sisustaminen  ja styling Jonna Kivilahti.

HONKA INK

 

HONKA VISTA 

Honka Ink messutalon valmistumisen kanssa samoihin aikoihin minut pyydettiin mukaan Honkarakenteen pääkonttorin yhteyteen rakennettavien mallitalojen suunnitteluun.  Esittelyalueelle tehtiin viisi rakennusta, joista suurin on HONKA VISTA omakotitalo ja HONKA KIDE saunarakennus tupineen. Pienempiä rakennuksia ovat aitta, saunamökki ja kesäkeittiö.  Aittaan sisustin makuuhuoneen parivuoteineen ja se sopiikin mitä parhaimmin kesäiseksi makuutilaksi.  VISTAn suunnittelussa olin alkukesästä mukana valitsemassa pintamateriaalit, laatat, maalit, keittiöt, kylpyhuoneen kalusteet ja kodinhoitohuoneen. KIDE saunarakennukseen valitsin myös materiaalit sekä saunaan että tupaan.  

Hirsitalon sisustamisessa moderniksi kodiksi on omat haasteensa sillä hirsi tuo helposti mieleen lapinmökit ja kesäkodit. Hirsi kuitenkin sopii mitä upeimmin moderniin kotiin, kun se saa parikseen kontrastia antavia materiaaleja tai värejä.  Honka Inkissä hirsi sai särmää mikrosementistä ja mustasta väristä, Honka Vistaan taas halusin tuoda valoa ja raikkautta valkoiseksi käsitellyllä hirsipinnalla ja harmailla ikkunanpuitteilla sekä ovilla. Suuressa olohuoneessa, ruokatilassa ja keittiössä hirsi sai jäädä luonnolliseen sävyynsä. Kontrastia antaa valtava ikkunaseinä, musta keittiö ja harmaaseen taittuva parkettilattia sekä suuret valkoiset Tikkurilan paperi-sävyllä maalatut seinäpinnat. 

Halusin suosia myös Vista- ja Kide-talojen kanssa suomalaista suunnitteluja ja valmistusta. Mukana on paljon kotimaisia yrityksiä: Hakola, Balmuir, Saana ja Olli, Finarte, Innolux, 1kertaa2 ja BE design. 

Kuvat Krista Keltanen.

Sisustussuunnittelu ja styling Jonna Kivilahti.

Honka Vista olohuone: Sohva Hakola. Woody-sohvapöytä ja Day-nojatuolit Hakola. Matto ja valaisin Tiirinkosken tehdas. Kuviolliset tyynyt 1kertaa2. Kid mohair-huopa ja alpakkaiset tyynyt Balmuir. Kirjat Cozy Publishing. Kukat Järvenpään kukkatalo. Takka Tulikivi. Lattia Timberwise. 

Honka Vista keittiö: Ruokapöytä Hakolan Woody. Ton-tuolit Forme. Keittiö Puustelli/ Järvenpää. Tekstiilit Saana ja Olli. Valaisimet Innojok. Lattian parketti Timberwise. 

Honka Vista makuuhuone: Pellavalakanat ja tyynyliinat Balmuir. Koristetyynyt Saana ja Olli. Huopa  sekä matto Saana ja Olli for Finarte. Yöpöydät Jysk. Valaisimet Innojok. Deer-hylly Be design. Kylpytakki Balmuir. 

Honka Vista lastenhuone: Maggiore-lakanat Balmuir. Koristetyynyt Saana ja Olli. Pukkijalat Be design. Pöytälevy ja tuoli Ikea.  Seinähylly Lempi/ Hakola. Matto Tiirinkosken tehdas. Parketti Timberwise. 

Honka Vista kodinhoitohuone: Kaapistot Puustelli/Järvenpää. Laatat välitilassa ja lattiassa Laattamailma. Matto Tiirinkosken Tehdas. Vartalotuotteet Balmuir. 

Honka Vista kylpyhuone ja sauna:  Kylpyhuoneen eläväpintaiset laatat seinissä ja lattiassa Laattamaailma. Hanat ja kalusteet Puustelli. Saunan lauteet Honkarakenne. Kiuas Tulikivi. 

Mallitaloja pääsee katsomaan Honkarakenteen pääkonttorin yhteydessä sijaitsevalle alueelle Järvenpäässä.  

 

INTERIOR DESIGN AND STYLING JONNA KIVILAHTI

PHOTOS  KRISTA KELTANEN

HONKARAKENNE HONKA INK HOUSE AND  HONKA VISTA HOUSE. 

 

Kommentit (0)

 

HAPPY HOMES CHRISTMAS ARVONTA 

EDIT, ARVONTA on päättynyt ja voittaja on Jasmin ( kommentti no 44) onnea! Kiitos kaikille! 

Iloksenne nyt ARVONTA: laitan arvontaan yhden meidän uuden Happy Homes Christmas kirjan!  Voit voittaa sen omaksesi kommentoimalla Mrs Jones blogiin. Kirja on meidän KIVILAHTIKELTANEN eli Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen tekemä ja Cozy Publishingin kustantama. Ulkoasusta kiitos mahtavalle Päivi Häikiölle Agency Leroy. Kääntäjä ihana Rebecca Watson. Sarjan ensimmäinen osa happy Homes Hideaways ja tämä toinen on Happy Homes Christmas. Kolmas kirja on meillä jo työn alla.

Osallistut kommentoimalla tämän postauksen alle ja olisi mahtavaa jos tykkaisit jonnakivilahti instagramistani.  

Tai voit vaikka kommentissa kertoa mikä on mielestäsi ihaninta joulussa?

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 3.12. klo 23,59.

Iloa arvontaan ja upeaa joulun odotusta!

 

p.s. meidän kustantajan Cozy Publishingin oma BOOKS & STUFF joulukirjakauppa aukeaa pian Torikortteleihin, aivan Mujin naapuriin!  ( ja MUJI pop up shop  aukeaa 1.12. /Sofiankatu 4) 

 

Kommentit (92)

Mint_zoo

Joulussa ihaninta ovat juurikin uudet, tunnelmalliset sisustuskirjat&-lehdet,ja niiden kanssa kiireetön käpertyminen sohvan nurkkaan.

Vierailija

Tunnelma on ihan parasta koko joulussa. Muistan, kun lapsena heräsi aattoaamuna ja hiipi hämärässä olohuoneeseen, jossa oli kuusi koristeltuna ja kynttilät loisti. Siskon kanssa hämärän aikaan käyntiin lenkillä ja katsottiin naapureiden jouluvaloja.😊🌲
Anna

Lau

Yhdessäolo perheen kanssa, rauhallinen ja kiireetön tunnelma, ja hyvä ruoka ja sen päälle köllöttely. Onko ihanampaa :)

Virpi

Rakkaat yhdessä, hyvä ruoka, joululaulut, kynttilät ja tietenkin lämpimät lapsuuden joulujen muistot ❤️ ”Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto”

Elli

Hyva ruoka, rentoutuminen, pipareiden ja glogin tuoksu, kynttilat, kiireettomyys, pitkat kavelylenkit ja kuuma kaakao, hyva kirja johon ehtii uppoutua

Jenna

Joulussa parasta on kiireetön yhdessä olo perheen kanssa. Joulua alan lisäämään kotiin hiljalleen marraskuun puolella. Koti täyttyy kynttilöistä, pehmeistä tekstiileistä ja harvoista valituista koristeista. Aattoon mennessä koti on täynnä lempeitä tuoksuja, rauhaisaa musiikkia ja raikuvaa naurua ❤

Hannastiina

Kiireettömyys ja yhteinen aika perheen kanssa. Kynttilän valo, kaikki ihanat tuoksut ja maut.

Vierailija

Joulussa parasta pikkuhiljaa tekeminen joka huipentuu yhdessäoloon Rakkaiden kanssa.

Sanna L.

Joulussa on parasta joulun odotus. Pikkuhiljaa jouluaskareita tehden, glögiä siemaillen kohti joulua. Itselläni on jo tämä ihana kirja, mutta mielelläni lahjoittaisin tämän ystävälleni.

Tiina

Joulussa on parasta läheiset, lastenriemu, ruoka, kiirettömyys, kynttilät,kuusentuoksu

Erikaku

Joulussa on kyllä parasta se arvokas tunnelma. Se on jotenkin niin erityinen päivä, jota odottaa niin kauan. Ja tietenkin kaikki ne herkut, aaah, tuskin maltan odottaa! :D 

Livvie

Läheiset, yhdessä valmistetut jouluruoat ja koristeltu kuusi, siinäpä ne tärkeimmät;)

Minna

Tunnelma, joka tulee valaistuksesta, ruoasta, lahjoista ja jouluaaton vakio tv-ohjelmista :)

Tupu

Joulussa on parasta joulusauna, saunavasta sekä kynttilät ja koko joulun tunnelma. Kaikki rakkaat läheiset, haudoilla käynti (kynttilät ja joulukuusi). Joulun perinteet on ihania. Lapset ja lastenmieliset tuo sen joulutunnelman. Joulun jälkeen tammikuussa on ihanaa, kun alkaa talvi ja tavallinen arki.

Annije

Näin ulkosuomalaisena itsetehtyjen pipareiden ja glögin tuoksu kotona, kynttilät, joulukuusi koristeltuna,kiireettömyys, herkuttelu,paksu kirja johon ehtii rauhassa pyhien ajan uppoutua. Koko joulun tunnelma
🌲🌲

kaljukeiju

Ihaninta joulussa on lähinnä kaikki, rakastan joulua! Jouluruuat, lahjat, kodin koristelu, leipominen, joululaulut, yhdessäolo ja jos vielä lunta maassa, niin täydellisyys hipoo kattoa :D

Jasmin

Joulu on rakkaimpien kanssa puuhastelua; kuusen koristelua, piparien leivontaa ja joululauluja🌲❤️

Vierailija

Ihania tummia kuvia. Rakastan joulua ja sen odotusta, tuoksuja, puuhastelua, koristeiden laittamista.
Ja tietysti rakkaiden ihmisten seuraa hyvän ruoan kera! Ja lasten riemua!

Jonna

Koko joulu. Perhe, tunnelma, suklaa, kynttilät, suklaa, huilaaminen, suklaa. Sanoinko jo suklaa?

Maikukka

Joulussa on ihaninta odotus. Varsinkin, kun seuraa miten lapset odottavat joulua jännityksellä. Yhdessä nautittu jouluateria, joulusauna ja sitten se odotettu joulupukki saapuu.

Vierailija

Oi, tämän kisan haluaisin voittaa 😍 Olen aivan ultimaattinen jouluihminen ja perineteisiini kuuluu joka vuosi kartuttaa joulukirjakokoelmaani yhdellä ja tämä teidän kirja on niin kaunis ja inspiroiva!

Aava

Ihan kaikki ensimmäisestä marraskuisesta glögihetkestä joulukoristeiden siivoamiseen nuuttina.

Lottta

Parasta joulusta on tunnelmointi ja odottaminen sekä aatonaatto, kun koko joulu on vielä edessä päin.

Heips

Siis kokonaisuus! Kaikki tuoksut, mystisyys. hämäryys, iloiset naurut ja täynnä olevat mahat. Rakastan joulua ja kaikkea siinä!

Kielo

Joulussa parasta on joulutunnelma ylipäätään, jouluruoat, perheen kanssa yhdessä vietetty aika ja vapaat töistä. 

Purjo

Joulussa ihaninta on tunnelma. Se kun saa itse luoda lämpimän jouluisen ympäristön, jossa perhe viihtyy.

Outi

Se joulun odotus on parasta; lahjojen ostaminen ja piilottelu lapsilta, kodin koristeleminen överiksi. Viimeistään tapanina joulu ulos...

HAPPY HOMES: CHRISTMAS

Hei tulin vaan vinkkaamaan että meidän toinen Happy Homes-sarjan sisustuskirja on nyt painossa ja ilmestyy lokakuussa.  Aiheena on joulu suomalaisissa kodeissa ja kieli ensimmäisen Hideaways-kirjan tapaan englanti.

Kiitos koko tiimi:

KivilahtiKeltanen/ teksti Jonna Kivilahti, kuvat Krista Keltanen

kustantaja Cozy Pyblishing, Heli ja Ulla-Maija

ulkoasu Päivi Häikiö, Agency Leroy

editointi Hanni Maula

kääntäjä Rebecca Watson

Jouluiloa! 

 

Kommentit (2)

Sirpa

Toivottavasti uudessa kirjassa on vähän isommat kuvat,edellisessä kirjassa oli kivoja koteja mutta niin harmittavan pienet kuvat🤔

 

KOTIJUTTU: TAITEILIJA VIIVI VARESVUON KOTONA

On mulla ihana työ. Pääsimme kylään tähän ihanaan kotiin juttua tekemään. Täällä asuu taiteilija Viivi Varesvuo perheensä kanssa. Väriä, iloa, kerroksellisuutta ja sitä..taidetta.  Jutun voit lukea Dekosta no 04/2017.

Kuvat Krista Keltanen

Juttu Jonna Kivilahti 

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogissa nautitaan kodeista, designista ja arjen kauneudesta. Mrs Jones käy kaupoissa, näyttelyissä, messuilla ja matkoilla ja jakaa niistä saamaansa inspiraatiota blogissaan. Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat

Instagram