Kirjoitukset avainsanalla my work

MY WORK: Sisustustoimittajana arkkitehti Mikko Nissilän kotona

Arkkitehti Mikko Nissilän suunnittelemat paritalot sijoittuvat tontille ketjuna luoden suojaisan pihapiirin. Mustat talot ovat moderneja koteja, joiden sisäpuolen valkoisuus luo kiinnostavan kontrastin. Pääsimme kylään arkkitehdin omaan kotiin. 

Arkkitehti Mikko Nissilä, oliko erilaista suunnitella taloja kun tiesit että yhdestä tulee oma kotisi?

-Tottakai tunnetta oli enemmän pelissä. Paneuduin ideoihin vielä syvemmälle vielä yön tunteina kun ne pyörivät päässä. Kaikki kuusi asuntoa ovat identtisiä pohjaratkaisuiltaan, kaikkiin tuli ylös kolme makuuhuonetta ja alas olohuone sekä ruokatila ja keittiö, jotka ovat yhtenäistä tilaa. Sain eteiseen mahdutettua kivan kokoisen kodinhoitohuoneen omalla sisäänkäynnillään ja portaikon alle tilavan wc:n suihkuineen. Yläkerrassa on sauna ja kylpyhuone. Suunnittelin myös kaikkiin asuntoihin kiinteät kaapistot, keittiöt ja kylpyhuoneiden kaapistot. Kaikilla muilla on valkoiset kaapistot, meillä yhdistin koivua ja valkoista.
Jutun kirjoitti Jonna Kivilahti Glorian Koti lehteen. Kuvat otti Krista Keltanen. 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vinot katot, lautalattiat, oma design ja muotoilun klassikot tekevät BeDesignin muotoilija Bette Eklundin kodista hurmaavan omaperäisen. Suomalaista nykymuotoilua Bette pitää moniulotteisena ja kiehtovana: globalisaatio on tehnt tyylistä kansainvälistä. Itse hän haluaa suunnitella ja valmistaa huomisen klassikoita, esineitä, joihin käyttäjille syntyy yhteys ja tunneside. 
Jutun Glorian Koti 5/2018 lehteen kirjoitti Jonna Kivilahti ja upeat kuvat otti Krista Keltanen

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

MY WORK: SISUSTUSTOIMITTAJANA SAANAN JA OLLIN KOTONA

Huikean ihana koti Turussa, vanhassa koulussa. Asukkaina designerpari Saana ja Olli. Koulun tarinaa voit lukea Asun lehdestä no 1/2018 ja  meidän uusimmasta Happy Homes- kirjasta Creative. Fantastinen tunnelma, ihana sisustus ja hurmaava pariskunta. 

 

Words Jonna Kivilahti

Photos Krista Keltanen

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

SISUSTUSTOIMITTAJANA ROVANIEMELLÄ 2018

Terveisiä Rovaniemeltä, olimme sisustustoimittajakollegoiden kanssa tutustumassa Rovaniemen designiin, ruokakulttuuriin ja majoitusvaihtoehtoihin.

Suurkiitos emännällemme Pia Jokelalle Rovaniemen matkailusta.  Kolmeen päivään mahtui huisin monta paikkaa ja tapahtumaa, tässä tulee osa 1. Kakkosessa käymme  keramiikkataiteilija Anu  Pentikin luona.  

Vuosi sitten pääsin osallistumaan samantyyppiseen lehdistömatkaan ja senkin kokemuksia löytyy blogista viime huhtikuulta. 

#visit rovaniemi

#arcticdesigncapital

 

Ensimmäiseen päiväämme Rovaniemellä mahtui tutustuminen uuteen NOVASKYLAND-hotelliin ja -ravintolaan. Ravintolan huikeat herkut veivät kielen mennessään. Aivan Novaskylandin viereen on rakennettu SNOWMAN WORLD, jonka mustiin (kuva yllä) kotamaisiin asuntoihin majoittuu siten että maisema tulee osaksi sisätilaa lasiseinän kautta.  Lisää taloja nousee ensi talveen mennessä koska kysyntä on ollut kovaa eikä vapaita öitä ole ollut tarjolla. 

 

 

HORNWORK on taiteilijapariskunnan paja, jonne pääsee vierailulle katsomaan kuinka poro muuntuu käyttötaiteeksi.  Taitelija Irene Kangasniemi käyttää nahkaa, taljoja ja luita, hänen miehensä taikoo uniikkeja kattokruunuja hirvien sarvista.  

 

 

Kävimme myös ARCTIKUMISSA katsomassa Irenen taidenäyttelyn. 

 

 

YUCA on juuri avautunut Rovaniemen suosikin 21 naapuriin. Omistajapariskunnan haave meksikolaisesta ravintolasta otti tuulta alleen kun sopiva tila löytyi. Pariskunta tilasi lentoliput ja lähti Meksikoon, palaten kokin kanssa.  Menu on siis paikallisella osaamisella höystetty mutta meksikolaisen kokin luoma. Huikea hyvää ja niin ihana miljöö.  

 

 

ARCTIC DESIGN SHOP on muuttanut Rovaniemen yliopistolta omaksi kaupakseen keskustaan. Lappilaisten designereiden mallistoja on myynnissä todella monipuolisella valikoimalla koruista ruokaherkkuihin, vaatteisiin, turkiksiin ja julisteisiin. 

ARCTIC LIGHT HOTEL oli majapaikkamme tälläkin kertaa toisen yön osalta ( toisen yövyimme Anu Pentikin luona)  ja tämä lähes viiden tähden ( 4,5 koska uima-allas uupuu) hotelli on taas valittu Suomen parhaaksi. Sisustus muistuttaa Helsingistä tuttua Hotel Lilla Robertsia lappilaisella twistillä maustettuna, johtunee samasta sisustussuunnittelijasta.  

 

Huoneeni oli mahtavan tilava ja ihastuin kylpyhuoneen jääkarhuun. 

 

 

SARA LA FOUNTAIN on suunnittelut Arctic Light Hotelin aamiaisen ja nyt se sai täydennystä vielä uusien herkkujen muodossa: valikoimaan lisättiin avokadoleivät, smoothie bowlit ja gluteenittomat proteiinipannukakut marjojen kanssa.  Ihana Sara kertoi itse meille uudesta aamiaisesta. Suomen paras hotelliaamiainen, ehdottomasti! 

 

 

ja vielä edelliseen iltaan: Illalla piipahdimme mahtavassa pizzaravintolassa PURE PIZZAssa, jonka maut kyllä veivät kielen. Pizzauuni on tilattu Italiasta ja pizzat kypsyvät luonnollisesti avotulella.  Ja talosta löytyy myös gluteeniton pizza. 

 

 

Pure Pizzan jälkeen kävimme HIMO ravintolassa maistelemassa susheja. Entinen Wakkanai ravintola oli muuttanut nimeään ja laajentanut valikoimaa valtavasti. Suosikkini on silti sushi ja erityisesti poronigiri. 

Illalla saimme kutsut paikalliseen FASHION NIGHT tapahtumaan jossa Tredonne liike esitteli muotia näytöksen muodossa. Illan juonsi Kim Herold ja näytöksen jälkeen pääsimme private shoppailemaan Tredonneen.  Alla ihana löytö By Malene Birgerin mallistosta. 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa nautitaan kodeista, designista ja arjen kauneudesta. Mrs Jones käy kaupoissa, näyttelyissä, messuilla ja matkoilla ja jakaa niistä saamaansa inspiraatiota blogissaan. Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat