Kirjoitukset avainsanalla workshop

 

 

Suomen hurmaavimpaan kesäkaupunkiin Hankoon on helppo rakastua. Pitsihuviloiden reunustama Appelgrenintie mutkittelee kohti keskustaa, ohittaen lukuisia hiekkarantoja, lummelammen, tenniskentät ja tunnelmallisia pihapiirejä. Kaikkialla kuplii ilo ja nauru kantautuu pihalta toiselle. Vaikka kesän vilkkaimmat lomakuukaudet ovat jo ohi, Hanko tarjoaa fantastisen paikan hiljentymiseen ja nautintoon. Villa Solgårdenin puutarha levittyy vanhan keltaisen talon ympärille, lempeä tuuli puhaltaa ja uimarantaan on vain muutaman minuutin matka. Tähän miljööseen asetumme.

Lomien jälkeen, heti syyskuun alussa, valtaamme hankolaisen pensionaatti Villa Solgårdenin upeat tilat. Aivan merenrannan tuntumassa, keskellä hurmaavinta huvila-aluetta sijaitsevassa pensionaatissa uppoamme valokuvaamisen ja stailaamisen maailmaan. Villa Solgården lukuisinen makuuhuoneineen ja oleskelutiloineen tarjoaa inspiroivan miljöön kurssimme lokaatioksi. Talon ikkunoista aukeaa näkymä vehreään luontoon ja hohtavanvalkoiset huoneet luovat upean miljöön sisustuskuvaukselle.

 

 

 

KIVILAHTIKELTANEN VALOKUVAUSKURSSI/WORKSHOP MIELENRAUHAA

VILLA SOLGÅRDEN, Tähtikuja 4, Hanko

La-Su 02.-03.09.2017

KURSSIN SISÄLTÖ:

Workshop Villa Solgårdenissa käydään läpi seuraavia asioita:
– kuvattavien osa-alueiden valmistelua
– kuvien ja miljöön rakentamista
– stailaamista
– valaisemista
– kuvaamista
– pohdimme jokaisen tehtävän tueksi esimerkkikuvien kautta sommittelun tärkeyttä
– set upiin valittavien tuotteiden valintaa
– sekä sitä mikä tekee kuvasta toimivan
– jokaisessa tehtävässä huomioidaan valon kulku kuva-alalla
– päivän aikana opitaan kameran säätöjä
– ja miten aukkoa sekä suljinaikaa käytetään kuvauksessa

 

 

Lauantaina 2.9. tapaamme kello 10 pensionaatti Villa Solgårdenin hurmaavissa tiloissa. Aloitamme aamun nostamalla maljan ja tutustumalla toisiimme rennon jutustelun merkeissä. Nautimme herkullisen aamiaisen pensionaatin aamiaishuoneessa. Aamiaisen jälkeen aloitamme kuvaukseen ja stailaamiseen perustuvat tehtävät. Iltapäivällä kokoonnumme taas ruokasaliin yhteiselle herkulliselle lounaalle. Lounaan jälkeen jatkamme tehtäviä aina klo 18 saakka. Tehtävien lomassa juomme päiväkahvit sään salliessa ihanassa puutarhassa.

Kurssipäivän jälkeen illan ohjelma on vapaa, halutessasi voit pulahtaa uimaan viereisellä hiekkarannalla, nautiskella Hangon upeista maisemista kävellen tai vaikka pyöräillen ( Villa Solgården vuokraa myös pyöriä asukkailleen) tai liittyä Kristan ja Jonnan seuraan illalliselle Hangon Makasiineille. Kaikki muut kurssin ateriat ( aamiainen, lounas, kahvit sekä lauantaina että sunnuntaita) sekä yöpyminen Villa Solgårdenissa kahden hengen huoneissa sisältyvät kurssin hintaan. Illallinen on omakustanteinen, koska siihen osallistuminen on valinnaista. Olemme koko illan käytettävissänne ja juttelemme mielellämme kaikesta työhömme, kuvaamiseen ja stailaamiseen liittyvistä asioista.

Sunnuntaina aloitamme aamun yhteisellä aamiaisella Villa Solgårdenin ruokasalissa. Pensionaatin emäntä Kati loihtii herkullisen aamupalan smootheineen ja inkiväärishotteineen. Aamiaisen jälkeen jatkamme kurssiohjelman mukaisesti lounaaseen asti. Lounaan nautimme klo 13 ja samalla jälkeen istahdamme vielä yhdessä juttelemaan workshopin sisällöstä ja toteutetuista tehtävistä. Nostamme yhteiset maljat kurssin lopuksi ja suuntaamme kotia kohti noin klo 14 sunnuntaina.

Workshopin hinta 790e (sis. alv)

Alla lisää kuvia Villa Solgårdenista, jossa tullaan viettämään kaksi päivää ja yksi yö.

 

Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen:
“Olemme työskennelleet työparina yli kuuden vuoden ajan tehden sisustuskuvauksia suomalaisiin ja ulkolaisiin lehtiin. Kotimaisista lehdistä teemme juttuja mm. seuraaviin: Glorian koti, Avotakka, Koti&Keittiö, Asun, Deko, Kotivinkki, Kodin Kuvalehti ja Meidän Talo. Agenttimme kautta teemme juttuja myös ulkomaille, esimerkiksi Elle Decoration UK, Elle Decoration Country, Boligdrom Norge, Sköna Hem, Elle Decoration SE ja Schoner Wohnen. Lehtijuttujen lisäksi meillä molemmilla on blogit sekä aktiiviset instagram-tilit. Rakennamme kuvia ja tiloja myös mainoskampanjoihin sekä teemme sisustuskirjoja, joista viimeisimpänä on julkaistu Happy Homes: Hideaways-kirja.“

ILMOITTAUDU KURSSILLE sähköpostitse krista@kristakeltanen.fi 20.08.2017 mennessä.

Kerro meilissä
: nimesi
/puhelinnumerosi
/osoitteesi ja paikkakuntasi. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetämme 100 e varausmaksun, jonka maksamalla vahvistat paikkasi kurssille. (varausmaksua emme valitettavasti voi palauttaa peruutustilanteessa.) Kurssimaksun loppuosa suoritetaan juuri ennen kurssia elokuun lopussa.

WORKSHOP TUNNELMIA AIKAISEMMILTA KERROILTA….KLIKKAA ALTA:
– Workshop Tiirinkoskella,
 Workshop Nougat Showroomilla,
– Workshop Balder talossa.

LISÄTIETOA sähköpostitse:
krista@kristakeltanen.fi tai puhelimitse 040-5458823
jonna.kivilahti@mrsjones.fi tai puhelimitse 0400-679922

 

Kommentit (0)

Kivaa toukokuuta sulle! Vapun jälkeinen aamu vaati hieman vahvemman kahvin.  Juhlien jälkeen oli kiva palata töihin kun tänään edessä oli reissu Turkuun. Turussa paistoi aurinko ja ihmiset kulkivat T-paidoissa:-)

Kävimme Kristan kanssa tutustumassa Grundlageen, jossa meidän seuraava Workshop järjestetään heti elokuun alussa. Lisätietoa tulossa. Tämä huikea tila on luovan alan ihmisten toimisto ja tila jota saa myös vuokrata kokouksiin ja vaikka juhliin. Klikkaa sivulle Grundlage.fi

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

 

 

MY WORK: KIVILAHTIKELTANEN WORKSHOP TIIRINKOSKEN TEHTAALLA

Olimme viime sunnuntaina pienellä seikkailulla. Paikkana oli satumainen Tiirinkosken Tehdas Hämeenlinnassa.  Satua päivään toi hassun kelin ohella tilan eläimet: hevoset, karja, kanat ja lampaat. Pienimmät karitsat olivat päivän vanhoja ja meidän malleiksi pääsivät kaksiviikkoiset suloisuudet. Päivän aikana oli aurinkoa ja lämpöä, harmautta ja viileyttä ja päivän viimeisen kuvan "juhlat pellolla"-teeman yllätti kunnon lumisade. Kuvasimme, stailasimme ja mietimme kuvanrakentamista. Ihan mahtava päivä. 

Seuraava kurssi, tai rehellisyyden nimissä kaksi seuraavaa,  on jo sovittu ja suunnitteilla. Iskemme kameran jalustan santaan ja palaamme asiaan Turussa ja Hangossa kesän jälkeen. Ensimmäinen toteutetaan Turussa ajatuksella KIVILAHTIKELTANEN GOES TURKU 8.8.2017. Lisää sisällöstä piakkoin, käymme ensi tiistaina kuvaamassa lokaatiot eli workshopin kotina on vasta avattu luovan toiminnan tila Grundlage ja piipahdamme myös Aveliassa kuvaamassa. Toinen syksyn kursseista järjestetään Hangossa, KIVILAHTIKELTANEN GOES HANKO, sen työnimenä on "mielenrauhaa" ja koostamme ohjelmaa parhaillaan. Hangon kaksipäiväinen kurssi toteutetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.9. hurmaavassa pensionaatti Villa Solgårdenissa, jossa myös yövymme. Lisää tämänkin ihanan workshopin ohjelmasta piakkoin.

Nyt Tiirinkosken tunnelmiin:

Kiitos mahtavat kurssilaiset, taitavat naiset.

Kiitos ihana Krista, kanssasi on upeaa tehdä töitä.

Tuhannet kiitokset Ninnille, Mikolle ja Annille että saimme tulla Tiirinkoskelle!  Mallien vaatteet Tiirinkosken Tehdas. ( turkki ja tyllihame sekä silinteri rekvisiittaa.) Upea painettu Tiirinkosken lampaiden taljoista käsin ommeltu liivi on Ninnin tekemä tilaustyö, tiedustelut Tiirinkosken Tehdas. Kiitos upeasta aamiaisesta ja lounasvohveleista sekä päiväkahvista. 

Kiitokset meidän ihanat mallit, Mikaela ja Sakari, Azzurro Models. Meideän eka yhteinen kuvaus, mutta ei taatusti vika.

PHOTOS KRISTA KELTANEN STYLING JONNA KIVILAHTI LOCATION TIIRINKOSKEN TEHDAS 

 

 

 

Kommentit (1)

 

Keskellä peltoja, vanhan maatilan tunnelmallisessa miljöössä lampaat laiduntavat, pellolla vihertää ja kevät tuoksuu. Tiirinkosken maatilan navetta on saanut asukkaikseen lampaiden lisäksi hevosia ja kanoja. Luonto ja ihmiset, mikä houkutteleva hetki kaivaa kamera esiin!

 

MINÄ, KAMERA, MILJÖÖ JA MALLI

KIVILAHTIKELTANEN WORKSHOP 23.4.2017 TIIRINKOSKEN TEHTAALLA 
KUVIEN STAILAAMINEN, KUVAAMINEN JA SOMMITTELU MILJÖÖSSÄ

Sunnuntaina 23.4.2017 tapaamme Tiirinkosken Tehtaalla Hämeenlinnassa ja aloitamme klo 9 Tiirinkosken kahvilan meille räätälöimällä lähiruokabrunssilla ja tutustumisella. Jatkamme kurssiohjelmalla tehtävästä toiseen pitkin päivää, hyödyntäen vaihtuvan valon. Kurssin lomassa istahdamme Tiirinkosken kuuluisalle vohvelilounaalle ja nautimme iltapäivällä kahvit. Kurssin ohjelma päättyy klo 18 aikaan.

 

Workshopissa saamme perehtyä valokuvaamiseen valokuvaaja Krista Keltasen johdolla ja stailaamiseen sekä kuvanrakentamiseen sisustustoimittaja, stylisti Jonna Kivilahden kanssa. Työparina työskenteleminen opettaa kommunikoimaan ilman sanoja ja löytämään yhteisen tavan työskennellä.

– Kuvattavien henkilöiden ohjauksen lisäksi keskustelemme kuvausten stailauksista ja kuvausrekvisiitasta niin kuvaajan kuin stylistin/toimittajan näkökulmasta

– Keskitymme oivaltamaan oman tyylimme valokuvaajana, löytämään oman käsialan

– Löydämme tavan tuoda kuviin sitä kaikkein tärkeintä – tunnetta

– Kuvaamme luonnonvalossa, tutustumme sen suomiin moniin mahdollisuuksiin ja opimme valitsemaan kuvauspaikat valon mukaan

– Stailaamme ihmiset, mietimme kuvaan mukaan rekvisiitan, oli se sitten hevonen tai käsilaukku

– Perehdymme kuvattavien henkilöiden lempeään ohjaukseen ja saamme lisähaastetta eläimien kuvaamisesta sekä ihmisen ja eläimen yhdistämisestä kuvassa

– Opimme onnistumaan monenlaisessa markkinoinnissa, myös sosiaalisessa mediassa

Kurssi on kaikille avoin (oletko sitten vasta-alkaja tai jo alalla, mutta ideoita tai inspiraatiota omaan työhösi tai harrastukseesi kaipaamassa).

Kristan sanoin: ”Olen kuin “avoin kirja” ja jaan kurssilaisten kesken vuosien aikana kerääntyneen tiedon ja taidon, sekä omat oivallukseni ammatistamme. Olen toiminut lehti – ja mainosvalokuvaajana nyt melkein 15 vuotta. Pidän kovin tärkeänä välittää kuvalla tunteita ja rakastan henkilökuvausta; hyvissä kuvissa ei näy poseeraus, vaan persoona. Tulethan mukaan, ystäväni, viemme yhdessä kuvasi uudelle tasolle.”

Jonna: ”Olen tehnyt muotitoimittajan ja sisustustoimittajan töitä suomalaisille lehdille vuodesta 1995 täyspäiväisenä työnäni ja ennenkin jo opiskelujeni ohella. Stailaus on ollut osana ihan jokaista kuvausta ja erityisesti kun kuvataan ihmistä sekä miljöötä, on sen osuus todella suuri. Jaan ilolla kaiken osaamiseni näissä pienen porukan workshopeissa.”

 

Yllä kaikki kuvat kuvattu Tiirinkosken tilalla, jossa mukana kuvia meidän yhteisestä työkeikasta Joutsen Finland Oy:lle.

Alla kuva Tiirinkosken kahvilasta, jossa kokoonnutaan brunssille sunnuntaina 23.4. klo 9.

 

Kurssin hinta 490 e sisältää opetuksen, erilaiset tehtävät ja kuvausdemot päivän aikana sekä aamupalat ja lounaan tunnelmallisen Tiirinkosken Tehtaan kahvilassa. Sateen sattuessa kurssi toteutetaan sisätiloissa. Otathan mukaan säänmukaisen asustuksen ja kumisaappaat pellolle ja metsään.

OTA MUKAAN kamera, objektiivit ja halutessasi myös muistiinpanovälineet.

ILMOITTAUDU KURSSILLE sähköpostitse krista@kristakeltanen.com  tai jonna.kivilahti@kolumbus.fi 10.4.2017 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetämme 100 e varausmaksun, jonka maksamalla vahvistat paikkasi kurssille.

Viestissä kerro
– nimesi
– puhelinnumerosi
– paikkakuntasi

– mikä sinua erityisesti kiinnostaa kurssisisällössä – ja ruokarajoitteesi

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse krista@kristakeltanen.com tai puhelimitse 040-5458823

TAI jonna.kivilahti@mrsjones.fi puhelin 0400-679922.

Ilolla odotamme workshopia ja kurssilaisten tapaamista!

Jonna ja Krista

LISÄÄ KRISTAN BLOGISSA KLIK 

Kommentit (0)