Kirjoitukset avainsanalla Mrs Jones blogi

 

 

 

 

KAHVIA, KIERRÄTYSTÄ JA VASTUULLISUUTTA

Kahvihullun arki koostuu lukuisista kupeista cappuchinoa, lattea ja espressoa. Olen Nespresso-koneen lumoissa ja viime talvena uusittuun keittiööni suunnittelin aamiaiskaapin, johon mahtuu peräti kaksi kahvikonetta rinnakkain. Itse käytän Nespresso Barista-konetta, jolla vaahdotan maidon erikseen kannussa ja valutan kahvin kapselista tuttuun tapaan. Muu perhe on tottunut perinteiseen Nespresson koneeseen ja sekin on käytössä päivittäin.  Ja mitä tästä seuraa...no kahvia tietenkin mutta myös tyhjiä kapseleita. Meillä kuluu päivässä helposti kymmenkunta kapselia. 

Kiinnitin huomiota tähän kapseliasiaan jo aiemmin kun sain tiedotteen, jossa kerrottiin seuraavaa: 

"Nespresso-kahvikapselit voi kierrättää sataprosenttisesti kahvinpuruineen pienmetallinkeräyspisteissä ja ekopisteissä Suomessa valtakunnallisesti. Suomessa on yli 20 000 pienmetallin keräyspistettä, joissa voit kierrättää käytetyt Nespresso-kahvikapselisi. Kahvinpuru toimii alumiinin sulatusprosessissa polttoaineena, jolloin säästyy energiaa. Suomessa käytetyt Nespresso-kahvikapselit valetaan alumiiniharkoiksi teollisuuden jatkokäyttöön. Nespresso ei ole valinnut kapselien materiaaliksi alumiinia vain siksi, että se suojaa ja säilyttää laatukahvin aromit ja maut parhaiten, vaan myös siksi, että se on ympäristöystävällinen rajattoman kierrätettävyytensä ansiosta." 

Rupesin seuraamaan kertyvien kapselien määrää ja päätin kerätä ne omaan paikkaansa kierrätystä varten.  Nyt Nespresso on valmistanut myös oman sylinterin muotoisen astian, johon kapselit voi kerätä ja siitä helposti kaataa kierrätysastiaan.  Kokemuksia sen käytöstä lisään instagramiin. 

Tärkeää tietoa minulle oli myös tämä: 

"Alumiini on loputtomiin kierrättävä materiaali ja sitä voidaan kierrättää aina uudelleen ja uudelleen. Kierrätetyistä Nespresso-kahvikapseleista valmistetaan uusia Nespresso-kahvikapseleita sekä erilaisia tuotteita ja kompenentteja teollisuuden jatkokäyttöön. Nespresso-kahvikapselit eivät kuormita luontoa tai aiheuta jätevuoria sataprosenttisen kierrätettävyytensä ansiosta. Nespresso on luonut käyttämälleen alumiinille täyden kierrätysketjun. Nespresson Dharkan-kahvikapseleista valmistetaan mm. laadukkaita ViktorInox-veitsiä."

Ja tälläisen oranssin Victorinox- linkkarin sain Nespressolta kokeiltavaksi aiemmin ja jotenkin se konkretisoi asian. Kierrätetyistä kapseleista valmistetaan ihan oikeita tavaroita. Lisätietoa aiheesta löydät Nespresson nettisivujen vastuullisuusosiosta: https://www.nespresso.com/fi/fi/our-choices/

ja kuten jo instagram stories puolella lupasin: LUPAAN OLLA HEITTÄMÄTTÄ YHTÄÄN KAPSELIA ENÄÄ ROSKIKSEEN. elikkä kierrätykseen menevät alumiinikapselit tästä eteenpäin. 

/kaupallinen  yhteistyö Nespresson kanssa instagramissa/

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

MY WORK: SISUSTUSTOIMITTAJANA MUUTOSKOHTEESSA

Sinivalkoinen, romanttinen kylpyhuone sai purkutuomion, kun sisustussuunnittelija Sanna Virpiö kaipasi perheelleen ajattomampaa kylpyhuonetta, jossa olisi myös rosoisuutta. Inspiraatio kylpyhuoneen uuteen tyyliin sai alkunsa perheen lomamatkalta Kreikasta. Sanna ihastui kreikkalaisiin kalkittuihin rakennuksiin, hiekkarantoihin ja valoisuuteen. Jotain samaa hän halusi kotiinsa, ja keksi luoda vastaavaa tunnelmaa mikrosementin avulla.

Juttu on julkaistu Glorian Koti 2/2018 lehdessä. Teksti  Jonna Kivilahti ja kuvat Krista Keltanen. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

MY WORK: SISUSTUSTOIMITTAJANA JUTAN KOTONA TURUSSA

Kurkkasimme tänne hieman jo maaliskuussa mutta nyt avaan koko kodin Kristan upeiden kuvien kautta. Tämä fantastinen koti on muotoilija, stailisti ja sisustussuunnittelija Jutta Tannisen koti. Jutta asuu kotia miehensä kanssa ja kodin remontti on itse suunniteltu ja tehty. Valkoisen ja harmaat sävyt saavat ryhtiä mustasta ja puupinnoista. Jutun voit lukea Avotakasta ja Finnish Design Shopin sivuilta.

Kodista tehty juttu on julkaistu Avotakka-lehdessä. KivilahtiKeltanen-tuotantoa. Kuvat Krista Keltanen. Juttu Jonna Kivilahti. 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

MY WORK: SISUSTUSTOIMITTAJANA TAMPEREELLA VARPUN KODISSA

Tampereen keskustassa on hurmaava vanha talo, jonka ovien takaa paljastui tälläinen hurmaava koti. Varpun sisustamisen taika näkyy kaikissa kodin tiloissa. Vanhat tavarat, antiikki, kirpputorilöydöt, kaikki sulassa sovussa. Punaisena lankana hento mintunvihreä. Ihana koti! 

Juttu on julkaistu Glorian koti no 9/2017 lehdessä, josta voit lukea tarinan./ Published in Glorian koti magazine

Words Jonna Kivilahti 

Photos Krista Keltanen

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa nautitaan kodeista, designista ja arjen kauneudesta. Mrs Jones käy kaupoissa, näyttelyissä, messuilla ja matkoilla ja jakaa niistä saamaansa inspiraatiota blogissaan. Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat