
Mielettömän hyvä juustokakku, gluteenitonkin vielä. Tyttäreni Emma bongasi tämän ohjeen netistä ja muokkasi sen meille sopivaksi kun valittelin etten enää koskaan saa juustokakkua ( gluteenitonta) Kakku on maustettu sitruunalla ja suklaalla. Ja helppo tehdä kun ei tarvitse paistaa. Kakku hyydytetään pakkasessa.
Emman ohjeen saat tässä;
EMMAN GLUTEENITON SITRUUNAJUUSTOKAKKU
Pohja:
2 pkt gluteenittomia keksejä, noin 500 g
2 rkl sokeria
175 gr voita sulatettuna
Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Juustotäyte:
800 g tuorejuustoa eli 4 pakettia, joista otin kaksi sitruunanmakuista ja kaksi maustamatonta
3 dl sokeria
1/4 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
Tee näin:
Rouhi keksit muruseokseksi tehosekoittimessa, lisää sulatettu voi ja sokeri. Painele seos tiivisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
Rouhi suklaa veitsen avulla pieniksi lastuiksi. Kuumenna kerma höyryäväksi ja lisää suklaalastut kuumaan kermaan. Levitä suklaaseos murupohjan päälle. Säästä muutama lusikallinen koristeluun.
Sekoita monitoimikoneessa tuorejuusto, sokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi, lisää lopussa sitruunamehu. Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma ja yhdistä vaahdot. Sekoita isolla lusikalla kunnes seos on tasaista. Kaada täyte suklaalla kuorrutetun keksipohjan päälle. Tasoita pinta tai tee siihen veitsellä kuvioita. Koristele pinta halutessasi pursottamalla suklaasta raitoja.
Laita kakku vuoassa pakastimeen tasaiselle alustalle ja anna jähmettyä tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Nosta kakku sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoilua. Irrota irtopohjavuoka, poista leivinpaperi ja nosta tarjoiluvadille. Ja sitten herkuttelemaan, nam.
Ihanat Tine K Homen lautaset olen ostanut Aveliasta Turusta. Lusikka on kirpputorilöytö.