Kirjoitukset avainsanalla Mrs Jonesin keittiössä

Mrs Jones on aina tykännyt tuoreesta leivästä, mutta pian vuosi sitten saadulla keliakiadiagnoosilla on nyt sitten jäänyt leivät vähiin. Kunnes...kuvauskeikalla Marian kotona sain tämän ohjeen, jota hieman jo muuntelinkin. Tein kaksi versiota. Olin jo pitkään haaveillut pataleivän tekemisestä ja nyt oli sen aika. Ja tuli aivan mahtavan hyvää! Ja niin helppoa. Ja samalla ohjeella siis tavallista tai gluteenitonta vain jauhoja vaihtamalla. Tee taikina illalla, paista aamulla. Helppoa.

PATALEIPÄ

7 dl ( gluteenittomia) jauhoja

31/2 dl vettä

2 tl suolaa

1/2 tl kuivahiivaa

Illalla: Sekoita aineet kulhossa. Laita kulhon päälle muovikelmu ja jätä yöksi ( 12-16 h) huoneenlämpöön. 

Aamulla: Laita pata 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi lämpiämään. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hieman. Siirrä taikina kuumaan pataan ja paista 225 asteisessa uunissa 30 min kannen kanssa ja vielä 15 min. ilman kantta.

Toisen leivän tein laittamalla puolet (Pirkka) gluteenittomia jauhoja ja puolet (Risenta) maissijauhoja. Lisäsin myös kourallisen siemeniä.

Ja padasta: Mikä vaan käy, koon puolesta huomasin itse tykkääväni Sarpanevan vanhasta klassikkopadasta ja tuosta LeCreusetin pienemmästä versiosta. Le Creusetin musta pata on Mrs Jonesin kaupalta, Sarpaneva peritty.

P.S. Mun mielestä tuosta siemenleivästä tuli ehdottomasti parempi! Käytin siihen Risenta Maissijauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (51)

Eau De Cologne
1/51 | 

Näyttää hyvältä! Ja melkein tuoksuukin tänne saakka :-) Täytyy kokeilla!

Vierailija
4/51 | 

Mahtavaa! En ole koskaan saanut aikaiseksi kokeiltua pataleipää gluteenittomana, mut jospa nyt uskaltais, kun tietää sen ainakin toisilla onistuvan! Herkullisen näköistä!

Vierailija
11/51 | 

Voiko käyttää savipataa?Se kun pitää liottaa vedessä n.15 min ennen uuniinlaittoa

Mrs Jones
Liittynyt27.8.2015

Eila hei, itse testasin tuollaista pinnoitettua pataa ja ainakin niissä toimi hyvin. Maalaisjärki sanoisi mulle että myös valurautapata käy.

Vierailija
14/51 | 

Ihanko oikeasti taikina nousi uudelleen uunissa, vaikka oli noussut jo yön aikana jääkaapissa?
Omien kokemuksien mukaan glut jauhojen kanssa onnistuu vain yksi nostatus. Muuttaako kylmyys asian?

Mirkku
15/51 | 

Eikö tuo jo kypsy,kypsäksi asti tuossa ensimmäisessä kypsymisessä. 225. Se on aika kuuma uuni??

Francesca
18/51 | 

Jouduin lisäämään taikinaan 3/4 dl vettä enemmän kuin ohjeessa, koska jauhoja oli liikaa vesimäärään nähden. En sitten tiedä johtuiko se käyttämistäni jauhoista (4dl tattarijauhoja ja 3 dl vaaleita Jytte-jauhoja). Silti taikinasta tuli aika tiiviin tuntuinen painava köntti, ei kovin joustava. No, huomenna on paisto, saa nähdä miten käy.

Mrs Jones
Liittynyt27.8.2015

Francesca hei toivottasti onnistui! Itse lisäsin myös vettä hieman eilen tekemääni taikinaan ettei tullut liian tiivis. Uusi kokeilu työn alla;-) ja postaus blogiin tulossa

Francesca

Ei onnistunut, uusiksi meni! Joskus näiden gluteenittomien leipomusten kanssa tuntuu että tähtien asennonkin pitää olla kohdallaan, joskus tulee ihan erilainen lopputulos silloinkin kun on tehnyt kaiken pilkulleen samalla tavalla kuin edellisellä kerralla. Mutta uutta taikinaa vaan tekemään, aion kyllä ottaa tämän leivän haltuun, niin hyvältä se näyttää :)

Päivi

Minä laitoin puolitoista desiä enemmän vettä kuin ohjeessa, ja silti taikinasta tuli tosi tiivis. Käytin Viljatuotteen jauhoja. Leipä on nyt menossa uuniin, katsotaan kuinka käy  :)

kaija
19/51 | 

Jos ei omista kuin normi valurautapadan, käykö se? Ja täytyykö voidella tai laittaa leivinpaperi ettei taikina tartu kiinni?

boel
20/51 | 

Verkar lätt att göra och resultatet ser gott ut. Måste försöka genast. Tack för receptet!

=) Anu
21/51 | 

Todella hyvää! Tein "vähägluteenisen", jossa puolet gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai) ja toinen puoli maukasta Hurjan viljaista sämpyläjauhoa (Myllärin, luomu). Kiitos ohjeesta :)

Leipuri 65
22/51 | 

Tuleeko vain puoli tl kuivahiivaa..tein leipää eikä ihan tullut tuon näköinen

Mertzi
25/51 | 

Hei, kokeilussa pataleipä gluteenittomilla jauhoilla. Taikina vain todella löysää, pitääkö olla vai lisäänkö jauhoja? 

Mertzi

Tein gluteenittomilla ja normijauhoilla valurautapadassa. Normi onnistui täydellisesti. Gluteeniton jäi vähän "tihnukaksi" ja ei noussut samalla tavalla. Missähän vika?

humanmaam
26/51 | 

Onhan tuo hyvää, mutta pinta on kivikovaaja vaikea siivuttaa. Missä on rasva, jota yleensä leipätaikinaan laitetaan?

raijuli
27/51 | 

Näytti kyllä tosi hyvältä, täytyy kokeilla. Käyköhän siihen tavallinen rautapata, kun en muunlaista omista. ?

Vierailija
28/51 | 

Kun kaikki aineet sekoitetaan keskenään - pitääkö vesi olla lämmintä niinkuin yleensä käytettäessä kuivahiivaa?

Fiuletti
29/51 | 

Hei! Entä nuo siemenet, mitä leivässä näkyy kuvien perusteella olevan, mutta ei lue ohjeessa? 

LauraKay
30/51 | 

Käytin tattari- ja maissijauhoja, vähän psylliumia, pellavansiemeniä ja -rouhetta. Jälkimmäisen kolmen vuoksi vettä piti laittaa melkein tuplamäärä, jotta sain oikeanlaisen sämpylätaikinakoostumuksen. Sen jälkeen leivästä tuli taivaallista! Kiitos ohjeesta! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti. Mrs Jones -blogissa pääset nauttimaan inspiroivista kodeista, sisustamisen ideoista ja ajan ilmiöistä.  Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat