Kesäflunssa iski meihin molempiin, eikä olla köhimiseltämme jaksettu käydä raksalla muutamaan päivään. Tänään Helsingissä satoi vettä ilmeisesti jopa 50 milliä, joten käytiin katsomassa ettei talo ole ihan veden vallassa. Vettä tuli vaakatasossa niin paljon, että ulkolaudoitus oli kauttaaltaan märkä. Syöksyputket ovat puhkiruostuneet ja vielä puoliksi pätkäistyt hirsikorjauksen takia, joten niistä ei apua juuri ole. 

Talo on rakennettu kallion päälle ja ilmeisesti jossain talon alla on monttu, johon vettä pääsee kerääntymään. Betonilattian alta vesi tihkuu kellarin alimpaan osaan, jossa sijaitsee öljylämmityksen pannuhuone. Alimmalla tasolla on syvennys valumavesiä varten, mutta tänään sekin pääsi täyttymään ja pannuhuoneen lattialla oli vettä parikymmentä senttiä ennen kuin saimme uppopumpun käyntiin. Vanhat viemäritkin ovat todennäköisesti lähes umpi ruostuneet, sillä vaikuttaa siltä, että vesi kiertää ympyrää pannuhuoneen lattian ja viemärin tarkistusluukun välillä. 

Kellarin lattia täytyy piikata auki kun viemärit uusitaan, joten siinä samassa täytyy yrittää paikantaa mistä vesi valuu talon alle. Onneksi nyt saimme vähän huolimattomasti jätetyn uppopumpun käyntiin ja pahemmalta tulvalta vältyttiin. Viikonlopuksi luvattiin lisää sateita, joten täytyy toivoa ettei tilanne taas kärjisty kovin pahaksi. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla