Kirjoitukset avainsanalla Kausalan Tapetti ja Väri

suutarin talossa; harmaa maali; lattiamaali; lautalattia

Tuskailin jo etukäteen sitä, että meidän täytyy valkata maalisävyt lattiaan, seiniin ja keittiön kaappeihin. Puhumattakaan tapeteista, sopivatko ne sitten niihin valkattuihin väreihin ja toisinpäin. Tapettien valinta sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka sitä jännitin ehkä eniten. Maalattavien paneeliseinienkin väri päätettiin nopeasti, maalataan ne Uula-maalien värikartan sävyllä Kaste. Sävy on hyvin vaalea harmaa, ajattelimme että se on ehkä puhdasta valkoista lempeämpi valinta vanhaan taloon. Mutta lattiamaali, puuh! 

Tässä ja ekassa kuvassa valkkailtiin keittiön kaappien sävyä. 

Alusta asti oli suht selvää, että maalaamme lattiat vaalean harmaaksi. Mietittiin kyllä muitakin käsittelyvaihtoehtoja, mutta maalaaminen tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Tuntui, että valkattavia sävyvaihtoehtoja oli tsiljoona, mutta aika nopeasti niistä karsiutui suurin osa pois. Osa oli liian tunkkaisia, osa liian sinisiä tai vihertäviä. Maaliksi olimme jo valinneet Uulan puulattiamaalin, joka ainakin pari testipurkin perusteella osottautui täydelliseksi maalata. Levittyi kuin unelma ja peitti tosi hyvin! Mutta Uulan omassa värikartasta ei oikein löytynyt sopivaa sävyä, joten siirryimme nopeasti Tikkurilan värikarttojen puoleen. 

Tikkurilan Deco Grey 2015 -kartasta löytyi pari vaihtoehtoa, joista pyysimme rautakauppaa sävyttämään koepurkit. Uulan maaleja ei voi sävyttää kaikkiin muiden valmistajien värikoodeihin, sillä maalit ovat käsisävytteisiä. Meidän valkkaamiimme väreihin ei löytynyt suoraan sävytyskaavaa, mutta toisesta kartasta löytyi hyvin lähellä olevat sävyt, joihin mukaan maalit pystyttiin sekottamaan. Uulalta voi muuten halutessaan pyytää puuttuvalle sävylle sävytyskaavan joko jälleenmyyjän kautta tai sitten suoraan tehtaalta erikoissävytyksen, jolloin maalit voi suoraan tilata sitä kautta.

Lattiamaalien testipurkkien värit eivät kuitenkaan ihan olleet sitä mitä haettiin, toinen diskattiin pois heti liian sinertävänä ja toisesta puuttui selvästi se meidän haluama punertava sävy. Hakusessa oli siis sellainen vähän punaiseen taittava harmaa ja Tikkurilan kartassa oli täydelliseltä vaikuttava väri koodilla 1958. Väri on ylhäällä olevassa kuvassa ympyröitynä.

Vaikka tarkan sävytyksen olisi voinut tilata suoraan Uulalta, käännyimme kuitenkin vielä tutun maalikauppiaan puoleen. Ja tadaa! Kausalan Tapetti ja Väri – ihan kympin liike! Heillä oli tuolle värikoodille jo valmiina kaava ja tekivät vielä uuden kaavan punertavan ruskealle sävylle, jolla maalaamme lasikuistin lattian ja yläkertaan vievät rappuset. Kauppias totesi, että tummemman värin kaava oli aika haastava sekoittaa mutta ainakin pienen maalitäplän mukaan nappiin meni! Maalit piti toki noutaa Kausalasta, mutta koska liikuimme jo valmiiksi sillä suunnalla ei siitäkään tullut mitään ekstravaivaa. Vahva suositus siis Kausalan suuntaan jos maalisävyt askarruttavat.

Pieni koepläntti on jo maalattu tällä harmaalla 1958-värillä ja vaikuttaa tosi hyvältä! Viikonloppuna toivottavasti päästään maalaamaan jo ensimmäisen huoneen lattia ja ehkä testaamaan tuota tummempaa ruskeaa sävyä.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat