Kirjoitukset avainsanalla harmaa lattiamaali

Saatiin viime viikolla siivottua olohuone remonttirojusta ja päästiin maalaamaan lattiaa. Eilen maalasin sen kolmannen, eli viimeisen kerran ja pääsin vielä myöhään illalla ruokahuoneen lattian kimppuun.  

Työläin prosessi lattian maalamisessa oli sen puhdistaminen. Vaikka siinä on ollut suojapahvi päällä niin sillä on kuitenkin talsittu ennen pahvin laittamista paikalleen. Ja tuollainen käsittelemätön puu on hullun hankala puhdistaa. Itse maalaaminen sujui nopsasti, vaikka pinta-alaa olikin enemmän kuin muissa huoneissa. Tarkkasilmäinen muuten saattaa huomata seinille kiinnitetyt patterit! Eräänlainen työvoitto sekin että saatiin ne paikalleen. 

Tuossa vetelen sitä viimeistä maalikerrosta. Ensimmäinen kerros maalattiin hieman ohennetulla maalilla ja pari seuraavaa ohentamattomalla. Ekan kerroksen jälkeen kitattiin vielä pahimmat kolot umpeen ja pyyhittiin koko lattia kevyesti hiomapaperilla. 

Ruokahuoneen lattiasta emme jaksaneet hioa kaikkea vanhaa maalia pois, joten saa nähdä riittääkö siihen lattiaan sama kolme kerrosta maalia mitä muuallekin. 

Maalasin sen nyt eilen kertaalleen ohennetulla maalilla ja tänään pinta tuntui vielä hieman tahmealta. Vanhat lankut ovat huokoisempia kuin uudet lattialaudat, joten ne imevät itseensä varmaan enemmän kosteutta. Huomenna lattia on toivottavasti kuivunut sen verran, että kolot voi kitata ja ylihuomenna mahdollisesti maalata toiseen kertaan. Mutta huone kirkastui jo tuon yhden maalikerroksen jälkeen kummasti! Ruokahuoneen lattian jälkeen jäljellä on enää eteiskäytävä ja pari pientä tuulikaappia ja sit olisi ensimmäisen kerroksen lattiat maalattu! Hurraa sille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heipat kotiprojektista viikon hiljaiselon jälkeen! Viime viikolla remontoiminen jäi vähemmälle kun arkiset säädöt söivät kaiken liikenevän ajan. Töissä oli hulinaa ja tuntuu, että illat ovat tosi lyhyitä. Ei viime viikko kuitenkaan ihan täysin harakoille mennyt, maalasin keittiön lattian! Napattiin vanhemmiltani meille remppamaskotit ja tuossa ylhäällä ne nyt poseeraavat kolme kertaa maalatulla lattialla.  

Posteljoonien vartalo noilla ukkeleilla taitaa oikeasti olla mutta näyttävät ihan päteviltä remontoijilta. Isman hahmo on aika näköinen, mulla on vähän liian tumma tukka ja liioitellusti meikkiä. 

Aloitettiin olohuoneen raivaus laittamalla kattolistoja paikalleen. Minun avaruudellinen hahmotuskykyni ei kyennyt noiden jiirien pohtimiseen, Isma on onneksi siinä varsin hyvä. Vaikka kyllä noita kallistuksia hetki jouduttiin miettimään.

Isäni oli todennut äidilleni, että kyllä ne aika rohkeita olivat kun aloittivat reteesti olohuoneesta. Olisihan sitä tietysti voinut aloittaa kulmahuoneesta, jossa pienet virheet eivät olisi olleet niin esillä. Mutta eipä tullut mieleen! Ihan hyvä lopputuloksesta kuitenkin tuli ja pienet irvistykset voi yrittää vaikka paklata piiloon. Mutta ei ne suoraan sanottuna hirveästi tuolta pistä silmään! Mietin muuten, että jättäisimme nuo muurin yläosassa näkyvät vanhat tapetit näkyviin. Toinen vaihtoehto on maalata ne piiloon mutta voisi olla ihan hauska yksityiskohta jättää jotain vanhaa näkyviin. Väreiltään ne sopivat aika hyvin yhteen nimittäin tuon uuden tapetin kanssa.

Iskettiin listat hakasnaulaimella kattoon ja maalattin hakaset piiloon. Siistiä tuli!

Tämä viikko alkoi kauan (reilu 2 viikkoa, miten aika tuntuukin välillä niin pitkältä...) odotetun paketin saapumisella! Ken arvaa mitä tuolta boksista löytyykään? Seinälle nuo rullat päätyvät kunhan saadaan taas tavaroita siirrettyä pisteestä A pisteeseen B. En malttaisi odottaa!

Kommentit (0)

suutarin talossa; harmaa maali; lattiamaali; lautalattia

Tuskailin jo etukäteen sitä, että meidän täytyy valkata maalisävyt lattiaan, seiniin ja keittiön kaappeihin. Puhumattakaan tapeteista, sopivatko ne sitten niihin valkattuihin väreihin ja toisinpäin. Tapettien valinta sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka sitä jännitin ehkä eniten. Maalattavien paneeliseinienkin väri päätettiin nopeasti, maalataan ne Uula-maalien värikartan sävyllä Kaste. Sävy on hyvin vaalea harmaa, ajattelimme että se on ehkä puhdasta valkoista lempeämpi valinta vanhaan taloon. Mutta lattiamaali, puuh! 

Tässä ja ekassa kuvassa valkkailtiin keittiön kaappien sävyä. 

Alusta asti oli suht selvää, että maalaamme lattiat vaalean harmaaksi. Mietittiin kyllä muitakin käsittelyvaihtoehtoja, mutta maalaaminen tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Tuntui, että valkattavia sävyvaihtoehtoja oli tsiljoona, mutta aika nopeasti niistä karsiutui suurin osa pois. Osa oli liian tunkkaisia, osa liian sinisiä tai vihertäviä. Maaliksi olimme jo valinneet Uulan puulattiamaalin, joka ainakin pari testipurkin perusteella osottautui täydelliseksi maalata. Levittyi kuin unelma ja peitti tosi hyvin! Mutta Uulan omassa värikartasta ei oikein löytynyt sopivaa sävyä, joten siirryimme nopeasti Tikkurilan värikarttojen puoleen. 

Tikkurilan Deco Grey 2015 -kartasta löytyi pari vaihtoehtoa, joista pyysimme rautakauppaa sävyttämään koepurkit. Uulan maaleja ei voi sävyttää kaikkiin muiden valmistajien värikoodeihin, sillä maalit ovat käsisävytteisiä. Meidän valkkaamiimme väreihin ei löytynyt suoraan sävytyskaavaa, mutta toisesta kartasta löytyi hyvin lähellä olevat sävyt, joihin mukaan maalit pystyttiin sekottamaan. Uulalta voi muuten halutessaan pyytää puuttuvalle sävylle sävytyskaavan joko jälleenmyyjän kautta tai sitten suoraan tehtaalta erikoissävytyksen, jolloin maalit voi suoraan tilata sitä kautta.

Lattiamaalien testipurkkien värit eivät kuitenkaan ihan olleet sitä mitä haettiin, toinen diskattiin pois heti liian sinertävänä ja toisesta puuttui selvästi se meidän haluama punertava sävy. Hakusessa oli siis sellainen vähän punaiseen taittava harmaa ja Tikkurilan kartassa oli täydelliseltä vaikuttava väri koodilla 1958. Väri on ylhäällä olevassa kuvassa ympyröitynä.

Vaikka tarkan sävytyksen olisi voinut tilata suoraan Uulalta, käännyimme kuitenkin vielä tutun maalikauppiaan puoleen. Ja tadaa! Kausalan Tapetti ja Väri – ihan kympin liike! Heillä oli tuolle värikoodille jo valmiina kaava ja tekivät vielä uuden kaavan punertavan ruskealle sävylle, jolla maalaamme lasikuistin lattian ja yläkertaan vievät rappuset. Kauppias totesi, että tummemman värin kaava oli aika haastava sekoittaa mutta ainakin pienen maalitäplän mukaan nappiin meni! Maalit piti toki noutaa Kausalasta, mutta koska liikuimme jo valmiiksi sillä suunnalla ei siitäkään tullut mitään ekstravaivaa. Vahva suositus siis Kausalan suuntaan jos maalisävyt askarruttavat.

Pieni koepläntti on jo maalattu tällä harmaalla 1958-värillä ja vaikuttaa tosi hyvältä! Viikonloppuna toivottavasti päästään maalaamaan jo ensimmäisen huoneen lattia ja ehkä testaamaan tuota tummempaa ruskeaa sävyä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat