Hirsikorjaus on valmis! Tai ulkolaudoituksen paikkaukset vielä puuttuu mutta hirret on paikallaan ja yksi iso urakka takana. Työmiesten jälkeä ovat kaikki ohikulkijatkin ihailleet, eikä syyttä! 

Paikoin hirret olivat niin mätiä, että niitä pystyi käsin kauhomaan pois. Jos kengitystä ei olisi nyt tehty, talo olisi saattanut notkahtaa alas alimipien hirsikerrosten pettäessä. 

Hirret tervattiin ja reunalle asennettiin vielä tippalauta, joka johtaa veden ulos seinästä eikä vesi valu kivijalkaa pitkin. Laudan alapintaan koverrettiin vielä tuollainen "nokka", josta vesi valuu suoraan maahan.

Kävimme rautakaupassa skannauttamassa ulkomaalin värisävyn, joka osottautui hieman kinkkiseksi. Lähinnä olevaan pellavaöljysävyyn ei löytynyt valmista sekoitusohjetta, mutta skannatun koodin pystyi lähettämään Uulalle ohjetta varten. Ostimme pari purkkia mielestämme suht lähellä ollutta valmista sävyä, mutta onhan se vähän liian ruskea kun sitä tuossa seinässä katsoo. Mutta ainakin se kelpaa pohjamaaliksi jahka siihen lähempänä olevaan sävyyn saa sekoitusohjeen. Emme ajatelleet siis vielä maalata koko ulkolaudoitusta vaan paikkailla korjatut kohdat. Ihan samaa sävyä on kyllä mahdoton löytää. 

Lumikolallekin löytyi kesäkuussa käyttöä! Toivotaan, että käyttö jää vain tuohon tarkoitukseen... Palaillaan seuraavaksi varmaan sisäseinien levytyksen ääreltä! Olohuoneessa ja ruokahuoneessa nimittäin oli jo levyt seinillä kun käytiin nopsasti piipahtamassa raksalla. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla