Kirjoitukset avainsanalla DIY

diy; mobile; vauvalle

Siinä missä remppahommat etenee hieman hitaasti niin askarteluhommat on voimissaan! Joskin saldona on toistaiseksi vain yksi mobile ja tämänkin tekemiseen meni parisen kuukautta...

Muovailin valkoisesta askartelumassasta erinäköisiä figuureja ja jätin ne kuivumaan huoneenlämpöön. Kuvioiden kuivuttua (muistaakseni yön yli ellei pidempään) maalasin ne akryyliväreillä ja vedin kuivuneen maalin päälle vielä kiiltävän lakan. Mittailin silmämääräisesti puisista grillitikuista sopivan mittaisia pätkiä ja kiinnitin figuurit siimalla tikkujen päihin roikkumaan. Yritin valkata tikkuun aina suht samanpainoiset kuviot. Grillitikkujen ikävännäköiset terävät päät sahasin tasaisiksi.

Ja siellä se nyt killuu! Vauveli on nyt jo sen ikäinen, että tajuaa yllään roikkuvan jotain ja onkin tutkaillut mobilea varovaisen kiinnostuneena. Kovin mielenkiintoiselta mobile ei varmaan suoraan alapuolelta näytä, koska kuviot ovat litteitä, mutta eiköhän se asiansa aja. Ja ainakin näin sivusta katsottuna näyttää ihan hyvältä.

Mobilen korvikkeena on toistaiseksi toiminut Batman, jonka tärkeä tehtävä julisteen suoristajana on nyt päättymässä. Pari kuukautta hänkin kohta heilunut koukun varassa ja varmaan kaipaa jo takaisin normihommiin.

Tehtävä suoritettu, Batman!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vessan peilin tuunaus on lähes valmis. Isma sai spraymaalattua peilin puuosat ja eilen hivutettiin peilit takaisin paikalleen. 

Ostettiin peiliin uudet saranat vanhojen tilalle ja tästä johtuen projekti on nyt melkein valmis. Koska uudet saranat ovat vähän isommat ja löysemmät, peilin sivut eivät joko pysy kiinni tai auki. Saranoihin voisi joko laittaa kumitiivisteet väliin, jotta ne eivät liikkuisi niin sulavasti tai sitten vaihdetaan saranat takaisin pienempiin ja jäykempiin. Harvoinhan peiliä täytyy sulkea mutta toisaalta olisi kiva että sivuja olisi helppo liikutella. Vähän siis vielä pitää säätää.

Pieniä saranakömmähdyksiä lukuunottamatta peili onnistui aika hyvin! Tuo kikkailtu kiinnitys systeemikään ei näytä yhtään hassummalta. Ihan pätevän näköinen uusi elämä siis vanhalla lipaston peilillä!

Kommentit (0)

Viikonlopun teemana on ollut raivaus. Pienimuotoisesti teema toteutuikin ja saatiin eteiskäytävää tyhjennettyä (kunnes se taas täyttyi tavarasta, joten kuvamatskua ei nyt ole) ja kuistia siivottua. Isma siivosi lasikuistin eilen illalla niin tehokkaasti, etten kerennyt ottamaan "ennen" kuvaa. Taloon on kaksi sisäänkäyntiä ja tämä kuistinpuoleinen on se pääsisäänkäynti. Kuukausia siinä on ollut tukkeena niin Ekovillapaaleja kuin jätesäkkejäkin ja nyt näkymä on aika paljon avarampi. Keräilin sieltä vielä tänään pois nuo epämääräiset paperikassit ja johtorykelmät ja nyt on lapparikeissi ja betonisäkit siistissä rivissä kuistin seinustalla. Kunhan ilmat lämpenee niin tuonne olisi kiva laittaa pieni pöytä ja pari tuolia, jotta aamukahvit voisi juoda ulkona.

Bongaa koira.

Hyödynsin juuri raivattua kuistia ja vaihdoin kultaköynnöksen mullat. Piti vaihtaa mullat useampaankin viherkasviin mutta sitten puhti loppui kesken. 

Meillä on muutama jalkalista vielä asentamatta ekassa kerroksessa ja Isma on niitä pariin kertaan yläkerrassa maalaillut. Kuvassa näkyy myös meidän hienot uudet lasikuistin ovet, joista lisää sitten kun päästään niitä asentamaan. Nekin täytyy maalata pariin otteeseen, nyt niissä on päällä vain pohjamaali. 

Vessan peilin DIY-projekti etenee. Puuosat on suihkutettu kauttaaltaan ja huomenna varmaan voi pujottaa peilit paikalleen. 

Rempan varrella on sattunut muutamia pieniä kömmähdyksiä ja tässä yläkuvassa niistä yksi. Haluttiin vessan peilin yläpuolelle valo ja oltiin porattu sille valmiiksi reiät noiden koukkujen kohdalle.  Sähkärit olivatkin joutuneet asentamaan lampun yhtä laattaa ylemmäs, koska on kai olemassa jokin sääntö siitä, kuinka lähellä suihkua valaisin voi olla. Ja koska lamppu ei ollut riittävän kaukana suihkusta niin sen piti kai olla sitten riittävän korkealla. (Huomaa suihkuverho!)

Reikäisen laatan voisi rikkoa ja nakutella pois (ja laittaa uuden tilalle ja saumata = työlästä) mutta Isma keksi, että reikiin voisi virittää peilille kannakkeen. Hänellä on vahva visio toteutuksesta ja lopputuloksesta, minä lähinnä seuraan vierestä. Jos idea toimii, niin ainakin ripustus systeemi on uniikki!

Kommentit (0)

Onni että aurinko paistoi tänään edes muutaman tunnin niin oli mukavampi touhuta hetki pihalla. Istutin viime syksynä maahan narsisseja ja tulppaaneja ja muutama kukka puskeekin jo pinnalle! Viime kevään saldo jäi tosi pieneksi, joten toivottavasti kukkaloisto olisi tänä keväänä edes hitusen parempi. 

Pykättiin meidän Lidlistä ostettu komposti pihan perälle. Paikka ei ehkä ole se kaikkein kätevin, sillä bioroskis täytyy kiikuttaa sisältä pihan perimmäiseen nurkkaan. Toisaalta vajan takana komposti ei ainakaan ole näköhaittana saati kenenkään tiellä, joten sinne se sai nyt mennä. 

Tasattiin kompostin pohja betonimurskeella ja kivituhkalla ja iskettiin kompostikehikko paikalleen. Täytyy toivoa, että sulava maa ei notkauta kompostia ihan vinoon. Tuo meidän malli ei ole mitenkään eristetty, joten ehkä tulevaisuudessa voisi investoida vielä sellaiseen mitä voisi käyttää ympäri vuoden. 

Bongasin aikanaan Pinterestistä hienon vessan peilin, jollaista en etsinnöistä huolimatta löytänyt mistään saavutettavissa olevasta kaupasta. Peili oli metallirunkoinen ja siinä oli kaksi taittuvaa sivuliparetta. Löydettiin tuollainen lipaston peili kierrätyskeskuksesta ja ajattelin, että se voisi toimia lähes yhtä hyvin.

Irrotin peilin saranat, pujotin peilit pois paikaltaan ja hion vanhan maalipinnan karheaksi. 

Sahattiin kiinnikkeinä toimineet tukipuut vähän lyhyemmiksi ja liitettiin sahatut palaset peilin yläosaan kiinni. Niihin voi sitten virittää kiinnityssysteemin, jolla peilin toivottavasti saa kiinni kylppärin seinään. 

Meinasin ensin maalata peilin kalustemaalilla mutta päädyttiin kuitenkin spraymaaliin. Täytyy toivoa että maali pysyy ja lopputuloksesta tulee siisti. Ainakin suihkuttelu on tosi paljon nopeampaa. Isma suihki peilit toiselta puolelta kahteen kertaan ja nyt täytyy odottaa, että maali kuivuu ja levyt voi maalata vielä toiselta puolelta. Sitten vaan saranat takaisin paikalleen ja peili seinälle! Näin ainakin teoriassa. Saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee ja toimiiko ajatus käytännössä ollenkaan. Toivotaan!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat