Isman kesäloma alkoi pari viikkoa sitten ja koska haluttiin päästä mahdollisimman pian mökkeilemään, niin saatiin parin viikon aikana tehtyä kotona vaikka mitä. Muun muassa siivottua yläkerran makuuhuone.

Hommaan ei lopulta mennyt muutamaa tuntia kauempaa, vaikka projekti vaikuttikin etukäteen uuvuttavalta. Jotta huoneen sai siivottua, piti ensin järjestää toinen yläkerran huone niin että tavarat sai siirrettyä sinne. Yläkerrasta on tullut yksi jättimäinen turhan ja tarpeellisen tavaran varasto ja laatikoiden ja nyssäköiden siirtely on yhtä tetristä. Välillä toivon, että pihalle vaan ilmestyisi roskalava, jonne kaiken turhan roinan voisi heittää ja joku kiikuttaisi ne pois.

Laatikoiden ja jätesäkkien lisäksi lautapinolle piti keksiä uusi sijoituspaikka. Se saatiin lopulta järjesteltyä yläkerran käytävään niin, että kaikkiin huoneisiin pääsee vielä lähes esteettä kävelemään. Ennen siirtoa lajiteltiin samanlaiset laudat pinoihin, jotta niiden etsiminen olisi jatkossa helpompaa.

Nyt kun yksi yläkerran makkareista on tyhjennetty, niin pintaremontin aloittaminen on toivottavasti iisimpää. Ensimmäisenä työlistalla on kattopaneeleiden maalaus ja sen jälkeen katon panelointi. Seuraavaksi todennäköisesti lattian hiominen ja maalaus. Vai olikohan niin, että tapetointi oli ennen lattian maalausta? Viime kerrasta on selkeästi jo sen verran aikaa, että työjärjestys on ehtinyt unohtua. Tapetointia ennen täytyy ehkä kuitenkin tehdä minireissu Tallinnaan tapettiostoksille. Ihan kivaa! Toivottavasti tuleva syksy on yläkerran remontin osalta tuottelias.

Kommentit (1)

Nora
2/1 | 

Ensin tapetoitiin, sitten siivottiin ("Työläin prosessi lattian maalamisessa oli sen puhdistaminen." niin kuin itsekin kirjoitit lokakuussa 2016) ja sitten maalattiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla