Kirjoitukset avainsanalla kylpyhuone

Tai no, puuttuuhan tuolta kylppäristä katon lisäksi vielä lamppu, peili ja hyllykkö mutta kalusteet ovat paikallaan. Pönttö kiinnitettiin oikeaan kohtaan, putkarit asensivat toissa viikolla suihkun ja lavuaarin, ja nyt meillä on toimiva vessa!

Sain lopulta lattiankin jynssättyä siitä kuivuneesta saumausaineesta. Vähän se tumma väri levisi sinne tänne noihin seinän vaaleisiin saumoihin mutta ne saa varmaankin vielä puhdistettua. 

Näistä kuvista ei ehkä täysin hahmota kokonaisuutta mutta ollaan aika yllättyneitä siitä, kuinka tilavalta minivessa tuntuu. Suihkuttelutilaa jäi ihan riittävästi ja ainakin vielä vaikuttaa siltä, että vessa ei ole niin täyteen ahdettu mitä pelättiin. Vähän kyllä mietin sitä, mihin pyyhkeet saa ripustettua kun ei niitä ehkä tuohon ovensuuhun viitsi laittaa. Toisaalta mitään muuta paikkaa ei välttämättä ole, joten katsotaan nyt mitä keksitään.

Täysin aiheen vierestä, mutta Isma löysi yläkerran tiskipöydän alta tuollaisen 1963-1964 lukuvuoden minikalenterin. Vähän tulitikkuaskia suuremmasta vihkosesta löytyy nimipäivät, muistiinpanotilaa ja "ennustus" joka kuukaudelle. Tammikuussa meille kerrotaan mm. että rahantuloa ei voi estää ja kehotetaan varomaan nykyaikaisia kulttuuri-ilmiötä, kuten strip-tease ja elektroninen musiikki. Selvisi siitä myös, että 15.1.1964 aurinko nousi kello 9.13 ja laski 15.46. Hauska läpyskä!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet kyselevät, pääsemmekö jouluksi uuteen kotiin. Ei, ei päästä. Mutta ei muutto välttämättä joulusta kauheasti veny. Tammikuu saattaisi olla nyt uuden arvion perusteella aika realistinen. Jos olisi pakko, niin kyllä me nyt voisimme jo roudata osan tavaroista talolle ja kun lämmitys ehkä ensi viikolla saadaan, niin jopa nukkuakin siellä. Mutta parempi viimeistellä hommat rauhassa ja muuttaa niin, ettei täysi kaaos siirry edellisestä majapaikasta seuraavaan. Periaatteessa kaikki isot hommat on melkeinpä tehty ja enää pitäisi tehdä lukuisia pieniä juttuja. Kalustaa kylppäri, maalata eteisen lattia, viimeistellä keittö jne. Yksi duuni saatiin ruksattua tehtävälistalta yli kun saumattiin kylppärin laatat. 

Saumattiin seinät valkoisella ja lattia tumman harmaalla. Laasti kuivui aika nopeasti, joten ei saatu yhdellä rykäyksellä saumattua kaikkia seiniä vaan piti käydä seuraavana päivänä ostamassa uusi säkki saumausainetta. Optimistisina oltiin tietysti ostettu sitä vain yksi säkki. Isma veteli laastia seiniin ja minä pesin seiniä sienellä saumojen vähän kuivuttua. 

Lattian samausaineen pois pyyhkiminen olikin sit ihan toinen juttu. Siinä missä seinien saumausaine kuivui vähän liiankin nopeasti, niin lattia ei kuivunut juuri ollenkaan. Odotettiin yli paketissa sanotun kuivumisajan mutta siltikin sieni nosti väriä saumoista laattojen pintaan. Epätoivoinen homma.

Jouduttiin jättämään lattia tämän näköiseksi ja Isma kävi parin tunnin päästä pyyhkimässä enimmät tummat läikät pois. Siltikin lattiaan jäi vielä sellainen harmahtava kalvo, jota muutama päivä sitten yritin hinkata pois karhealla sienellä. Suht hyvin se onneksi lähti mutta täytyy varmaan käyttää jotain vähän järeämpää pesuainetta, jotta värin saa kunnolla pois laattojen pinnasta. En osannut ajatella, että tumman saumavärin pois pyyhkiminen voisi olla näin iso homma. Tänä viikonloppuna yritetään vetää kylppärin kulmat silikonilla ja toivottavasti saataisiin vessanpönttö paikalleen. Voin sitten ottaa muutaman kuvan lähes valmiista kylppäristä!

Kommentit (0)

Työmiehet ovat olleet talolla viimeistä pidempää varvia ja työt ovat edistyneet taas huimaa vauhtia. Muun muassa kattopaneelit on nakuteltu ekan kerroksen kattoihin, vessan lattiavalu tehty ja seinät levytetty kipsilevyillä. Keittiön kaappiseinä on niin ikään kipsilevytetty ja liesituulettimen poistoputki asennettu paikalleen. 

Olemme tosi tyytyväisiä kattopaneeleihin! Ja kannatti maalata pelkän pontin sijasta ensimmäinen maalikerros kokonaan. Katto näyttää heti paljon valmiimmalta vaikka vaatiikiin vielä ainakin yhden maalikerroksen. Vanhat ikkunalistat hiottiin ja mallailtiin takaisin paikalleen. 

Keittiö näyttää olevan vielä alkutekijöissään, mutta nyt kun kipsilevyt on seinässä voi kaappeja alkaa pikkuhiljaa rakentamaan. Josta tulikin mieleen, että kodinkoneet pitäisi laittaa tilaukseen.

Vessan lattiavalu on nyt viimeisiä kaatoja vaille valmis ja viemäröinnit paikallaan. Kattorakenteet pitäisi vielä uusia ja koko homma tietenkin vesieristää ennen kuin päästään laatoitushommiin.

Isma suunnitteli meille ikkunalaudat ja työmiehet nikkaroivat ne paikalleen. 

Entiselle terassille johtava betonitaso sai päälleen uuden valun ja bitumihuovan. Muun muassa tuosta vanhasta betonikakusta vesi valui läpi kellariin kun rankkasateet iskivät. Nyt taso on kunnolla eristetty, joten vedentulo on estetty. Muita valumakohtia sitten vielä riittääkin...

Kaikki ekan kerroksen lattiat on paikallaan kun lasikuistillekin asennettiin uudet lankut. Nyt pitäisi valita lattioiden ja maalattavien seinien värit, jotta päästään kohta maalaamaan pintoja. Työmiehet tulevat todennäköisesti enää tekemään lyhyitä täsmäiskuja talolle, joten nyt raksalla alkaa meidän työleirimme. Ainakin maalaus sujuu, tapetoinnissa ollaankin sitten noviiseja. Saa nähdä mitä siitä tulee!

 

Kommentit (0)

Olemme ahkeroineet kolme iltaa maalaushommissa. Parina iltana jouduimme vähän panikoimaan mahdollisia sadekuuroja, mutta eilen oli täydellinen maalaussää. 

Minä ja ystäväni Nora maalasimme, ja Isma nikkaroi meille lautojenkuivaustelineen. Valitsimme maaliksi Uulan hengittävän Into-sisustusmaalin, sillä vanhan hirsitalon seiniin ei kannata lateksimaalia levitellä. Pelkkä urospontin maalaus olisi tässä vaiheessa riittänyt, mutta päätimme maalata laudat kokonaan kun homma sujui niin nopeasti. Ja helpottaahan se toisen maalikerran levittämistä sitten kun paneelit ovat katossa.

Kolmen maalintäyteisen illan jälkeen meillä on noin puolet ensimmäisen kerroksen kattopaneeleista valmiina! Työläin osuus koko prosessissa oli noin neljä metriä pitkien lautojen ujuttaminen sisätiloihin. 

Voitimme Noran kanssa työnjakoarpajaisissa kun Isma ryhtyi vielä purkamaan vessan kattoa. Joku vanhoista putkista on todennäköisesti päässyt vuotamaan, joten kostuneet kattolaudat ja sahanpurut piti saada alas. Inha homma, mutta nyt se on tehty! Putkimies tulee tänään valmistelemaan viemäröintiä ja putkivetoja, jotta lattiavalu päästään tekemään. Seuraavaksi voimmekin siis esitellä vessasuunnitelmat! Ne kun on nyt jo aikalailla lyöty lukkoon. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat