Kirjoitukset avainsanalla maalaus

Ajattelin, että olisimme päässeet jo esittelemään meidän makkarin tapetointia, mutta joudutte tyytymään yläkerran purkukuviin ja rappukäytävän maalaukseen. Toistaiseksi villein tapettikuosi paljastui yhdestä yläkerran huoneesta kun aloimme repimään pinkopahveja alas.

Yksi nurkkaus oli tapetoitu tuolla punavihreällä lehtitapetilla, joka on tyylillisesti ihan eri maailmaa muiden talosta löytyneiden tapettien kanssa. Yläkerrassa on vähän irroteltu! Säästin tuosta tapetista siisteimmät palat, täytyy miettiä jos niille keksisi jotain käyttöä. 

Vaikka remppaammekin lähinnä alakertaa asuinkuntoon niin yläkerta pitäisi saada purettua sähkövetoja varten. Yhdestä huoneesta täytyy vielä kiskoa pahvit alas ja purkaa jokaisesta huoneesta muutama lattialauta. Seinien alasrepiminen on onneksi aika nopeeta hommaa, joskin tosi pölyistä.

Samaisia sähkövetoja varten rappukäytävän paneeliseinät pitäisi maalata. Sudin ne kertaalleen eilen ja vielä pari kertaa ne pitäisi maalata uudestaan. Väristä en vaan ole ihan varma. Sävyä on hankala tallentaa kuviin, mutta se on sellainen hyvin vaalea, kylmään taittava harmaa. Tietyssä valossa maali näyttää minun silmääni vähän liian sinertävältä. 

Tuossa yläkuvassa sävy on ehkä aika lähellä todellista. Täytyy nyt miettiä onko se sitten liian sinertävä vai ei. Olisin ehkä toivonut hitusen "sävyttömämpää" harmaata, mutta ei tuokaan nyt ihan mahdoton ole.

Korkeanpaikankammoisen lempipuuhaa! Vähän hirvitti keikkua noilla tutisevilla tikkailla kattoa ja seiniä maalatessa. Vaikka rappis oli aika vaalea jo ennestään niin kyllä seinät kirkastuivat kummasti jo tuosta yhdestä maalikerroksesta. Kunhan nyt sen sävyn kanssa tulee johonkin lopputulemaan niin voi seinät maalata toistamiseen. Jospa huomenna päästäisiin aloittamaan tapetointia! Tai edes tällä viikolla. Toisaalta ulkolaudoitustakin pitäisi paikkailla nyt kun on luvattu sateetonta keliä. Tehtävien töiden lista on loputon mutta täytyy yrittää priorisoida!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on nyt talossa yksi huone, jonne voi mennä leikkimään valmista remonttia. Edes puuttuvat lattia- ja kattolistat eivät häiritse silmää kun saa mennä huoneeseen, jonne täytyy mennä pelkillä sukilla.

Kävin kittaamassa pahimmat lattian kolot piiloon ja päivän tai parin päästä lattian voi maalata uudestaan. Öljymaalin huono puoli on sen kuivumisaika, vaatii malttia. Malttia tämä projekti vaatii kyllä muutenkin. Mutta kun tuonne kulmahuoneeseen menee ja sulkee ovet, voi vaan kuvitella millaista on kun kaikissa huoneissa näyttää tältä. On puhdasta ja pölytöntä ja tuore maali tuoksuu. Sitä odotellessa.

 

Kommentit (0)

Pidimme viime lauantaina talkoot ystävä- ja sukulaisporukalle ja saimme yhden päivän aikana mielettömästi aikaan. Monta sellaista omasta mielestä ikuisuusprojektia saatiin tehtyä ja enemmänkin. Kun on tottunut pienellä porukalla huhkimaan niin oli ihan uskomatonta seurata vierestä kun joka puolella taloa tapahtui.

Urheat talkoolaiset tyhjensivät muun muassa taloa kiertävän vallihaudan kaikesta mullasta ja roinasta mitä sinne oli vuosien aikana kertynyt. Pihalta vietiin puutavaraa kierrätykseen useampi peräkärryllinen ja sisääntulo siistiytyi huomattavasti.

Kattolistat maalattiin, osa kertaalleen ja osa jo kolmatta kertaa.

Yläkertaan vievä portaikko pestiin ja ero on ihan mieletön! Tuolla katon rajassa, lampun takana, näkyy pestyn ja pesemättömän paneelin raja. Seinistä tuli nyt niin siistit, että hetken jo mietimme että pitääkö niitä maalata ollenkaan. Ainakaan nyt ei häiritsisi niin paljoa jos maalaushomma jäisikin tässä ensimmäisessä vaiheessa tekemättä.

Ekan kerroksen kulmahuoneen lattia paljastettiin suojapahvin alta ja heti tuli valmiimman näköistä! Lattia puhdistettiin ja kaikki pölyt pyyhittiin huoneesta mahdollisimman tarkasti ennen maalausta. Nyt on ensimmäinen maalikerros vedetty ohennetulla maalilla ja kohta voi sivellä jo seuraavan!

Talkoilijat tyhjensivät vanhan terassin alla sijainneen syvennyksen, jonne on vuosien saatossa kertynyt jos jonkinalaista romua. Ruostuneiden rautakappaleiden lisäksi kaivauksista löytyi monia hienojakin juttuja, muun muassa kilpikonnanmuotoinen tuhkakuppi.

Vanha öljysäiliö saatiin kaivettua esille, kun noin puoli vuotta sen päällä lojuneet terassin jäänteet kärrättiin sivummalle.

Kellarin kaivauksetkin edistyivät tosi paljon! Auki kaivettavaa on tuossa varastotilassa enää tuo kiviröykkiön alla oleva betonikakku ja tuo viemärin toinen puoli. 

Huikea talkoopäivä päättyi vielä loppuporukan osalta telttasaunaan. Uskomatonta näin jälkikäteen ajatella miten paljon yhden päivän aikana saatiin aikaan! Ja päivä oli kaikkien mielestä vielä tosi kiva. Talkoot 2.0 täytyy ehdottomasti järjestää, sen verta tehokasta porukkaa oli paikalla ja puolet kavereista jäi vielä kutsumattakin. Kiitos vielä kaikille mahtaville uurastajille, huippuja olette kaikki!

Kommentit (0)

Olemme ahkeroineet kolme iltaa maalaushommissa. Parina iltana jouduimme vähän panikoimaan mahdollisia sadekuuroja, mutta eilen oli täydellinen maalaussää. 

Minä ja ystäväni Nora maalasimme, ja Isma nikkaroi meille lautojenkuivaustelineen. Valitsimme maaliksi Uulan hengittävän Into-sisustusmaalin, sillä vanhan hirsitalon seiniin ei kannata lateksimaalia levitellä. Pelkkä urospontin maalaus olisi tässä vaiheessa riittänyt, mutta päätimme maalata laudat kokonaan kun homma sujui niin nopeasti. Ja helpottaahan se toisen maalikerran levittämistä sitten kun paneelit ovat katossa.

Kolmen maalintäyteisen illan jälkeen meillä on noin puolet ensimmäisen kerroksen kattopaneeleista valmiina! Työläin osuus koko prosessissa oli noin neljä metriä pitkien lautojen ujuttaminen sisätiloihin. 

Voitimme Noran kanssa työnjakoarpajaisissa kun Isma ryhtyi vielä purkamaan vessan kattoa. Joku vanhoista putkista on todennäköisesti päässyt vuotamaan, joten kostuneet kattolaudat ja sahanpurut piti saada alas. Inha homma, mutta nyt se on tehty! Putkimies tulee tänään valmistelemaan viemäröintiä ja putkivetoja, jotta lattiavalu päästään tekemään. Seuraavaksi voimmekin siis esitellä vessasuunnitelmat! Ne kun on nyt jo aikalailla lyöty lukkoon. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat