Kirjoitukset avainsanalla laatoitus

suutarin talossa; Pukkila; keittiön välitilan laatoitus

Isma sai viime viikonloppuna laatoitettua keittiön välitilan kokonaan, joten tänä viikonloppuna päästiin saumaushommiin.

Päätettiinkin lennossa vaihtaa meidän alkuperäistä ideaa, ja laatoitettiin välitila 10 x 10 laatan sijaan 15 senttisillä, jotka ladottiin tiililadontaan. Jotenkin se tasaan ladottu pieni laatta alkoi tuntua tylsältä vaihtoehdolta ja koska oltiin ostettu tori.fi:stä halvalla monta laatikkoa Pukkilan valkoista 15 senttistä laattaa, niin suunnitelman vaihto oli iisiä. Eiköhän niille pienemmillekin laatoille jotain käyttöä keksi. 

Vaikka tuo huuva oli tuollaisenaankin ihan veikeän värinen niin maalasin sen kuitenkin valkoiseksi. Kokonaisuudesta tuli tosi paljon raikkaampi ja selkeämpi. 

Arvottiin vielä rautakaupassa tumman ja vaalean saumavärin välillä, mutta whatsapp-raadin kannustavien kommenttien jälkeen päädyttiin alkuperäiseen ajatukseen, eli tummanharmaaseen saumaväriin.

Tumman värin pois pyyhkiminen oli vessan lattiasta yhtä tuskaa mutta tässä se sujui paljon helpommin. Oltiin vähän säästeliäämpiä saumausaineen kanssa ja Isma siisti saumat sormellaan jo ainetta levittäessään. Se helpotti värin pois pyyhkimistä tosi paljon.

Tumma väri oli meidän mielestä kyllä tosi hyvä valinta. Vaalealla saumalla kokonaisuudesta olisi tullut vähän pliisu ja tuolla tummalla tiililadonta tulee kivasti esiin. Eikä se vilise ollenkaan silmissä mitä jossain vaiheessa rupesin epäilemään. Päinvastoin se tuo kontrastia muuten aika vaaleansävyiseen keittiöön. Joku puulista pitää keksiä tuohon laatoituksen reunaan ja nurkasta pilkistävä ruskea kipsilevy peittyy toivottavasti avohyllyn tukipuiden alle.

Nyt keittiöstä uupuu enää uunin asennus, työtilan valaistus ja pistorasiat. Kaikkiin tarvitaan sähkäriä, ja meidän pitäisi päätyä vielä johonkin valaisinratkaisuun ennen kuin sähkärin viitsii pyytää paikalle.

Melkein valmis keittiö siis! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
suutarin talossa; kylppäriremontti; vessan laatat

Kylppäriremontti on edennyt jo siihen vaiheeseen, että odotellaan laastien kuivumista jotta laatat voi saumata. Tähän tehovessaan tulee pöntön ja lavuaarin lisäksi suihku, joten tilaa ei ole varsinaisesti liikaa.

Tuo seinässä ollut syvennys otettiin käyttöön ja tehtiin siihen kipsilevystä hyllyt saippuoille sun muille. 

Alunperin mietin vessaan tiililadontaa noilla 15 x 15 laatoilla, mutta päädyttiin kuitenkin perinteiseen malliin. Vaikka vessa on pieni, niin siinä on yllättävän monta kulmaa ja kokonaisuudesta tuli varmasti vähän rauhallisempi näin. Plus laattoja ei joutunut pilkkomaan niin paljon. 

Lattialaatat saatiin paikalleen viime viikon lopussa ja nyt odotellaan laastin kuivumista. Kosteus ja alhainen lämpötila tekevät siitä hommasta vähän haastavan mutta eiköhän laasti pikku hiljaa ala olla riittävän kuivaa. Seiniin ajattelimme laittaa valkoista, hitusen harmaaseen taittavaa saumausainetta ja lattiaan taas tummempaa harmaata. Lattian tumma sauma vähän ryhdittää muuten ehkä överivalkoista kokonaisuutta. 

Eniten tykätään ehkä noista laatoitetuista hyllyistä. Oli kiva kun vessassa jo valmiina olleen syvennyksen sai hyötykäyttöön eikä jouduta ostamaan mitään "rimpulahyllyä", miten Isma asian ilmaisi. Minun täytyy kyllä hieman karsia purkkikokoelmaani, jotta ne eivät vie kaikkea hyllytilaa. Saumauksen jälkeen putkimies voi tulla asentamaan suihkun, lavuaarin ja pöntön paikalleen. Sitten enää puuttukin vain vesi, joka onkin asia erikseen. Ainiin ja vessassa ei ole vielä kattoa, sekin ehkä tarvitaan. Mutta melkein valmis siis! Saumoja vaille. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat