Kirjoitukset avainsanalla muutto

Ollaan asteittain tehty muuttoa tien toiselta puolelta toiselle. Lauantaina vanhempani tulivat peräkärryn kanssa auttamaan ja haettiin talolle muutamia huonekaluja, jotka olivat vielä säilössä entisessä asunnossani. 

Yksi lipasto löysi ainakin väliaikaisen sijoituspaikkansa keittiöstä, toinen meni ruokahuoneeseen ja kolmas meidän makkariin. 

Kulkemista kotona hankaloittaa vielä nuo eteisen lattian päällä olevat suojapahvit. Muuten kotona voi kulkea sukkasillaan, mutta eteiskäytävässä vaikka vessaan mennessä pitää vetää jalkaat jotkut sisäkengät, jotta ei siirrä pölyä eteisestä muihin huoneisiin. 

Ei olla kannettu vielä yhtäkään pahvilaatikkoa tien toiselta puolelta, ja silti epämääräisiä tavarakasoja on jo siellä sun täällä.

Meidän makkari on huoneista ainoa joka on suht siisti ja vielä ihanan tyhjä. Meillä on kyllä edessä vielä ahkera konmarittaminen, sillä molempien muutto entisistä asunnoista oli aika nopea eikä ehditty hirveästi karsia turhaa tavaraa pois. Hirsikorjauksen yhteydessä jouduttiin vielä purkamaan pari vanhaa komeroa, joten säilytystilaa täällä on tosi huonosti. En ymmärrä mihin me kaikki tavarat meinataan tunkea. Mutta voin sanoa, että yli puolen vuoden evakkoasumisen jälkeen oma sänky ja sohva tuntuu aika kivalta. Oli epämääräisiä tavarakasoja tai ei!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ht collection, viva, sohva, muutto

Ajateltiin perjantaina, että jos saataisiin edes olohuone siivottua niin sinne voisi viikonloppuna tuoda sohvan ja samalla jotain muita huonekaluja Isman vanhemmilta. Eilen aamulla Isma päällysti vielä muurin pohjan, johon Porin Matti-kaminan on tarkoitus tulla. Maalattiin muutama kulma- ja kattolista ja asennettiin osa niistä paikalleen. 

Vanhempieni avustuksella kannettiin loput olohuoneessa, ruokahuoneessa  ja keittiössä lojumassa olleet maalipurkit sun muut rempparojut yläkertaan. Kun olohuone oli tyhjä niin lattiapaperit sai vihdoin sulloa jätesäkkeihin.

Eteisessä on vielä suojapahvit, sillä lattiamaali ei ole vielä kuivunut niin, että siinä voisi huoletta kävellä.

Isma ja kaverinsa Markus kantoivat meidän sohvan sisälle taloon. Jännitimme miten se mahtuu lasikuistista sisään, saati kapeista oviaukoista, mutta hyvin se lopulta meni. 

Ostettiin HT Collectionin Viva-sohva noin vuosi sitten Iskusta roimalla alennuksella ja olen melkein nähnyt jo painajaisia siitä, että sohva on meille ihan liian iso. Haluttiin sellainen sohva, missä kaikki mahdutaan löhöilemään mutta ei tajuttu tietenkään silloin vuosi sitten ottaa huomioon, että meidän patterit tulevat olemaan aika paljon isommat kuin ne vanhat pikkuruiset valurautapatterit. Jos sohva olisi sen kriittiset 30 senttiä kapeampi niin sen sijoittelu olisi ehkä vähän helpompaa, mutta ei se onneksi niin jättimäiseltä näytä mitä pelkäsin. Vastoin kauhukuvitelmiani, olohuoneeseen mahtuu sohvan lisäksi jotain muutakin.

Pojat kantoivat talolle Isman vanhemmilta vielä meidän pari nojatuolia ja muutamia nyssäköitä ja nyt meidän olohuone on sisustettu lähinnä erilaisilla tuoleilla.

Ruokapöytä kannettiin yläkerrasta keittiöön ja sekin mahtui sille varatulle paikalle paremmin kuin odotin. 

Tänään ruuvattiin eteisen naulakko paikalleen ja samoin pieni naulakko tuulikaappiin. 

Porin Matti kärrättiin nokkakärryillä ruokahuoneesta omalle paikalleen. Istuttiin eilen illalla olohuoneen sohvalla ja olo oli kieltämättä aika absurdi. Vielä aamulla sohvan paikalla oli kuitenkin ollut vielä maalaustelineet ja ero nykyiseen oli ihan järjetön. Koska saatiin huoneet eilen niin hyvään järjestykseen pystyttiin nukkumaan ensimmäinen yö omassa kodissa. Aamupalalle mentiin kuitenkin vielä Isman vanhemmille, sillä meidän jääkaappi kytkettiin seinään vasta myöhään illalla. Huomenna sähkömiesten pitäisi tulla viimeistelemään keittiön, eteisen ja vessan sähkötyöt ja sen jälkeen varsinaista muuttopäivää voisi alkaa suunnittelemaan. Kohta meille on koti, jossa kengillä ei enää voi kävellä missä lystää, vaan ne pitää jättää eteiseen! Hullua!

Kommentit (1)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat