Ensimmäinen iso työ mikä talossa piti tehdä oli asbestin poisto. Asbestia on aikanaan käytetty rakennusmateriaalina mm. sen hyvän palonkestävyyden takia, kunnes sen käyttö kiellettiin kokonaan 90-luvun alussa. Meillä tätä terveydelle vaarallista matskua oli käytetty linoleumimattojen liimassa ja todennäköisesti myös itse matoissa. Kaikki lattiat oli päällystetty linoleumilla, joten ne piti purkaa asbestifirman toimesta. 

Kuvassa näkyvä musta liima sisälsi asbestia. Periaatteessa tuollaisessa kiinteässä muodossa se ei välttämättä ole terveysriski, mutta koska meillä lattiat piti joka tapauksessa avata niin asbesti oli pakko ensin poistattaa. Meillä asbestipurun teki Asbestikymppi-niminen firma ja homma sujui mallikkaasti viidessä päivässä. Lattialiimojen lisäksi tuota inhaa materiaalia oli käytetty kellarissa putken eristeenä, joka poistettiin samalla kertaa. Asbestipurku sujui yllättävän kivuttomasti osittain siitä johtuen, että sitä oli käytetty lähinnä lattioissa. Pölyävän asbestin poisto on työläämpää ja aikaa vievää. 

Kellarin nurkka jäi poiston jälkeen tosi siistiin kuntoon, vaikka sitä ei ehkä tästä kuvasta usko. Olisitte nähneet sen ennen asbestityötä. Toinenkin positiivinen ylläri odotti, kun päästiin viiden päivän eristyksen jälkeen käymään talolla. Linoleumin alta paljastui lautalattiat! Yhden avatun nurkan perusteella osasimme tätä kyllä odottaa, mutta olisihan sieltä voinut muista huoneista paljastua vaikka mitä. 

Lattioissa on käytetty kahdenlaista lautaa. Suurimmaksi osaksi tosi hienoa, vanhaa lankkua ja muutamassa huoneessa selvästi vähän uudempaa, kapeampaa lautaa. 

Nostimme leveät lankut mahdollisimman varovasti ylös, jotta ne saataisiin laitettua vielä takaisin. Ne kun hioo ja maalaa niin niistä saa tosi kivat! Kapeammat lankut varmaan vaihdamme uusiin koska työ on nopeampaa niin, eikä niistä maalin alta juuri huomaa onko kyseessä uusi vai vanha lauta. Koko talon ilme muuttui täysin kun vanhat ja nuhjuiset lattiamatot poistettiin. Jotenkin tunnelma on paljon arvokkaampi, talon henkeen sopiva. 

Kommentit (5)

Jenni / Meidän koti
6/5 | 

Mielenkiintoista päästä seuraamaan teidän projektia. Ihana talo! Tsemppiä teidän urakkaanne, lopputulos on varmasti palkitseva!

AnnaA
9/5 | 

Hei!
Kiitos kiinnostavasta postauksesta, asbesti on meidänkin kohdalla tällä hetkellä tapetilla, sillä taloyhtiössämme on käynnistymässä kylpyhuoneremontti. Asbestikartoitus on tehty jo, ja pian pitäisi alkaa asbestinpurku.
On mukava kuulla, että asbestipurku voi sujua hyvinkin sujuvasti ja vaivattomasti. Asbestilla on niin pelottava kaiku, että mielikuvieni perusteella homma olisi paljon hankalampi. Mutta hyvä jos ei!

Asbesti
10/5 | 

Moikka! Minua kiinnostaisi tietää, mitä tämä asbestikymppi veloitti työstään kaikkinensa? Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla