Kirjoitukset avainsanalla tapetit

Tuo William Morrisin suunnittelema tapetti koristi aikanaan suunnittelijan oman ruokailuhuoneen seiniä ja nyt myös meidän! Saatiin ruokahuone/meidän makkari tapetoitua ja kattolistatkin on nyt paikallaan. Ennen tapetointia vanhat lattialankut piti hioa ja hoidettiin homma tuollaisella pienellä käsihiomakoneella. Nopeampikin vaihtoehto olisi varmasti ollut olemassa mutta ei tuohonkaan kauaa mennyt. Mutta pölyn määrä oli kyllä järkyttävä!

Tuo hengityssuojaimen keltainen väri ei juurikaan valehtele. Ihan hyvä, että tajusimme kuitenkin tehdä tuon hiontahomman ennen tapettien levittämistä seinään.

Ollaan tosi tyytyväisiä tapettivalintaan! Erityisesti tuohon sävyyn, kun pohdittiin tuon ja tummemman, enempi punertavan sävyn välillä. Tapetti kustansi enemmän kuin meidän olohuoneen ja kulmahuoneen rullat yhteensä, mutta on se sen arvoinen. Kauhisteltiin ensin sitä, että rullissa ei ollut ollenkaan leikkuumerkkejä mutta lopulta se olikin ihan hyvä juttu. Hävikki oli ainakin meillä minimaalista kun sai itse päättää mistä kohtaa vuotaa leikkasi. 

Tämä tapetti on huomattavasti paksumpaa kuin aiemmin käyttämämme tapetit ja sen piti antaa vettyä noin 5 minuuttia liisteröitynä ja kaksinkerroin taitettuna. Muissa huoneissa tapetit pystyi heti levittämään seinään. Mutta varmaan tästä paksuudesta ja vettymisajasta johtuen tämä tapetti oli tosi helppo laittaa paikalleen. Ei ollut huolta ilmakuplista ja kohdistus oli helppoa. 

Kyllä tuolla kelpaa illalliskutsuja järjestää!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keittiöön tulevat tapettirullat olivat saapuneet K-rautaan, joten kävimme hakemassa ne tänään töiden jälkeen. Aiemmin jämälaarista ostamamme tapetit loppuivat kesken, joten meidän piti tilata sitä pari rullaa lisää. Nyt toivottavasti määrä riittää koko keittiön tapetointiin.  Keittiösuunnitelmat ovat edenneet siihen vaiheeseen, että rungot taitavat olla maalatut, ehkä jo ovetkin. Tuttu puuseppä tekee meille keittiön ja pitäisi vähän kysellä missä vaiheessa mennään. 

Tuossa piirustuksessa on meidän tuleva keittiö! Ovien ja koneiden mittasuhteet eivät ihan täsmää mutta idean siitä näkee. Uunikin on itseasiassa matkan varrella vaihtunut ja liesituuletin tulee kaapiston sisään upotettuna, joten tuota etureunaa ei tule näkyviin ollenkaan. Ovina tulee olemaan simppelit ja selkeälinjaiset, vanhan tyyliset peiliovet ja tuo piirustuksessa sikin sokin oleva välitilan laatoitus on valkoista 10 x 10 laattaa. Keittiö maalataan vaalean harmaaksi ja messinkiset vetimet meillä onkin jo hommattuna. 

Keittiön kaappien sävy Tikkurila Deco Grey 1959 / planete-deco.fr / eco.se1 & 2 desingsponge.com

Kun oma keittiö on vielä verstaalla voi fiilistellä muiden kuvilla. Viherkasvit, vaalea puu ja utuiset harmaan sävyt - kiinnostaa!

Kommentit (2)

Ninnu
1/2 | 

Ihana, mielenkiintoinen blogi. Löysin juuri ja olen lukenut innolla kirjoituksianne. Paljon tsemppiä teidän hienoon talo projektiin :)

Kahdessa huoneessa on nyt tapetit. Olohuoneen seinät saimme valmiiksi sunnuntaina ja tässä lähes 360 asteen näkymä valmiiseen lopputulokseen, olkaa hyvät! 

​​​​​​

Tässä tapetissa kuvioiden (jotka näyttävät muuten kaukaa katsottuna meduusoilta jonossa) kohdistaminen oli välillä haastavaa mutta olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Enää ruokahuone, eteiskäytävä ja puolet keittiöstä tapetoitavana. Voisin jopa sanoa, että voiton puolella ollaan jos uskaltaisin!

Kommentit (0)

Tuoreista tapettiostoksista tuli mieleen vanhat tapetinpalat, jotka seinien pahvikerroksista pelastimme. Joku pidemmälle ajatteleva bloggaaja olisi saattanut valita kuvausalustaksi jonkin lattian suojapahvia paremman alustan mutta hei, näillä mennään!

Kaikkein vanhimmat tapetit ovat nuo tummat kukkakuosiset. Ja meidän mielestämme samalla kaikkein hienoimmat! 

Ruokahuoneen seinät ovat jossain vaiheessa näköjään olleet punaiseksi tapetoidut.

Tuo rusehtavan sininen tapetti on ollut kyllä varmaan aika villi näky! Tuoreimmat tapetit ovat melkeinpä jokaisessa huoneessa olleet noita hillittyjä ja vaaleita kuoseja. Meidän valkkaamat uudet tapetit sopivat kyllä kivasti talon henkeen – hillittyä ja vaaleaa mutta kuitenkin kuvioituja. Ja jos vielä päätämme ostaa ruokahuoneeseen sen kukkakuosisen, tummemman tapetin niin ajan kirjo on aika hyvin katettu!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat