Kirjoitukset avainsanalla kylppärisuunnitelma

suutarin talossa; kylppäriremontti; vessan laatat

Kylppäriremontti on edennyt jo siihen vaiheeseen, että odotellaan laastien kuivumista jotta laatat voi saumata. Tähän tehovessaan tulee pöntön ja lavuaarin lisäksi suihku, joten tilaa ei ole varsinaisesti liikaa.

Tuo seinässä ollut syvennys otettiin käyttöön ja tehtiin siihen kipsilevystä hyllyt saippuoille sun muille. 

Alunperin mietin vessaan tiililadontaa noilla 15 x 15 laatoilla, mutta päädyttiin kuitenkin perinteiseen malliin. Vaikka vessa on pieni, niin siinä on yllättävän monta kulmaa ja kokonaisuudesta tuli varmasti vähän rauhallisempi näin. Plus laattoja ei joutunut pilkkomaan niin paljon. 

Lattialaatat saatiin paikalleen viime viikon lopussa ja nyt odotellaan laastin kuivumista. Kosteus ja alhainen lämpötila tekevät siitä hommasta vähän haastavan mutta eiköhän laasti pikku hiljaa ala olla riittävän kuivaa. Seiniin ajattelimme laittaa valkoista, hitusen harmaaseen taittavaa saumausainetta ja lattiaan taas tummempaa harmaata. Lattian tumma sauma vähän ryhdittää muuten ehkä överivalkoista kokonaisuutta. 

Eniten tykätään ehkä noista laatoitetuista hyllyistä. Oli kiva kun vessassa jo valmiina olleen syvennyksen sai hyötykäyttöön eikä jouduta ostamaan mitään "rimpulahyllyä", miten Isma asian ilmaisi. Minun täytyy kyllä hieman karsia purkkikokoelmaani, jotta ne eivät vie kaikkea hyllytilaa. Saumauksen jälkeen putkimies voi tulla asentamaan suihkun, lavuaarin ja pöntön paikalleen. Sitten enää puuttukin vain vesi, joka onkin asia erikseen. Ainiin ja vessassa ei ole vielä kattoa, sekin ehkä tarvitaan. Mutta melkein valmis siis! Saumoja vaille. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienen radiohiljaisuuden jälkeen täällä ollaan! Ja kylppärin lattiavalu alkaa näinä päivinä, joten hyvä hetki esitellä pohjasuunnitelmat. 

Meidän ensimmäisen kerroksen pikkuvessaan pitäisi saada pöntön ja lavuaarin lisäksi mahtumaan vielä suihku. Pyörittelimme aikamme kalusteiden paikkaa ja päädyimme lopulta alla näkyvään sijoitteluun. Suihkun vasemmalla puolella olevan seinän syvennyksen voi ottaa käyttöön valamalla siihen hyllyt saippuioille sun muille. 

Ostimme jo vuoden alussa Puruksen kulmaan sijoitettavan lattiakaivon, koska ajattelimme että se on lattiakaadon kannalta kätevä, varsinkin kun vessa on kooltaan tosi pieni. Kun lattia lopulta purettiin niin huomasimme, että alkuperäinen kaivon sijoituspaikka ei onnistukaan, koska suihkun alakulmassa kulkeekin joku ratapalkki. Yritämme nyt kuitenkin hyödyntää jo ostetun kulmakaivon ja sijoittaa sen viemäriputkikotelon reunaan, vessan oikeaan takanurkkaan. Tuossa piirustuksessa kulmakaivo on nyt kotelon paikalla mutta siirtyy siitä kotelon verran "alaspäin".

Vessan keskivaiheille tulee huoneen jakava suihkuverho, jonka taakse suihku ja lavuaari jäävät. Päätimme, että emme ota allaskaappia osin siitä syystä että se tulisi tosi lähelle suihkua. Ja osittain siksi, että suurin osa budjettiimme sopivista ei miellyttänyt silmää. Täytyy varmaan kehitellä vessanpöntön yläpuolelle joku hyllyratkaisu, jotta purkeille löytyy joku säilytyspaikka.

Kuvat cm-studio.com.au /  elledecoration.se /  pukkila.com /  duravit.com / my-studio.se /  lapuankankurit.fi

Tässä kylppärikollaasi, johon olen napannut Pinterestistä inspiroivia kuvia. Tuollaisen taittuvan peilin ajattelin tuunata vanhasta lipaston peilistä, sellainen on jo kierrätyskeskuksesta ostettu. Katsotaan nyt toimiiko vai ei! Lattiaan tulee Pukkilan kuuskulmaista Shape-laattaa ja seiniin todennäköisesti valkoista 15 x 15 -laattaa tiililadottuna. Suht simppeli värimaailma siis!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat