Kirjoitukset avainsanalla wc

wc, kylpyhuone, säilytys, hylly

Tai meidän minikylppärin säilytysongelma tulee varmaan olemaan ikuinen mutta nyt meillä on vihdoin seinässä hylly! Pohdin helmikuussa, millainen hylly sopisi kylppäriin parhaiten ja päädyttiin lopulta tilaamaan Ellokselta messinkirunkoinen lasihyllykkö. Hylly oli meille vähän liian leveä mutta ajattelin, että lasihyllyt voi näppärästi vaan kaventaa. No, turvalasia ei niin vaan kavenneta joten jouduttiin ostamaan uudet hyllylevyt. Yksi vaihtoehto olisi ollut teettää uudet lasihyllyt mittojen mukaan mutta sattumalta Bauhausista löytyi valmiit lasilevyt suht edulliseen hintaan. Ne eivät ole ihan niin syvät kuin alkuperäiset hyllyt mutta eivät ne jää kuin noin sentin vajaaksi. 

Asennus hoitui näppärästi kun Isma porasi hyllyn seinään ja minulle jäi vastuullinen tehtävä laittaa lasilevyjen kumistopparit paikalleen. Tuosta ylimmästä hyllylevystä näkee hyvin kuinka levy jää vähän vajaaksi mutta ei sitä käytössä juuri huomaa.

Hylly on lopulta 40 cm leveä, eli alkuperäistä noin 10 senttiä kapeampi. Meidän tilaan juuri passeli ja sopii kylppärin muihin messinkisiin yksityiskohtiin tosi hyvin!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vessan peilin tuunaus on lähes valmis. Isma sai spraymaalattua peilin puuosat ja eilen hivutettiin peilit takaisin paikalleen. 

Ostettiin peiliin uudet saranat vanhojen tilalle ja tästä johtuen projekti on nyt melkein valmis. Koska uudet saranat ovat vähän isommat ja löysemmät, peilin sivut eivät joko pysy kiinni tai auki. Saranoihin voisi joko laittaa kumitiivisteet väliin, jotta ne eivät liikkuisi niin sulavasti tai sitten vaihdetaan saranat takaisin pienempiin ja jäykempiin. Harvoinhan peiliä täytyy sulkea mutta toisaalta olisi kiva että sivuja olisi helppo liikutella. Vähän siis vielä pitää säätää.

Pieniä saranakömmähdyksiä lukuunottamatta peili onnistui aika hyvin! Tuo kikkailtu kiinnitys systeemikään ei näytä yhtään hassummalta. Ihan pätevän näköinen uusi elämä siis vanhalla lipaston peilillä!

Kommentit (0)

Viikonlopun teemana on ollut raivaus. Pienimuotoisesti teema toteutuikin ja saatiin eteiskäytävää tyhjennettyä (kunnes se taas täyttyi tavarasta, joten kuvamatskua ei nyt ole) ja kuistia siivottua. Isma siivosi lasikuistin eilen illalla niin tehokkaasti, etten kerennyt ottamaan "ennen" kuvaa. Taloon on kaksi sisäänkäyntiä ja tämä kuistinpuoleinen on se pääsisäänkäynti. Kuukausia siinä on ollut tukkeena niin Ekovillapaaleja kuin jätesäkkejäkin ja nyt näkymä on aika paljon avarampi. Keräilin sieltä vielä tänään pois nuo epämääräiset paperikassit ja johtorykelmät ja nyt on lapparikeissi ja betonisäkit siistissä rivissä kuistin seinustalla. Kunhan ilmat lämpenee niin tuonne olisi kiva laittaa pieni pöytä ja pari tuolia, jotta aamukahvit voisi juoda ulkona.

Bongaa koira.

Hyödynsin juuri raivattua kuistia ja vaihdoin kultaköynnöksen mullat. Piti vaihtaa mullat useampaankin viherkasviin mutta sitten puhti loppui kesken. 

Meillä on muutama jalkalista vielä asentamatta ekassa kerroksessa ja Isma on niitä pariin kertaan yläkerrassa maalaillut. Kuvassa näkyy myös meidän hienot uudet lasikuistin ovet, joista lisää sitten kun päästään niitä asentamaan. Nekin täytyy maalata pariin otteeseen, nyt niissä on päällä vain pohjamaali. 

Vessan peilin DIY-projekti etenee. Puuosat on suihkutettu kauttaaltaan ja huomenna varmaan voi pujottaa peilit paikalleen. 

Rempan varrella on sattunut muutamia pieniä kömmähdyksiä ja tässä yläkuvassa niistä yksi. Haluttiin vessan peilin yläpuolelle valo ja oltiin porattu sille valmiiksi reiät noiden koukkujen kohdalle.  Sähkärit olivatkin joutuneet asentamaan lampun yhtä laattaa ylemmäs, koska on kai olemassa jokin sääntö siitä, kuinka lähellä suihkua valaisin voi olla. Ja koska lamppu ei ollut riittävän kaukana suihkusta niin sen piti kai olla sitten riittävän korkealla. (Huomaa suihkuverho!)

Reikäisen laatan voisi rikkoa ja nakutella pois (ja laittaa uuden tilalle ja saumata = työlästä) mutta Isma keksi, että reikiin voisi virittää peilille kannakkeen. Hänellä on vahva visio toteutuksesta ja lopputuloksesta, minä lähinnä seuraan vierestä. Jos idea toimii, niin ainakin ripustus systeemi on uniikki!

Kommentit (0)

Onni että aurinko paistoi tänään edes muutaman tunnin niin oli mukavampi touhuta hetki pihalla. Istutin viime syksynä maahan narsisseja ja tulppaaneja ja muutama kukka puskeekin jo pinnalle! Viime kevään saldo jäi tosi pieneksi, joten toivottavasti kukkaloisto olisi tänä keväänä edes hitusen parempi. 

Pykättiin meidän Lidlistä ostettu komposti pihan perälle. Paikka ei ehkä ole se kaikkein kätevin, sillä bioroskis täytyy kiikuttaa sisältä pihan perimmäiseen nurkkaan. Toisaalta vajan takana komposti ei ainakaan ole näköhaittana saati kenenkään tiellä, joten sinne se sai nyt mennä. 

Tasattiin kompostin pohja betonimurskeella ja kivituhkalla ja iskettiin kompostikehikko paikalleen. Täytyy toivoa, että sulava maa ei notkauta kompostia ihan vinoon. Tuo meidän malli ei ole mitenkään eristetty, joten ehkä tulevaisuudessa voisi investoida vielä sellaiseen mitä voisi käyttää ympäri vuoden. 

Bongasin aikanaan Pinterestistä hienon vessan peilin, jollaista en etsinnöistä huolimatta löytänyt mistään saavutettavissa olevasta kaupasta. Peili oli metallirunkoinen ja siinä oli kaksi taittuvaa sivuliparetta. Löydettiin tuollainen lipaston peili kierrätyskeskuksesta ja ajattelin, että se voisi toimia lähes yhtä hyvin.

Irrotin peilin saranat, pujotin peilit pois paikaltaan ja hion vanhan maalipinnan karheaksi. 

Sahattiin kiinnikkeinä toimineet tukipuut vähän lyhyemmiksi ja liitettiin sahatut palaset peilin yläosaan kiinni. Niihin voi sitten virittää kiinnityssysteemin, jolla peilin toivottavasti saa kiinni kylppärin seinään. 

Meinasin ensin maalata peilin kalustemaalilla mutta päädyttiin kuitenkin spraymaaliin. Täytyy toivoa että maali pysyy ja lopputuloksesta tulee siisti. Ainakin suihkuttelu on tosi paljon nopeampaa. Isma suihki peilit toiselta puolelta kahteen kertaan ja nyt täytyy odottaa, että maali kuivuu ja levyt voi maalata vielä toiselta puolelta. Sitten vaan saranat takaisin paikalleen ja peili seinälle! Näin ainakin teoriassa. Saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee ja toimiiko ajatus käytännössä ollenkaan. Toivotaan!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat