Viikonloppu hujahti taas niin nopeasti, että yksi lisäpäivä vapaisiin ei olisi pahitteeksi. Koska säätiedotus lupaili aurinkoista säätä, päätimme ryhtyä paikkaamaan ulkolaudoitusta. Habitaret sun muut jäi väliin, mutta nyt meillä on sentään yksi talon seinusta valmiina. 

Laudoituksen paikkailu on hidasta näpertelyä kun jokainen lauta täytyy erikseen mitata ja mallata tarkkaan paikalleen. Homma vaatii vielä muutaman päivän sadettoman putken, sillä kosteita tervapapereita ei viitsi sulkea lautojen alle muhimaan. 

Tuosta yläkuvasta näkee hyvin kuinka eri sävyinen tuo kesän alussa testimielessä ostamamme maali on. Liian ruskea ja punertava mutta pohjamaaliksi ihan passeli. Pitäisi löytää sävy, joka olisi suht lähellä tuota vanhaa ja haalistunutta ulkomaalia koska emme ole uusimassa ulkolaudoitusta vielä hetkeen. Alunperin tuo sävy on varmasti ollut aikalailla tummempi mutta haalistunut ja liiduttunut ajan kuluessa. 

Talon ilme siistiytyi huomattavasti vaikka vähän hassulta tuo väriero näyttääkin. Lautojen saumakohtien päälle tulee vielä rimat, jotka pitäisi kuitenkin ensin maalata. Pellavaöljymaalilla maalaaminen alkaa näin syksyllä olemaan haastavaa kun ilman kosteusprosentti on aika korkea ja maali kuivuu iäisyyden. Ja kun joka toinen päivä sataa, niin lautojen kuivatteleminen on hankalaa. Onneksi meillä oli jemmassa muutamia kesän alussa maalattuja lautoja niin saatiin tuo yksi seinä rimoja vaille valmiiksi. 

Istutin toiveikkaana kukkasipuileita ensi kevättä varten. Narsisseja ja tulppaaneja ja sen sellaista. Viime syksynä istuttamistamme narsisseista putkahti pinnalle ehkä alle kolmasosa, joten kauhean suuret odotukset kukkaloistosta ei ole. En tiedä viihtyykö meidän pihalla mikään muu kasvi kuin vuohenputki mutta kokeilemalla se kai selviää! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla