Kirjoitukset avainsanalla keittiösuunnitelmia

Keittiöön tulevat tapettirullat olivat saapuneet K-rautaan, joten kävimme hakemassa ne tänään töiden jälkeen. Aiemmin jämälaarista ostamamme tapetit loppuivat kesken, joten meidän piti tilata sitä pari rullaa lisää. Nyt toivottavasti määrä riittää koko keittiön tapetointiin.  Keittiösuunnitelmat ovat edenneet siihen vaiheeseen, että rungot taitavat olla maalatut, ehkä jo ovetkin. Tuttu puuseppä tekee meille keittiön ja pitäisi vähän kysellä missä vaiheessa mennään. 

Tuossa piirustuksessa on meidän tuleva keittiö! Ovien ja koneiden mittasuhteet eivät ihan täsmää mutta idean siitä näkee. Uunikin on itseasiassa matkan varrella vaihtunut ja liesituuletin tulee kaapiston sisään upotettuna, joten tuota etureunaa ei tule näkyviin ollenkaan. Ovina tulee olemaan simppelit ja selkeälinjaiset, vanhan tyyliset peiliovet ja tuo piirustuksessa sikin sokin oleva välitilan laatoitus on valkoista 10 x 10 laattaa. Keittiö maalataan vaalean harmaaksi ja messinkiset vetimet meillä onkin jo hommattuna. 

Keittiön kaappien sävy Tikkurila Deco Grey 1959 / planete-deco.fr / eco.se1 & 2 desingsponge.com

Kun oma keittiö on vielä verstaalla voi fiilistellä muiden kuvilla. Viherkasvit, vaalea puu ja utuiset harmaan sävyt - kiinnostaa!

Kommentit (2)

Ninnu
1/2 | 

Ihana, mielenkiintoinen blogi. Löysin juuri ja olen lukenut innolla kirjoituksianne. Paljon tsemppiä teidän hienoon talo projektiin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saatiin tänään virallinen kuittaus sille, että hirsikorjauksen saa aloittaa! Hurraa! Nyt asiat oikeasti notkahtavat askeleen eteenpäin kun ei tarvitse enää kengityksen kanssa odotella. Käytiin viikonloppuna nopeasti pyörähtämässä talolla. Tyhjennettiin uima-altaasta risuja ja istutin pari auton takakonttiin unohtunutta Lidl-kasvia maahan. Ensi perjantaina tontilta kaadetaan muutama puu ja viikonloppuna pidetään puutalkoot. Niistä varmasti lisää sitten viikon päästä!

Nyt ajattelin esitellä keittiön vetimet, jotka haimme pari viikkoa sitten. 

Vetimet Helakauppa.com / Ikea / Tapwell.fi / nordicdesign.ca / fantasticfrank.se

Messinkiset lankavetimet löysimme helakauppa Hokolasta. Vaikka messinki onkin nyt jo vähän ärsyttävän trendikästä niin mielestämme nuo vetimet sopivat hyvin vanhan talon tyyliin. Tuskinpa niihin ihmeemmin edes kyllästyy. Keittiön välitilaan olemme jo ostaneet valkoista 10 x 10 laattaa ja Ikean Falsterbro-hyllykin odottelee kellarin saunassa sitä, että keittiössä olisi edes lattiat paikallaan. Messinkinen hana sopisi hyvin yhteen vedinten kanssa mutta katsotaan mahtuuko se budjettiin.

Keittiön kaapeiksi meillä todennäköisesti tulee tuollaiset simppelit, graafiset peiliovet. Tuttu puuseppä toteuttaa kokonaisuuden niin, että runko jää näkyviin ovien väliin. Ajattelimme ensin, että haluamme keittiöön sileät ovet, mutta pienten käänteiden jälkeen olemme kuitenkin kallistumassa peilillisiin versioihin. Vaikka itse sisustan enimmäkseen heleillä väreillä niin hiljattain tuollaiset tummat, savuisen harmaat, murretut sävyt ovat alkaneet kiinnostaa. Voi olla että keittiön kaapeissa päädymme valkoisen värin sijaan vaaleaan harmaaseen. Sen oikean harmaan sävyn valitseminen tulee kyllä olemaan vaikeaa. Hetki menee kuitenkin ennen kuin keittiötä voi oikeasti alkaa kasaamaan. Mutta nyt kun hirret saadaan korjattua niin päästään ehkä jo seuraavaan vaiheeseen, eli putkiin ja sähköihin! Kyllä se tästä.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat