Juhannuksesta selvittiin ja remppatyömaalla on taas hulina päällä. Sähkäri tuli keskiviikkona vetämään pistorasioiden ja katkaisijoiden sähkövetoja paikalleen ja työmiehet alkoivat eristämään seiniä toistamiseen. Kun toinen kerros eristelevyä on paikallaan, niin voidaankin piakkoin siirtyä lattioiden asentamiseen. Huraa! Ei enää silmät ja keuhkot tukkivaa sahanpurua! Tällaiseen vanhaan taloon sopisi hyvin, että sähköt tehtäisiin pintavetoina, mutta meillä mennään lähinnä budjetin takia uppoasennuksilla. Nyt kun lattiat on auki niin sähköjohdot saa nopeasti ja siististi vedettyä lattioiden alla. Pariin paikkaan joudumme varmaan laittamaan pinta-asennetut rasiat, sillä vanhoihin, paneloituihin seiniin ei luultavasti saa upporasioita siististi asennettua.

Eteisen ja keittiön välinen seinä on vielä rakentamatta mutta varmaan siihenkin piakkoin seinä saadaan. Nyt aukossa nojailee kasa eristelevyjä. Tuo oviaukko on ollut aiemmin yksi keittiön kolmesta sisäänkäynnistä, mutta levytämme aukon umpeen sillä keittiön kaapit tulevat tuolle seinustalle.

Keskikerroksen lattian läpi porattiin aukko sähköjohtojen läpivientiä varten. Tätä ns. huoltotunnelia pitkin voidaan viedä sähköt kaikkiin kolmeen kerrokseen. Johtojen ympärille pitää vaan sitten rakentaa jonkinlainen mahdollisimman siisti kotelointi.

Huomasimme, että olimme piirtäneet pari pistorasiaa väärille paikoille. Teimme sähkösuunnitelmat jo muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen olemme säätäneet pattereiden leveyksiä ja vaihtaneet parin patterin paikkaa, joten yhtäkkiä huomasimme, että pistorasia onkin siinä missä patterin pitäisi olla. Onneksi nuo kyseiset rasiat ovat sellaisissa paikoissa, että ne on tässä vaiheessa vielä helppo siirtää. Onni on myös, että ikkunoiden lähellä olevat pistorasiatkin mahtuvat niille merkatuille paikoille, sillä patterit ovat leveämmät mitä alunperin ajattelimme. Hetken kyllä kylmäsi kun näimme kahteen kertaan levytetyt seinät, joissa pistorasiat näyttivät olevan liian lähellä tulevia pattereita. Mutta pienellä säikähdyksellä selvittiin! Tässä sitä huomaa taas miten monta asiaa pitäisi muistaa ottaa huomioon rempan eri vaiheissa kun suunnitelmat muuttuvat matkan varrella. Huomenna pyrähdämme töiden jälkeen katsomaan miten työt etenevät, joten viikonloppuna on taas tiedossa tilannepäivitystä! 

 

Kommentit (2)

Jaakko
3/2 | 

Tsemppiä teidän projektiin. 1920-luvulla rakennetun talon remontoinnissa on varmasti monta asiaa mietittävänä kun ottaa myös talon iän huomioon. Kaverillani Helsingissä myös vanha puutalo on remontissa. Sähkötöiden osalta hän sanoi samaa, että ennakkosuunnitelmat eivät aina toteudu ja hänellä myös sähköasennuksien osalta jouduttiin kompromisseja tekemään kun alkuperäinen suunnitelma ei toiminut. Onneksi kuitenkin pienillä muutoksilla remontissa selvittiin ja remontointi on jo edennyt loppuvaiheeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla