Meillä on pihalla uima-allas. Kun ostimme talon, altaassa kasvoi puu. Nyt puu on lähtenyt mutta pohja on täynnä multaa ja risuja. Kasvoi siellä muutama viinimarjapensaskin. Talon itselleen ja perheelleen aikanaan rakennuttanut suutari tykkäsi betonitöistä. Tämä uima-allas ja pieni huvimaja ovatkin hänen betoniharrastuksensa tuotoksia. Talon entiset omistajat kertoivat, että aikanaan altaan reunalla on kasvanut viinimarjoja, joten niitä on voinut napsia suuhunsa suoraan altaasta. 

Emme vielä ole varmoja mitä altaalle teemme. Mutta kyllä se pihalle jää, sillä sen purkaminenkin on oma hommansa. Ja onhan se nyt aika hieno. Ajattelimme alkaa sitä tyhjentämään, jotta näemme onko pohja ehjä vai pahastikin lohjennut. Toistaiseksi näyttäisi suht hyvältä. Multaakin oli vähemmän mitä oletimme, noin 15 cm.

Yhden illan aikana saimme tyhjennettyä altaan noin puolilleen. Levitimme multaa pihalle niihin kohtiin, joista kirottuja vuohenputkia on eniten nyhdetty juurineen irti. Saa nähdä villiintyvätkö kun saavat ylleen tuoretta multaa missä mellastaa. Mutta kunhan tuon lopun saa tyhjennettyä ja pihan vielä vähän säädyllisempään kuntoon, niin kyllä tuolla uima-allasbileet kehtaa järjestää. Ainakin olisi tasainen tanssilattia!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla