Kirjoitukset avainsanalla vuohenputki

Ollaan haketettu risuja pari päivää. Sunnuntaina veljeni tarjoutui remppa-avuksi ja rouskutettiin hakettimella pari massiivista risukasaa pieneksi silpuksi. Hakettaminen on mahtavaa! Piha siistiytyi silmissä kun epämääräiset kasat katosivat hakettimen kitaan. 

Isma kaatoi köyden avulla pari lahoa puuta tontin takarajalta. Piha on tosiaan vuosikymmenten aikana villiintynyt, joten haimme helmikuussa kaupungilta puunkaatolupaa. Rakennusvalvontavirasto antoi luvan muutaman puun kaatamiseen ilman lausuntoa, lopuista kaadettavista piti teettää erillinen arboristin laatima kuntoarvio. Kaupungin lausunto on nyt tehty, joten pihalla lojuneet risut oli hyvä hakettaa pois ennen kuin puita kaatuu.

Merkkasimme kaadettavia puita nauhalla, jotta puunkaatofirmat voivat käydä tekemässä hinta-arvion vaikka emme olisikaan paikan päällä. Tuo kuvassa oleva mänty oli kasvanut kiinni betoniseen terassiin, joten se joudutaan kaatamaan. Terassikin on kyllä jo purettu ja ajattelimme jossain vaiheessa rakentaa sen tilalle puusta kevyemmän version.

Silputtuja risuja tuli varmaan reilu kymmenkunta kottikärryllistä. Kiikutimme niitä karviaispuskien juureen ja orapihlaja-aidan alle.

Vanhan huvimajan ympärillä kasvavat syreenitkin ovat rönsyilleet sinne tänne. Täytyy selvitellä miten niitä uskaltaa leikata etteivät ne ihan kaikki kuole pois. Jonkin verran oksia on jo karsittu mutta tuntuu ettei se näy vielä missään. Huvimajasta sen verran, että talon rakennuttanut suutari on valanut sen aikanaan betonista. Talon entiset omistajat kertoivat, että keskeltä majaa on noussut vesi putkea pitkin katolle, josta se on valunut alas rakennelman reunoille. Katto on vuosien varrella kärsinyt, joten ainakin se täytyy uusia. Jokin käyttötarkoitus rakennelmalle olisi kiva keksiä, sen verran harvinainen se tuntuu olevan. Vuohenputket jatkavat leviämistään, ei mitään uutta sillä saralla siis!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva on vähän harhaanjohtava, sillä se on vappuviikonlopulta. Mutta vitsit millainen kesäviikonloppu nyt olikaan! Purettiin lauantaina talolla valurautapattereita ja putkia, mutta muuten hengailtiinkin pihahommissa. Pihaa ei ole hoidettu kunnolla muutamaan kymmeneen vuoteen ja se näkyy. Puusto on villiintynyt ja ainoa vihreä kasvi, mitä maassa kasvaa, on vuohenputki. Onnistuin kehittämään sitä kohtaan maanisen tuhoamisvimman ja nyhdin sitä juurineen irti maasta pari päivää. Googlailin etukäteen hieman aihetta ja paljastui, että vuohenputki on rasittavan hankala hävittää. Se puskee pienimmästäkin juurenpalasesta maan pinnalle ja ihmiset taistelevat sen kanssa vuositolkulla. Nuorena vuohenputki on myös syötävä (kiitos Google), mutta meillä sitä kasvaa niin paljon että ei kukaan jaksa sitä metritolkulla rouskuttaa. 

Viikonlopun aikana raivaamani alue oli pari metriä suuntaan ja toiseen tuota suurempi. Lopulta luovutin kun ei selkä ja kädet enää kestäneet. Isäni lupasi tuoda mökiltä maajyrsimen, jolla maan voi kääntää ja nyhtää niitä juuria sitten ylös. Viimeisenä silauksena suihkuttelin kuitenkin lähes koko kasvuston myrkyllä, joten jos ne eivät ihan kokonaan häviä niin ainakin piha on nyt kauniin rusehtava.

Kuvassa remppakoira poseeraa lehtisäkin ja myllätyn maan vieressä lempipaikallaan, uima-altaan reunalla.

Maata myllätessäni löysin mullasta hienoja säilykepurkkeja ja jonkin eläimen leukaluut. Tuo keskimmäinen purkki on sillipurkki! Harmillisesti löin haravani siitä läpi mutta kyllä sen vielä johonkin esille kehtaa laittaa. Vähän erilaista designia kuin nykyään. Vaikka oltiin viikonloppuna tosi tehokkaita niin silti tuntuu, että oltaisiin oltu minilomalla. Niin paljon tuli pihalla oleiltua. Tällä viikolla kuskataan ainakin lehtiä ja metalliromua Sortti-asemalle ja kannetaan valurautapattereita pihalle. On sitä puuhaa siinäkin!

- Jutta

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat