Kirjoitukset avainsanalla yläkerta

Suutarin talossa; vanha vintage tapetti; leikkivät lapset

Huomaa, että on syksy tullut kun näissä iltaremppakuvissa ei tahdo enää valo riittää. Ulkona on pimeää ja sisällä on pimeää, joten kuvatkin ovat vähän sitä sun tätä. Purettiin yläkerran viimeinen alkuperäisessä kuosissaan ollut huone ja nyt se lepää tuolla peräkärryssä. Odottaa pääsyä Sortti-asemalle. Vaikka yläkerran remppaamisella ei tosiaan ole mikään kiire, niin sähköt täytyy kuitenkin vetää paikalleen ja ainakin ulkoseinät eristää paremmin. Saatamme saada vahvistusta remppamiehitykseen, kun meillä aiemmin huhkineet työmiehet tulevat ehkä viikonloppuna laatoittamaan vessaa ja levyttämään yläkertaa. Tuli siis hieman kiire repiä viimeisetkin seinäpahvit alas! Toisesta yläkerran huoneesta löytyi aiemmin se villi viidakkotapetti ja täältä tuo postauksen pääkuvassa näkyvä leikkiaiheinen tapetti. Se löytyi yhden seinäpahvin takaa ja on niin hyväkuntoinen, että yritämme jättää sen paikalleen.

Tämä huone oli kaikkein siistein purettava. Pahvit irtosivat isoina levyinä ja pölyä oli huomattavasti vähemmän kuin muissa huoneissa. Tosin emme päässeet vielä tiputtamaan kattopaperia alas, joten sieltä varmaan sataa sahanpurua niskaan.

Yläkerran huoneiden väliseinästä löytyi vanha oviaukko, joka oli toiselta puolelta naulattu umpeen. Ovi oli tältä puolelta kuitenkin tosi siistissä kunnossa ja sitä reunustaa tuo vanha lapsiaiheinen tapetti. Siinä pojat ampuvat toisiaan vesipyssyillä ja tytöt tanssivat piirileikkejä, tietenkin.

Jostain on jotain kosteutta päässyt valumaan, mutta vaikea tuosta on sanoa että mitä se on ja mistä tullut. Kunhan tuon kattopaperin saa purettua, niin näkee vähän miltä sen alla oleva laudoitus näyttää. Vastaavia läikkiä on ollut muissakin katoissa mutta mitään hälyttävää ei ole kuitenkaan löytynyt.

Naapurit varmaan ihmettelivät, kun ikkunasta satoi alas kattolevyjä ja seinäpahveja. Tämä oli ylivoimaisesti nopein tapa heivata pahvit alas, sillä muuten olisi joutunut väistelemään rappukäytävän maalattuja seiniä. Saimme muuten eilen tapetoitua keittiön! Kuvamateriaalia luvassa siis! Alakerrassa on enää yksi huone, jossa ei ole päästy tekemään vielä mitään koska se on niin täynnä remonttirojua. Mutta koska keittiö on nyt tapetoitu niin remppatetris etenee, sillä keittiöön voi kohta siirtää osan tiellä olevista tavaroista. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajattelin, että olisimme päässeet jo esittelemään meidän makkarin tapetointia, mutta joudutte tyytymään yläkerran purkukuviin ja rappukäytävän maalaukseen. Toistaiseksi villein tapettikuosi paljastui yhdestä yläkerran huoneesta kun aloimme repimään pinkopahveja alas.

Yksi nurkkaus oli tapetoitu tuolla punavihreällä lehtitapetilla, joka on tyylillisesti ihan eri maailmaa muiden talosta löytyneiden tapettien kanssa. Yläkerrassa on vähän irroteltu! Säästin tuosta tapetista siisteimmät palat, täytyy miettiä jos niille keksisi jotain käyttöä. 

Vaikka remppaammekin lähinnä alakertaa asuinkuntoon niin yläkerta pitäisi saada purettua sähkövetoja varten. Yhdestä huoneesta täytyy vielä kiskoa pahvit alas ja purkaa jokaisesta huoneesta muutama lattialauta. Seinien alasrepiminen on onneksi aika nopeeta hommaa, joskin tosi pölyistä.

Samaisia sähkövetoja varten rappukäytävän paneeliseinät pitäisi maalata. Sudin ne kertaalleen eilen ja vielä pari kertaa ne pitäisi maalata uudestaan. Väristä en vaan ole ihan varma. Sävyä on hankala tallentaa kuviin, mutta se on sellainen hyvin vaalea, kylmään taittava harmaa. Tietyssä valossa maali näyttää minun silmääni vähän liian sinertävältä. 

Tuossa yläkuvassa sävy on ehkä aika lähellä todellista. Täytyy nyt miettiä onko se sitten liian sinertävä vai ei. Olisin ehkä toivonut hitusen "sävyttömämpää" harmaata, mutta ei tuokaan nyt ihan mahdoton ole.

Korkeanpaikankammoisen lempipuuhaa! Vähän hirvitti keikkua noilla tutisevilla tikkailla kattoa ja seiniä maalatessa. Vaikka rappis oli aika vaalea jo ennestään niin kyllä seinät kirkastuivat kummasti jo tuosta yhdestä maalikerroksesta. Kunhan nyt sen sävyn kanssa tulee johonkin lopputulemaan niin voi seinät maalata toistamiseen. Jospa huomenna päästäisiin aloittamaan tapetointia! Tai edes tällä viikolla. Toisaalta ulkolaudoitustakin pitäisi paikkailla nyt kun on luvattu sateetonta keliä. Tehtävien töiden lista on loputon mutta täytyy yrittää priorisoida!

Kommentit (0)

Pidimme tämän viikon lomaa ja olemme viettäneet sen aika tiiviisti remppahommissa. Veimme muun muassa yhden peräkärryllisen metalliromua Sortti-asemalle, soodapuhalsimme vanhan postilaatikon puhtaaksi ja avasimme yläkerran käytävän lattian sähköjen ja putkien läpivetoa varten. Viime viikonlopun sateet sotkivat ulkolaudoitussuunnitelmat mutta niillä paikkauksilla ei onneksi ole niin kiire. 

Kannoimme yhden yläkerran huoneen alasrevityt seinäpahvit ja roskat peräkärryyn, vielä pitäisi perällä olevan huoneen seinät ja katto purkaa. 

Uudet patterit toimitetaan ensi viikolla ja kun sähköpiirustukset on tehty niin sähköjä voi alkaa vetämään paikalleen. Pitäisi päättää, millaiset pistorasiat ja valokytkimet ostamme. Todennäköisesti kytkimissä päädymme uusvanhaan Renova-sarjaan mutta pistorasioissa mennään budjetin takia jollain normisarjalla. Työmiesten jäljiltä keskikerroksen seinät ovat kertaalleen eristetyt ja vähitellen lattialautoja voi alkaa asentamaan paikoilleen. Ensin ne pitää vaan ostaa. Jos lottovoitto osuisi kohdalle viikonloppuna niin tämä projekti olisi heinäkuussa valmis! Mutta koska todennäköisemmin pyörittelemme vielä ensi viikollakin näitä vähiä pennosia, niin pikkuhiljaa hyvä tulee. Kuitenkin asiat koko ajan edistyvät!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat