Kirjoitukset avainsanalla pihalla

Nyt kun takapihan aurinko-olosuhteissa ei enää ole mitään valittamista aloitimme kasvihuoneen pystytyksen! Sain vanhemmiltani lahjaksi lasiseinäisen kasvihuoneen ja homma alkoi viikonloppuna perustusten teolla. Tämän kesän paras kasvihuonesesonki alkaa olla jo menetetty mutta ensi kesäksi ollaan valmiina. Ja ehkä tuonne saa vielä tänäkin kesänä jotain yrttejä kasvamaan.

Pohjalle laitettiin paperikoneen viiraa, jonka päälle lapioitiin mursketta seinien perustaksi tulevien lekaharkkojen alle. Vedämme kasvihuoneeseen vesijohdon, joten se piti kaivaa vähän maan alle, jotta ei ole jatkossa tiellä.

Hyvä naapuri-pisteet korjattu, kiitos muiden pihalle levinneen kivipölyn!

Suorassa on!

Homma jäi vielä vähän vaiheeseen mutta jatkunee tällä viikolla! Ainakin pihalle on tilattu säkki muurauslaastia, jolla harkot on tarkoitus muurata paikalleen. Sen jälkeen listalla onkin ehkä alumiinisten runkorakenteiden maalaaminen vihreäksi. Jatkoa seuraa siis!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se ken muistaa lukeneensa meidän edellisistä puunkaatohommista on ehkä tietoinen, että meidän pihaa ei oltu juuri hoidettu vuosikymmeniin kun ostimme talon. 

Naapuri sanoi, että kun hän oli pikkupoika niin suutarin takapiha oli täynnä omenapuita eikä vaahteroista ollut tietoakaan. Nyt pihalla ei ole enää yhtään omenapuuta mutta vaahteroita kyllä niidenkin edestä. Viime kesän puutalkoiden jälkeen piha avartui huomattavasti mutta vieläkin meidän takapiha on ollut varjoinen lähestulkoon koko päivän.

Vanhempani kurvasivat eilen auttamaan akuutissa auringonkaipuussa ja Isma ja isäni kaatoivat muutaman kädenpaksuisen vaahteran pihan reunoilta. Puut eivät vielä olleet suurensuuria, mutta jos niiden olisi antanut kasvaa isommaksi niin tontille ei olisi paistanut aurinko enää ollenkaan. 

Nyt keskipäivänkin aurinko osuu meidän pihalle ilta-auringon lisäksi! Juteltiin Isman kanssa että nyt tajuaa tuon uima-altaankin pointin sillon joskus aikanaan. Kivempi se on auringossa pulikoida.

Ainoa "miinus" puunkaatohötäkässä oli se, että meidän riippumattopuu kaadettiin myös. Onneksi löysimme Tori.fi:stä tuollaisen riippumattotelineen ja kävimme hakemassa sen vielä samana iltana. Ei se pihan kaunistus ole mutta ajaa asiansa! Ja sitä voi siirtää auringon mukaan – mikäs sen parempaa!

Kommentit (0)

Parvekematto, ulkomatto, kesäkukat

Terkkuja aamukahvipöydästä! Ollaan puuhailtu aika paljon pihalla kun on ollut niin hyvät ilmat. Sisällä vallitsee vielä paikoin täysi kaaos mutta ulkona hommat edistyy.

Siivosin viime viikon lopussa lasikuistin niin, että siihen mahtui uusi pieni ruokailuryhmä.

Löysin Jotexilta kivat matot, jotka kestävät kosteutta ja voi näin huoletta antaa olla kuistin lattialla vaikka siihen vähän sataisikin. Kuistin toiselta puolelta puuttuu nimittäin vielä ovet. Ostin mattoja kaksi kappaletta kun jahkailin ostopäätöstä liian kauan ja isompi koko oli lopulta loppuunmyyty. Toisaalta se olisi ehkä ollut joka tapauksessa liian iso, joten kahdella pienemmällä mennään!

Laitoin muutaman syreenin oksan isoäitini tekemään maljakkoon.

Vähän tuo taustalla näkyvä vesivaneri pilaa näkymän mutta ehkä kohta saadaan uudet ovet paikalleen.

 

Pyöräiltiin sunnuntaina taimipuutarhaan ja ostettiin portaille muutama pelargoni ja pari yrttiä. Kuistin rappuset ovat taas astetta kutsuvammat!

Kommentit (0)

Pihatalkoot; kesäkukat; nurmikon istutus

Vähän ehkä liioittelua mutta ainakin ero entiseen on huomattava. Kiitos viime viikonlopun pihatalkoiden! Saatiin onneksi talkoot pidettyä sen lumikaaosviikonlopun jälkeen ja ihania ihmisiä saapui paikalle reilu kymmenen.

On ihan käsittämätöntä kuinka paljon voi saada aikaan muutamassa hassussa tunnissa kun käsipareja on riittävästi. Järkättiin viimeksi isommat talkoot viime kesän lopussa ja oli taas päässyt unohtumaan, kuinka huimasti asiat voi yhden päivän aikana edistyä.

Muodonmuutoksen koki mm. vanha huvimaja, josta lapioitiin pois litrakaupalla multaa ja yksi vanha, lahonnut puukelkka.

Kahdessa kasassa olleet lautapinot koottiin yhteen pinoon tontin reunalle ja näin uima-altaan vasemmalta puoleltakin mahtuu kävelemään. 

Etupiha saatiin jo niin hyvään kuntoon, että talkoopäivän päätteeksi istutettiin siihen nurmikonsiemeniä. Koko päivän kuvasaldoksi jäi yksi ainoa kännykkäkuva, jossa maata tampataan Kummeli tyyliin. 

Vaikka pihan sisääntulossa on vielä muutamia jätesäkkejä sun muuta roinaa niin siitäkin saatiin siivottua roskalautakasat, risut ja lehdet pois. Iso urakka olikin haravoida lähes koko pihan lehtikasat säkkeihin ja raahata ne peräkärryyn. 

Ollaan nyt viikko ihasteltu siistiytynyttä pihaa ja aina välillä käy mielessä, että mitä me kaikella tällä vapautuneella tilalla tehdään. Ollaan kuitenkin kuukausitolkulla väistelty lautapinoja ja epämääräisiä pressujen peittämiä kasoja. Ainakin kukkasia piha kaipaa! Laitoin tänään liljoja ja gladioluksia esikasvatukseen, joten toivottavasti kesällä pihalla kukkii ainakin niitä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat