Kirjoitukset avainsanalla Keittiö

keittiö, avohylly, hylly, industrial

Keittiön viimeistely nytkähti pienen askeleen eteenpäin kun kiinnitettiin seinälle avohylly. Ikean Falsterbo-hylly on odotellut keittiön valmistumista alakerran saunassa varmaan yli vuoden. Säilytystilan puute vihdoin patisti meidät hyllynripustushommiin, sillä odottelemme vielä keittiöön saapuvaksi korkeaa kaappia, joka toisi keittiöön roimasti säilytystilaa. 

Vähän jänskätti saadaanko hylly kerralla seinään ja pysyykö se siellä, sillä tuossa seinänpätkässä oli aiemmin oviaukko eteiseen eikä muistettu yhtään miten se tilkittiin. Onneksi ainakin yläruuvit porautuivat selkeästi joihinkin tukirakenteisiin, joten tuskin hylly tulee alas. 

Naureskelin Ismalle, että ei tuo hylly nyt ehkä meidän keittiön varsinaisia säilytysongelmia ratkaise (mihin kuiva-aineet, isot lautaset, kattilat, kulhot sun muut) mutta ainakin se näyttää kivalta. Kaaoksen keskellä sekin välillä riittää!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
suutarin talossa; vanhantyylinen keittiö; puuseppä Dirk Agartz;

Viime keskiviikkona talolla oli tehopäivä kun samaan aikaan aamulla tontille saapuivat sähkölaitoksen kaapelipeilaajat, kaivurikuski apumiehineen, putkimies ja puuseppä. Luulin, että puuseppämme Dirk Agartz oli tuomassa keittiöön vain alakaapistoja mutta yllätykseksemme illalla lähes kaikki keittiön kaapit olivat jo paikallaan! 

Jotain peitelistoja ja hyllylevyjä vielä puuttuu mutta muuten keittiön kaapisto alkaa olla valmis! Yksi korkea irtonainen kaappi tulee vielä huoneen toiselle seinustalle jääkaapin viereen. Ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Puiset, vanhanmalliset peiliovet sopivat hyvin talon tunnelmaan ja ilman mitään kummempia krumeluureja ne ovat riittävän yksinkertaiset. Jännitin vähän tuota harmaata värisävyä mutta sekin on tosi kiva. Väri on samaa sävyä lattian kanssa mutta pari astetta tummempi. Vähän punaiseen taittava harmaa.

Samaan syssyyn keittiön, tontin vesijohtokaivausten ja viemärin uusimisen kanssa sähkäri kävi vielä viimeistelemässä ekan kerroksen sähköt. Nyt melkein kaikissa huoneissa on toimivat pistorasiat ja kytkimet. Otimme valokatkaisijoihin vanhan tyyliset Renova-kykimet mutta pistorasioissa menimme ihan perus Jussi-sarjalla. Talo tuntuu nyt jo tosi paljon valmiimmalta! Kiitos keittiön.

Kommentit (1)

suutarin talossa; tapetointi

Kulmahuone on nyt kokonaan tapetoitu, keittiötä aloitettu ja olohuoneeseenkin vedetty kolmisen vuotaa. Homma alkoi sillä, että esiliisteröin kaikki huokolevyseinät.

Samalla kun levitin liisterin seinään, laputin ruuvinkohdat ja levyjen saumat sanomalehdistä revityillä paikkapaloilla. 

Pahimmat epätasaisuudet tasoittuivat yllätävän hyvin ja sanomalehtilappujen lätkiminen oli suht nopeaa hommaa.

Kun seinät olivat kuivuneet, aloitimme ystäväni Noran kanssa tapetoinnin keittiöstä. Olimme ostaneet Isman kanssa K-raudan poistomyynnistä puolitoista rullaa tapettia, jolle emme olleet miettineet vielä mitään paikkaa. Isma keksi, että kuosi voisi sopia hyvin keittiöön ja koska keittiössä ei ole montaa ehjää seinää, rullat saattaisivat jopa riittää. Noh, eivät ne riittäneet, joten täytyy metsästää pari rullaa lisää. Tapahtui klassinen tapetointimoka, koska rullien menekki pitäisi laskea oikein jotta kaikki rullat olisivat samaa erää. Me osasimme epäillä, että tapettirullat eivät tule riittämään, joten erän vaihto tulee nyt yhteen keittiön kulmaan jossa sitä tuskin tulee huomaamaan.

Naureskelimme, että emme valinneet kaikkein helpointa tapettia harjoituskappaleeksi. Kahdelle pikkutarkalle graafikollekin noiden ohuiden viivojen kohdistaminen oli välillä vaikeaa. 

Kun keittiön rullat olivat seinässä, siirryimme kulmahuoneeseen. Intensiivisen tapetoinnin takia kaikki vaihekuvat jäivät ottamatta, joten tässä alla valmis lopputulos.

Meidän kaikki tapetit (eteistä lukuunottamatta) ovat non-woven -tapettia, jonka voi nostaa kuivana liisteröityyn seinään. Tällöin tapetin asentaminen voi olla helpompaa ja siistimpää. Me tapetoimme kuitenkin perinteisellä tavalla, eli liisteröimme vuodan ensin ja nostimme seinälle. Tuntui, että tapettia oli vähän helpompi liikutella kun se oli kosteaksi liisteröity. 

Pieni kuvio antoi anteeksi kohdistusheitot, jotka kyllä pyrimme parhaamme mukaan minimoimaan. Kulmahuoneen tapetti oli vähän paksumman oloista kuin keittiössä, joten se oli aavistuksen helpompi levittää seinälle. Toisaalta tapetti tuntui keräävään helpommin ilmakuplia ja ryppyjä, jotka onneksi kuivana tasoittuivat.

Isman kanssa aloitimme eilen illalla olohuoneen tapetoinnin. Olosuhteet talolla eivät ole ihan optimit, sillä pölyä on imuroinnista huolimatta paljon ja lattialla on laudanpätkiä ja rojua siellä sun täällä. Mutta ihan siisti lopputulos tulee olosuhteista huolimatta. Jonkinlainen rutiini tapetointiin on jo syntynyt ja panikointi vähentynyt. Noran kanssa mietimme muutaman tapetointitärpin siirtyessämme keittiöstä kulmahuoneeseen. Ei näissä ole mitään järisyttävän uutta, mutta ainakin siisteyspuolella huomasimme itse kehittyneemme matkan varrella.

• Laske tapetin menekki oikein, mieluiten vähän yläkanttiin. 

• Ota huomioon kuviokohdistus tapetin leikkausvaiheessa. Joissan tapeteissa kuvion takia "hukkapaloja" voi tulla yllättävän paljon. 

• Huolehdi välineiden siisteydestä. Jos liisteröit vuodat tapettipöydällä, putsaa pöytä heti kun liisteröity vuota on seinällä. Tähän hommaan soveltuu hyvin joustava tapetointilasta, jolla pöytä on helppo skrabata ylimääräisestä liisteristä.

• Varaa riittävästi talouspaperia ja puhdasta vettä. Terävä mattoveitsi on ehdoton ja pitkä vatupassi helpottaa pystysuorien viivojen vetämistä seinään. 

• Ota tapetointikaveriksi tarkkasilmäinen apuri. Kaksin tapetointi on hauskaa, yksin käytännössä mahdotonta. Kun yksi kohdistaa tapetin yläreunan kohdalleen, toinen tarkkailee alareunan saumoja.

Ja totuus on, että kun huonekalut ovat paikallaan, ei kukaan huomaa pieniä kohdistusvirheitä tai ryppyjä seinässä. Kun vauhtiin pääsee, tapetointiin jää vähän koukkuun. Että ei kun tapetoimaan, mars!

Kommentit (0)

Saatiin tänään virallinen kuittaus sille, että hirsikorjauksen saa aloittaa! Hurraa! Nyt asiat oikeasti notkahtavat askeleen eteenpäin kun ei tarvitse enää kengityksen kanssa odotella. Käytiin viikonloppuna nopeasti pyörähtämässä talolla. Tyhjennettiin uima-altaasta risuja ja istutin pari auton takakonttiin unohtunutta Lidl-kasvia maahan. Ensi perjantaina tontilta kaadetaan muutama puu ja viikonloppuna pidetään puutalkoot. Niistä varmasti lisää sitten viikon päästä!

Nyt ajattelin esitellä keittiön vetimet, jotka haimme pari viikkoa sitten. 

Vetimet Helakauppa.com / Ikea / Tapwell.fi / nordicdesign.ca / fantasticfrank.se

Messinkiset lankavetimet löysimme helakauppa Hokolasta. Vaikka messinki onkin nyt jo vähän ärsyttävän trendikästä niin mielestämme nuo vetimet sopivat hyvin vanhan talon tyyliin. Tuskinpa niihin ihmeemmin edes kyllästyy. Keittiön välitilaan olemme jo ostaneet valkoista 10 x 10 laattaa ja Ikean Falsterbro-hyllykin odottelee kellarin saunassa sitä, että keittiössä olisi edes lattiat paikallaan. Messinkinen hana sopisi hyvin yhteen vedinten kanssa mutta katsotaan mahtuuko se budjettiin.

Keittiön kaapeiksi meillä todennäköisesti tulee tuollaiset simppelit, graafiset peiliovet. Tuttu puuseppä toteuttaa kokonaisuuden niin, että runko jää näkyviin ovien väliin. Ajattelimme ensin, että haluamme keittiöön sileät ovet, mutta pienten käänteiden jälkeen olemme kuitenkin kallistumassa peilillisiin versioihin. Vaikka itse sisustan enimmäkseen heleillä väreillä niin hiljattain tuollaiset tummat, savuisen harmaat, murretut sävyt ovat alkaneet kiinnostaa. Voi olla että keittiön kaapeissa päädymme valkoisen värin sijaan vaaleaan harmaaseen. Sen oikean harmaan sävyn valitseminen tulee kyllä olemaan vaikeaa. Hetki menee kuitenkin ennen kuin keittiötä voi oikeasti alkaa kasaamaan. Mutta nyt kun hirret saadaan korjattua niin päästään ehkä jo seuraavaan vaiheeseen, eli putkiin ja sähköihin! Kyllä se tästä.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat