Kirjoitukset avainsanalla ulkolaudoitus

suutarin talossa; ulkolaudoitus; pellavamaali

Testattiin ulkolaudoitukseen uutta valmiiksi sekoitettua väriä. Edellinen liian ruskea maali oli Uulan värikartasta ja nimeltään Terra ja tämä uusi punertavampi on samaisen värikartan Karpalo. 

Sävy on lähempänä oikeaa mutta tietysti liian tumma. Mutta voi olla, että talo on aikanaan maalattu hyvinkin samalla värillä, sillä ulko-ovet ovat sävyltään tosi lähellä tuota uutta maalia. 

Tämän viikon räntäsateiden takia huhkittiin ulkolaudoitus melkein loppuun viikonlopun aikana. Sunnuntaina illalla satoi jo vähän vettä, joten olosuhteet eivät olleet ihan otolliset. 

Kolme pitkää lautaa ja muutama pieni pätkä jäi vielä laittamatta. Lautojen päälle tulevat rimat puuttuvat vielä kaikkialta mutta ne voi laittaa paikalleen ensi keväänä tai kesänä. Samalla kun sutii sävyn lähemmäs talon nykyistä väriä. Mutta taas yksi ikuisuusprojektilta tuntunut urakka lähes paketissa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei me oikeasti yötä myöten paineta hommia. Yhdeksältä illalla vaan on jo niin pimeää, että kello voisi hyvin olla enemmänkin. Yritettiin kiriä ulkolaudoitusta paikalleen ennen saderintaman tuloa ja vuorattiinkin seinää muutaman laudan mitan verran. Tänään illalla alkoi sataa ja sade jatkuu ilmeisesti vielä ainakin huomiseen. Ulkohommat keskeytyivät siis hetkeksi. Muutama parin päivän sisällä tapahtunut edistysaskel täytyy mainita:

- saatiin päivämäärä, milloin sähköt kaivetaan maahan.

- lupahakemus maalämpökaivon poraukselle on vihdoin täydennetty puuttuneilla liitteillä ja lähetetty matkaan. 

- KVV-piirrokset hyväksytty ja matkalla leimaukseen.  

Näin ollen meillä ehkä, ehkä, tulee jonkin ajan kuluttua talossa olemaan pränikät sähköt, lämmitys ja jopa toimiva viemäri. Ehkä.

Sormet ristiin!

Kommentit (1)

Laura
1/1 | 

Mahtavaa! Tsempit työmaalle! Toivottavasti kaikki sujuu ilman turhia viivästyksiä/hankaluuksia :)

Viikonloppu hujahti taas niin nopeasti, että yksi lisäpäivä vapaisiin ei olisi pahitteeksi. Koska säätiedotus lupaili aurinkoista säätä, päätimme ryhtyä paikkaamaan ulkolaudoitusta. Habitaret sun muut jäi väliin, mutta nyt meillä on sentään yksi talon seinusta valmiina. 

Laudoituksen paikkailu on hidasta näpertelyä kun jokainen lauta täytyy erikseen mitata ja mallata tarkkaan paikalleen. Homma vaatii vielä muutaman päivän sadettoman putken, sillä kosteita tervapapereita ei viitsi sulkea lautojen alle muhimaan. 

Tuosta yläkuvasta näkee hyvin kuinka eri sävyinen tuo kesän alussa testimielessä ostamamme maali on. Liian ruskea ja punertava mutta pohjamaaliksi ihan passeli. Pitäisi löytää sävy, joka olisi suht lähellä tuota vanhaa ja haalistunutta ulkomaalia koska emme ole uusimassa ulkolaudoitusta vielä hetkeen. Alunperin tuo sävy on varmasti ollut aikalailla tummempi mutta haalistunut ja liiduttunut ajan kuluessa. 

Talon ilme siistiytyi huomattavasti vaikka vähän hassulta tuo väriero näyttääkin. Lautojen saumakohtien päälle tulee vielä rimat, jotka pitäisi kuitenkin ensin maalata. Pellavaöljymaalilla maalaaminen alkaa näin syksyllä olemaan haastavaa kun ilman kosteusprosentti on aika korkea ja maali kuivuu iäisyyden. Ja kun joka toinen päivä sataa, niin lautojen kuivatteleminen on hankalaa. Onneksi meillä oli jemmassa muutamia kesän alussa maalattuja lautoja niin saatiin tuo yksi seinä rimoja vaille valmiiksi. 

Istutin toiveikkaana kukkasipuileita ensi kevättä varten. Narsisseja ja tulppaaneja ja sen sellaista. Viime syksynä istuttamistamme narsisseista putkahti pinnalle ehkä alle kolmasosa, joten kauhean suuret odotukset kukkaloistosta ei ole. En tiedä viihtyykö meidän pihalla mikään muu kasvi kuin vuohenputki mutta kokeilemalla se kai selviää! 

Kommentit (0)

Viikonlopun jäljiltä meillä on kahdessa huoneessa lattiat! Tai no patterivetojen takia pari reunaa on vielä auki mutta jokainen paikalleen nakutettu lankku lasketaan. Työmiehet uusivat vanhat ja huterat koolaukset ja löivät ruokahuoneen ja kulmahuoneen laudat paikalleen. Vanhat, paksut lankut asennettiin takaisin ruokahuoneeseen ja ne tullaan laittamaan vielä eteiseen ja lasikuistille. Muilta osin käytämmekin sitten uutta lattialautaa. 

Vanhat sahanpurut kasattiin tiiviimmin ja ulkoreunoille laitettiin ekovillaa lisäeristykseksi. 

Siinä sitä nyt on! Kokonaista kolme ja puoli riviä!

Ruokahuoneen lattiaan käytettiin pätkiä keittiön vanhaa lankkua. Alunperin oli ajatus asentaa keittiöönkin vanhat laudat, mutta koska lattia oli tiskipöydän alta niin huonossa kunnossa niin tulimme siihen tulokseen, että laitamme keittiön lattian kuitenkin uusiksi. 

Ehdimme juuri ennen lauantai-illan sateita vuorata uudet hirsikerrokset tervapahvilla. Nyt hirret ovat vähän paremmin sateelta suojassa ennen kuin ulkolaudoitus ehditään paikata.

Ylikukkineet tulilatvat ne siinä testaavat ovenpielen uutta tasannetta. Hyvin toimii! Putkimies tulee huomenna laittamaan patterivetoja paikalleen, joten seuraavassa kuvasatsissa voimme toivottavasti esitellä lisää lattialautaa! Eilen rankkasade keskeytti meidän rautakauppareissumme ja kipsilevyt jäivät ostamatta. Tänään uudestaan paremmalla onnella! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat