Kirjoitukset avainsanalla lattiat

Meillä on nyt talossa yksi huone, jonne voi mennä leikkimään valmista remonttia. Edes puuttuvat lattia- ja kattolistat eivät häiritse silmää kun saa mennä huoneeseen, jonne täytyy mennä pelkillä sukilla.

Kävin kittaamassa pahimmat lattian kolot piiloon ja päivän tai parin päästä lattian voi maalata uudestaan. Öljymaalin huono puoli on sen kuivumisaika, vaatii malttia. Malttia tämä projekti vaatii kyllä muutenkin. Mutta kun tuonne kulmahuoneeseen menee ja sulkee ovet, voi vaan kuvitella millaista on kun kaikissa huoneissa näyttää tältä. On puhdasta ja pölytöntä ja tuore maali tuoksuu. Sitä odotellessa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pidimme viime lauantaina talkoot ystävä- ja sukulaisporukalle ja saimme yhden päivän aikana mielettömästi aikaan. Monta sellaista omasta mielestä ikuisuusprojektia saatiin tehtyä ja enemmänkin. Kun on tottunut pienellä porukalla huhkimaan niin oli ihan uskomatonta seurata vierestä kun joka puolella taloa tapahtui.

Urheat talkoolaiset tyhjensivät muun muassa taloa kiertävän vallihaudan kaikesta mullasta ja roinasta mitä sinne oli vuosien aikana kertynyt. Pihalta vietiin puutavaraa kierrätykseen useampi peräkärryllinen ja sisääntulo siistiytyi huomattavasti.

Kattolistat maalattiin, osa kertaalleen ja osa jo kolmatta kertaa.

Yläkertaan vievä portaikko pestiin ja ero on ihan mieletön! Tuolla katon rajassa, lampun takana, näkyy pestyn ja pesemättömän paneelin raja. Seinistä tuli nyt niin siistit, että hetken jo mietimme että pitääkö niitä maalata ollenkaan. Ainakaan nyt ei häiritsisi niin paljoa jos maalaushomma jäisikin tässä ensimmäisessä vaiheessa tekemättä.

Ekan kerroksen kulmahuoneen lattia paljastettiin suojapahvin alta ja heti tuli valmiimman näköistä! Lattia puhdistettiin ja kaikki pölyt pyyhittiin huoneesta mahdollisimman tarkasti ennen maalausta. Nyt on ensimmäinen maalikerros vedetty ohennetulla maalilla ja kohta voi sivellä jo seuraavan!

Talkoilijat tyhjensivät vanhan terassin alla sijainneen syvennyksen, jonne on vuosien saatossa kertynyt jos jonkinalaista romua. Ruostuneiden rautakappaleiden lisäksi kaivauksista löytyi monia hienojakin juttuja, muun muassa kilpikonnanmuotoinen tuhkakuppi.

Vanha öljysäiliö saatiin kaivettua esille, kun noin puoli vuotta sen päällä lojuneet terassin jäänteet kärrättiin sivummalle.

Kellarin kaivauksetkin edistyivät tosi paljon! Auki kaivettavaa on tuossa varastotilassa enää tuo kiviröykkiön alla oleva betonikakku ja tuo viemärin toinen puoli. 

Huikea talkoopäivä päättyi vielä loppuporukan osalta telttasaunaan. Uskomatonta näin jälkikäteen ajatella miten paljon yhden päivän aikana saatiin aikaan! Ja päivä oli kaikkien mielestä vielä tosi kiva. Talkoot 2.0 täytyy ehdottomasti järjestää, sen verta tehokasta porukkaa oli paikalla ja puolet kavereista jäi vielä kutsumattakin. Kiitos vielä kaikille mahtaville uurastajille, huippuja olette kaikki!

Kommentit (0)

Työmiehet ovat olleet talolla viimeistä pidempää varvia ja työt ovat edistyneet taas huimaa vauhtia. Muun muassa kattopaneelit on nakuteltu ekan kerroksen kattoihin, vessan lattiavalu tehty ja seinät levytetty kipsilevyillä. Keittiön kaappiseinä on niin ikään kipsilevytetty ja liesituulettimen poistoputki asennettu paikalleen. 

Olemme tosi tyytyväisiä kattopaneeleihin! Ja kannatti maalata pelkän pontin sijasta ensimmäinen maalikerros kokonaan. Katto näyttää heti paljon valmiimmalta vaikka vaatiikiin vielä ainakin yhden maalikerroksen. Vanhat ikkunalistat hiottiin ja mallailtiin takaisin paikalleen. 

Keittiö näyttää olevan vielä alkutekijöissään, mutta nyt kun kipsilevyt on seinässä voi kaappeja alkaa pikkuhiljaa rakentamaan. Josta tulikin mieleen, että kodinkoneet pitäisi laittaa tilaukseen.

Vessan lattiavalu on nyt viimeisiä kaatoja vaille valmis ja viemäröinnit paikallaan. Kattorakenteet pitäisi vielä uusia ja koko homma tietenkin vesieristää ennen kuin päästään laatoitushommiin.

Isma suunnitteli meille ikkunalaudat ja työmiehet nikkaroivat ne paikalleen. 

Entiselle terassille johtava betonitaso sai päälleen uuden valun ja bitumihuovan. Muun muassa tuosta vanhasta betonikakusta vesi valui läpi kellariin kun rankkasateet iskivät. Nyt taso on kunnolla eristetty, joten vedentulo on estetty. Muita valumakohtia sitten vielä riittääkin...

Kaikki ekan kerroksen lattiat on paikallaan kun lasikuistillekin asennettiin uudet lankut. Nyt pitäisi valita lattioiden ja maalattavien seinien värit, jotta päästään kohta maalaamaan pintoja. Työmiehet tulevat todennäköisesti enää tekemään lyhyitä täsmäiskuja talolle, joten nyt raksalla alkaa meidän työleirimme. Ainakin maalaus sujuu, tapetoinnissa ollaankin sitten noviiseja. Saa nähdä mitä siitä tulee!

 

Kommentit (0)

Hirsikorjaus on jo edennyt siihen vaiheeseen, että huomenna pitäisi olla valmista! Tänään pihalle tuotiin iso pino puukuitulevyä, jota päästään varmaan piakkoin asentamaan seinien eristykseksi. Ennen sitä ajattelimme esitellä keskikerroksen tämän hetkisen tilanteen. 

Sahanpurupölyssä on hengailtu reilu pari kuukautta sen jälkeen kun lattiat nostettiin ylös. Leveät, vanhat lankut laitetaan takaisin paikalleen ja uudet laudat pitäisikin itse asiassa laittaa piakkoin tilaukseen. Toivoimme, että purettujen kattolevyjen alta olisi paljastunut paneelikatto, mutta paria huonetta lukuunottamatta toive ei toteutunut. Raakalautaahan siellä! Ja paneeli, mitä parissa huoneessa on, on sen verran huonokuntoista että laitamme joka huoneeseen uudet kattopaneelit. 

En malta odottaa, että noita kellertäviä ja likaisen harmaita seinäpaneeleita pääsee maalaamaan valkoiseksi. Mutta jo se, että hirsiseiniä pääsee kohta levyttämään kuulostaa mahtavalta edistysaskeleelta. Päästään vihdoin siirtymään loputtomista pihahommista sisätiloihin! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat