lasikuisti, ovet, puuseppä

Meidän lasikuistilla on ollut vuoden verran ovet vaan kuistin sisääntulossa ja nekin lepattavat auki kovassa tuulessa. Puretulle betoniterassille johtaneet saluunaovet jouduttiin purkamaan koska ovien alaosat olivat niin pahasti mädäntyneet. Saatiin hyvän ja järkevähintaisen puuseppä Ari Piispasen yhteystiedot ja päätettiin teetättää samalla kertaa uudet ovet myös kuistin sisääntuloon. Ajateltiin, että on kivempi että molemmat ovet edustavat samaa tyyliä kun sisääntulon ovissa ei ollut ruutuikkunaa ja terassille johtaviin oviin ne oli suunnitteilla. Isman isä piirsi ovet ja kiikutimme piirustukset Arille Kalmariin viime syksynä. 

Ovista tuli tosi hienot ja jykevät ja kaikki koristepaneloinnit sun muut yksityiskohdat näyttävät hyvältä. Ei osattu vielä syksyllä sanoa Arille ovien tulevaa värisävyä, joten Ari vaan pohjamaalasi ovet kauttaaltaan vaaleanruskealla öljymaalilla. Talven säilytimme ovia yläkerrassa ja vihdoin viime viikolla aloitimme niiden maalauksen. Uulan maalien värisävy Karpalo on tosi lähellä (jollei peräti sama) talon muiden ulko-ovien sävyä, joten päätimme maalata ovet sillä. Yläkuvan ovet ovat tulossa terassin puoleiseen oviaukkoon ja nuo pylväskoristeet tulevat ulkopuolelle. Ne on piirretty mukaillen vanhoja purettuja saluunaovia. Saa nähdä maalaammeko pylväskoristeet vielä valkoiseksi, sillä sellaiset ne alkuperäisissä ovissa olivat. Sisäpuolella ovien alapuoli on ihan simppelisti paneloitu.

Vasemmanpuoleiset ovet tulevat kuistin sisääntuloon ja niiden kalanruotopaneeli toistuu talon muissakin ulko-ovissa. Tuo oikeanpuoleinen ovi on terassille johtavan oven sisäpuoli.

Tästä toissatalvena otetusta kuvasta näkee vanhalle terassille johtaneet saluunaovet. Ovet olivat hauskat mutta päätettiin kuitenkin tehdä uusista ovista vähän jykevämmät ja helppokäyttöisemmät. Vaikka kummastakaan kuistin oviparista ei tehty sen ihmeemmin eristettyjä niin kuisti kutenkin pysyy niiden avulla varmaan talvellakin vähän paremmin suojattuna. Kunhan ovien viimeinen maalikerros on kunnolla kuivunut niin päästään asennushommiin. Jos joku on vailla pätevää puuseppää niin vahva suositus Kalmarin suuntaan!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla