Viime perjantaina Protimberin puukiipijät kaatoivat meiltä kuusi vaahteraa, kaksi koivua, kaksi pajua ja yhden männyn. Osa puista kasvoi kriittisen lähellä taloa ja osa oli vuosien saatossa päässyt niin huonoon kuntoon, että ne oli turvallisuussyistä pakko kaataa. Koska kaadettavia puita oli aika monta ja talo sijaitsee suojelukaavalla, meidän piti pyytää rakennusvalvontavirastolta lausunto puiden kaatamiseen. Lausunnon lisäksi arboristi kävi vielä arvioimassa muutaman puun kunnon. Esimerkiksi ylhäällä kuvassa näkyvät, portin pielessä kasvaneet suuret vaahterat olivat komeat, mutta jossain vaiheessa väärin leikatut ja sisältä lahonneet. Kaato oli hurjan näköistä mutta sujui nopeasti ja näppärästi. Koska tontilta ei mahtunut kaatamaan suorana kuin yhden koivun niin puut piti kaataa osissa. 

Tervetuloa kotiin! Tiukan remppabudjettimme takia pyysimme Protimberiltä pelkän puiden kaadon ja ajattelimme siivota jäljet itse. Tuota kuvaa kun katson, ymmärrän, miksi pieni lisämaksu kannattaa tietyissä tilanteissa maksaa. Mutta saimme kokoon tehokkaan talkooporukan ja perjantai-illan ja lauantaipäivän jälkeen piha oli ihan eri näköinen. 

Onni on isä, jonka varastoista löytyy jos jonkinlaista vekotinta! Ilman mahtavaa talkooporukkaa olisimme hukkuneet tuohon puumereen. Klapeja hakattiin tolkuton määrä, risuja kannettiin peräkärryyn ja pinottiin tien viereen odottamaan kuljetusta Sortti-asemalle. 

Iltapuhteenta tyhjennettin vielä loput uima-altaasta ja grillattiin hyvin ansaitut talkoomakkarat. Remppakoira jaksoi päivystää koko päivän työnjohtajana ja tehoviikonlopun tuloksena meille paistaa taas ilta-aurinko! Vähän karsittavaa puustoa pihalle vielä jäi mutta suurin työ on nyt tehty. Suurkiitos talkooporukalle!

Kommentit (1)

Sakke
2/1 | 

Puiden kaatamisen jälkeinen urakka kyllä yllättää vaikka kyseessä olisi vain yksi tai muutama puu. Turengissa olin kaverin apuna kun talkooporukan voimin teimme klapeja kaadetuista puista ja siivosimme oksia ja lehtiä pihamaalta. Oli mielenkiintoista seurata kyllä metsuria työssään. Pihapuiden kaato hoitui erittäin tarkasti vaikka puita kaadettiin muutama aivan talon vierestä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla