Suutarin talossa; vanha vintage tapetti; leikkivät lapset

Huomaa, että on syksy tullut kun näissä iltaremppakuvissa ei tahdo enää valo riittää. Ulkona on pimeää ja sisällä on pimeää, joten kuvatkin ovat vähän sitä sun tätä. Purettiin yläkerran viimeinen alkuperäisessä kuosissaan ollut huone ja nyt se lepää tuolla peräkärryssä. Odottaa pääsyä Sortti-asemalle. Vaikka yläkerran remppaamisella ei tosiaan ole mikään kiire, niin sähköt täytyy kuitenkin vetää paikalleen ja ainakin ulkoseinät eristää paremmin. Saatamme saada vahvistusta remppamiehitykseen, kun meillä aiemmin huhkineet työmiehet tulevat ehkä viikonloppuna laatoittamaan vessaa ja levyttämään yläkertaa. Tuli siis hieman kiire repiä viimeisetkin seinäpahvit alas! Toisesta yläkerran huoneesta löytyi aiemmin se villi viidakkotapetti ja täältä tuo postauksen pääkuvassa näkyvä leikkiaiheinen tapetti. Se löytyi yhden seinäpahvin takaa ja on niin hyväkuntoinen, että yritämme jättää sen paikalleen.

Tämä huone oli kaikkein siistein purettava. Pahvit irtosivat isoina levyinä ja pölyä oli huomattavasti vähemmän kuin muissa huoneissa. Tosin emme päässeet vielä tiputtamaan kattopaperia alas, joten sieltä varmaan sataa sahanpurua niskaan.

Yläkerran huoneiden väliseinästä löytyi vanha oviaukko, joka oli toiselta puolelta naulattu umpeen. Ovi oli tältä puolelta kuitenkin tosi siistissä kunnossa ja sitä reunustaa tuo vanha lapsiaiheinen tapetti. Siinä pojat ampuvat toisiaan vesipyssyillä ja tytöt tanssivat piirileikkejä, tietenkin.

Jostain on jotain kosteutta päässyt valumaan, mutta vaikea tuosta on sanoa että mitä se on ja mistä tullut. Kunhan tuon kattopaperin saa purettua, niin näkee vähän miltä sen alla oleva laudoitus näyttää. Vastaavia läikkiä on ollut muissakin katoissa mutta mitään hälyttävää ei ole kuitenkaan löytynyt.

Naapurit varmaan ihmettelivät, kun ikkunasta satoi alas kattolevyjä ja seinäpahveja. Tämä oli ylivoimaisesti nopein tapa heivata pahvit alas, sillä muuten olisi joutunut väistelemään rappukäytävän maalattuja seiniä. Saimme muuten eilen tapetoitua keittiön! Kuvamateriaalia luvassa siis! Alakerrassa on enää yksi huone, jossa ei ole päästy tekemään vielä mitään koska se on niin täynnä remonttirojua. Mutta koska keittiö on nyt tapetoitu niin remppatetris etenee, sillä keittiöön voi kohta siirtää osan tiellä olevista tavaroista. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla