Joulukuussa 2015 ostimme talon. Helsinkiläisen omakotitalon, joka on rakennettu 1920-luvulla ja vaatii täydellisen remontin lattiasta kattoon. Asuntohaku alkoi kerrostalokolmiota etsien, mutta löysimmekin itsemme syksyllä omakotitalon takapihalta. Piha oli metsittynyt ja talo nuhjuisessa kunnossa mutta molempien mieletön potentiaali teki vaikutuksen. Vaikka tuleva remontti laajuudessaan hirvitti, teimme ennen joulua kaupat ja remppa startattiin helmikuun alussa.
 
Niukan budjetin takia pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse. Projektin edetessä varmasti koetellaan niin hermoja kuin kukkaroakin, mutta toivottavasti lopputulos palkitsee. Alkuperäinen tavoite "kesäksi kotiin" alkaa tässä vaiheessa tuntumaan hippusen epärealistiselta mutta eihän sitä koskaan tiedä. Suomen kesä on onneksi aika laaja käsite.

Pistimme tämän blogin pystyyn, jotta tulisi pidettyä remppapäiväkirjaa. Postaukset tulevat siis koostumaan erilaisista työvaiheista, mutta väliin mahtuu varmasti myös sisustuspohdintaa. Tästä se lähtee! 

Kommentit (4)

Tiia
5/4 | 

Huima projekti! Alan mielenkiinnolla seuraamaan sen etenemistä - monenlaisia tilanteita tulee varmasti matkan varrella vastaan. Remppatsemppiä!

Vierailija
7/4 | 

Ihana blogi! Harmi että löysin tän vasta nyt, mutta luin heti kaikki postaukset. :) Terveisiä Olympiakylästä!

-Satu

Vierailija
8/4 | 

Omakotislummissa menee terveys.
Kt:ssa meluaminen on kardinaalimoka, ja jokainen ymmärtää haittaavansa vakavasti toisen elämää meluamalla. Koskaan en ole kuullut melua kerrostslossa.

Omakotitalossa meluaminen on kunnia-asia ja oikeus. Jos rajanaapureita sivuillaå, edessä, takana on yhteensä kymmenkunta, ja jokaisella sirkkeli, trimmeri, moottorisaha, piharemontti tai sisäremontti kerran vuodessa jonka laudanpätkät sirkkelöidään ulkona, ruohonleikkuri, lumilinko, mönkijä, lehtipuhallin, painepesuri, ja molemmat autot kerran viikkoon pesuun pihassa (vaikka mitään säännöllistä ei saisi pihassa tehdä tietenkään) sekä koko perheen pyörät, ym
Tähän skeittilaudat, jalkapallo, trampoliinit, sähly, taapermopot asfaltilla.

En halua laittaa vahinkoa kiertämään. Varokaa uusia alueita. Vanhoissa joko usein annetaan pihan ja talon olla tai tehdään hiljaista (hyöty)puutarhatyötä.

Älä osta slummialueelta taloa, voi mennä työkyky ja terveys. Ongelmana sisälle kuiluvista lasten äänistä kirkumisesta stressi, joka aiheuttaa sydämmeen ongelmaa, syöpiä, stressiä, muistiongelmaa... pihalla et voi rentoutua melun vuoksi

Jos joskus tervehdyn ja jaksan muuttaa, niin sanon suoraan, että on rakastettava meluamista. Vahinkoa ei saa laittaa kiertämään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla