Kirjoitukset avainsanalla suutarin talossa

Ensimmäinen iso työ mikä talossa piti tehdä oli asbestin poisto. Asbestia on aikanaan käytetty rakennusmateriaalina mm. sen hyvän palonkestävyyden takia, kunnes sen käyttö kiellettiin kokonaan 90-luvun alussa. Meillä tätä terveydelle vaarallista matskua oli käytetty linoleumimattojen liimassa ja todennäköisesti myös itse matoissa. Kaikki lattiat oli päällystetty linoleumilla, joten ne piti purkaa asbestifirman toimesta. 

Kuvassa näkyvä musta liima sisälsi asbestia. Periaatteessa tuollaisessa kiinteässä muodossa se ei välttämättä ole terveysriski, mutta koska meillä lattiat piti joka tapauksessa avata niin asbesti oli pakko ensin poistattaa. Meillä asbestipurun teki Asbestikymppi-niminen firma ja homma sujui mallikkaasti viidessä päivässä. Lattialiimojen lisäksi tuota inhaa materiaalia oli käytetty kellarissa putken eristeenä, joka poistettiin samalla kertaa. Asbestipurku sujui yllättävän kivuttomasti osittain siitä johtuen, että sitä oli käytetty lähinnä lattioissa. Pölyävän asbestin poisto on työläämpää ja aikaa vievää. 

Kellarin nurkka jäi poiston jälkeen tosi siistiin kuntoon, vaikka sitä ei ehkä tästä kuvasta usko. Olisitte nähneet sen ennen asbestityötä. Toinenkin positiivinen ylläri odotti, kun päästiin viiden päivän eristyksen jälkeen käymään talolla. Linoleumin alta paljastui lautalattiat! Yhden avatun nurkan perusteella osasimme tätä kyllä odottaa, mutta olisihan sieltä voinut muista huoneista paljastua vaikka mitä. 

Lattioissa on käytetty kahdenlaista lautaa. Suurimmaksi osaksi tosi hienoa, vanhaa lankkua ja muutamassa huoneessa selvästi vähän uudempaa, kapeampaa lautaa. 

Nostimme leveät lankut mahdollisimman varovasti ylös, jotta ne saataisiin laitettua vielä takaisin. Ne kun hioo ja maalaa niin niistä saa tosi kivat! Kapeammat lankut varmaan vaihdamme uusiin koska työ on nopeampaa niin, eikä niistä maalin alta juuri huomaa onko kyseessä uusi vai vanha lauta. Koko talon ilme muuttui täysin kun vanhat ja nuhjuiset lattiamatot poistettiin. Jotenkin tunnelma on paljon arvokkaampi, talon henkeen sopiva. 

Kommentit (5)

Jenni / Meidän koti
1/5 | 

Mielenkiintoista päästä seuraamaan teidän projektia. Ihana talo! Tsemppiä teidän urakkaanne, lopputulos on varmasti palkitseva!

AnnaA
4/5 | 

Hei!
Kiitos kiinnostavasta postauksesta, asbesti on meidänkin kohdalla tällä hetkellä tapetilla, sillä taloyhtiössämme on käynnistymässä kylpyhuoneremontti. Asbestikartoitus on tehty jo, ja pian pitäisi alkaa asbestinpurku.
On mukava kuulla, että asbestipurku voi sujua hyvinkin sujuvasti ja vaivattomasti. Asbestilla on niin pelottava kaiku, että mielikuvieni perusteella homma olisi paljon hankalampi. Mutta hyvä jos ei!

Asbesti
5/5 | 

Moikka! Minua kiinnostaisi tietää, mitä tämä asbestikymppi veloitti työstään kaikkinensa? Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Remppaprojekti on edennyt suhteellisen vauhdikkaasti. Erilaisia hidasteita on matkalla riittänyt mutta niistä tuonnempana tarkemmin. Helmikuusta lähtien olemme huhkineet raksalla melkeinpä joka viikonloppu ja käyttäneet arki-illat sekalaisiin materiaalikartoituksiin. Keskikerroksen lautalattiat on nostettu ylös, seinät purettu hirrelle ja katoissa olleet levyt poistettu. Ulkolaudoitusta on avattu, jotta hirsivauriot saataisiin kunnolla kartoitettua. Tällä viikolla putkimiehemme kävi tyhjentämässä patterit, joten viikonloppuna päästään pattereiden purkuun. Tässä kuitenkin näytille muutama kuva, joissa näkyy hyvin projektin lähtötilanne.

Ylhäällä oleva kuva on talon toisesta kerroksesta ja kuvanottohetkellä vielä edellisen asukkaan tavaroilla sisustettu. Talossa on kaksi asuinkerrosta plus kellari. Kaikki kerrokset mukaanlukien neliöitä on 230.

Hienot, vanhat valurautapatterit olisi ollut kiva säästää, mutta koska lämmitysjärjestelmä menee vaihtoon niin samalla patteritkin joudutaan uusimaan. Tarkoitus on vaihtaa nykyinen öljylämmitys maalämpöön. 

Ylempi kuva on alakerran olohuoneesta. Kiinni oleva ovi johtaa nurkkahuoneeseen. Kellertäväksi maalattu huone on ajateltu ruokahuoneeksi, joka tosin remontin ensimmäisen vaiheen valmistuttua tulee toimimaan ensin meidän makuuhuoneenamme.

Keittiön vanhat ja hyväkuntoiset kaapit purettiin, ja ne löytävät todennäköisesti uuden kodin ystäväni luota. Vanhan puuhellan ja huuvan säilytämme.

Keskikerroksen minivessaan pitäisi saada mahdutettua lavuaarin ja vessanpöntön lisäksi vielä suihku. 

Yläkerran molempia huoneita on aikanaan vuokrattu eteenpäin. Siksi niissä on kummassakin pienet keittiöt, joissa on puuhellat ja vesipisteet. Kunhan saamme hormit kunnostettua niin voimme käyttää helloja talon lämmittämiseen. 

Siinäpä se, minikierros on päättynyt! Talo näyttää jo nyt hyvin erilaiselta kun lattiat on avattu ja seinäpahvit poistettu. Remppavaiheiden yksityiskohtia luvassa tulevissa sepustuksissa.

 

Kommentit (1)

Joulukuussa 2015 ostimme talon. Helsinkiläisen omakotitalon, joka on rakennettu 1920-luvulla ja vaatii täydellisen remontin lattiasta kattoon. Asuntohaku alkoi kerrostalokolmiota etsien, mutta löysimmekin itsemme syksyllä omakotitalon takapihalta. Piha oli metsittynyt ja talo nuhjuisessa kunnossa mutta molempien mieletön potentiaali teki vaikutuksen. Vaikka tuleva remontti laajuudessaan hirvitti, teimme ennen joulua kaupat ja remppa startattiin helmikuun alussa.
 
Niukan budjetin takia pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse. Projektin edetessä varmasti koetellaan niin hermoja kuin kukkaroakin, mutta toivottavasti lopputulos palkitsee. Alkuperäinen tavoite "kesäksi kotiin" alkaa tässä vaiheessa tuntumaan hippusen epärealistiselta mutta eihän sitä koskaan tiedä. Suomen kesä on onneksi aika laaja käsite.

Pistimme tämän blogin pystyyn, jotta tulisi pidettyä remppapäiväkirjaa. Postaukset tulevat siis koostumaan erilaisista työvaiheista, mutta väliin mahtuu varmasti myös sisustuspohdintaa. Tästä se lähtee! 

Kommentit (4)

Tiia
1/4 | 

Huima projekti! Alan mielenkiinnolla seuraamaan sen etenemistä - monenlaisia tilanteita tulee varmasti matkan varrella vastaan. Remppatsemppiä!

Vierailija
3/4 | 

Ihana blogi! Harmi että löysin tän vasta nyt, mutta luin heti kaikki postaukset. :) Terveisiä Olympiakylästä!

-Satu

Vierailija
4/4 | 

Omakotislummissa menee terveys.
Kt:ssa meluaminen on kardinaalimoka, ja jokainen ymmärtää haittaavansa vakavasti toisen elämää meluamalla. Koskaan en ole kuullut melua kerrostslossa.

Omakotitalossa meluaminen on kunnia-asia ja oikeus. Jos rajanaapureita sivuillaå, edessä, takana on yhteensä kymmenkunta, ja jokaisella sirkkeli, trimmeri, moottorisaha, piharemontti tai sisäremontti kerran vuodessa jonka laudanpätkät sirkkelöidään ulkona, ruohonleikkuri, lumilinko, mönkijä, lehtipuhallin, painepesuri, ja molemmat autot kerran viikkoon pesuun pihassa (vaikka mitään säännöllistä ei saisi pihassa tehdä tietenkään) sekä koko perheen pyörät, ym
Tähän skeittilaudat, jalkapallo, trampoliinit, sähly, taapermopot asfaltilla.

En halua laittaa vahinkoa kiertämään. Varokaa uusia alueita. Vanhoissa joko usein annetaan pihan ja talon olla tai tehdään hiljaista (hyöty)puutarhatyötä.

Älä osta slummialueelta taloa, voi mennä työkyky ja terveys. Ongelmana sisälle kuiluvista lasten äänistä kirkumisesta stressi, joka aiheuttaa sydämmeen ongelmaa, syöpiä, stressiä, muistiongelmaa... pihalla et voi rentoutua melun vuoksi

Jos joskus tervehdyn ja jaksan muuttaa, niin sanon suoraan, että on rakastettava meluamista. Vahinkoa ei saa laittaa kiertämään

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat