Kirjoitukset avainsanalla lähtötilanne

Remppaprojekti on edennyt suhteellisen vauhdikkaasti. Erilaisia hidasteita on matkalla riittänyt mutta niistä tuonnempana tarkemmin. Helmikuusta lähtien olemme huhkineet raksalla melkeinpä joka viikonloppu ja käyttäneet arki-illat sekalaisiin materiaalikartoituksiin. Keskikerroksen lautalattiat on nostettu ylös, seinät purettu hirrelle ja katoissa olleet levyt poistettu. Ulkolaudoitusta on avattu, jotta hirsivauriot saataisiin kunnolla kartoitettua. Tällä viikolla putkimiehemme kävi tyhjentämässä patterit, joten viikonloppuna päästään pattereiden purkuun. Tässä kuitenkin näytille muutama kuva, joissa näkyy hyvin projektin lähtötilanne.

Ylhäällä oleva kuva on talon toisesta kerroksesta ja kuvanottohetkellä vielä edellisen asukkaan tavaroilla sisustettu. Talossa on kaksi asuinkerrosta plus kellari. Kaikki kerrokset mukaanlukien neliöitä on 230.

Hienot, vanhat valurautapatterit olisi ollut kiva säästää, mutta koska lämmitysjärjestelmä menee vaihtoon niin samalla patteritkin joudutaan uusimaan. Tarkoitus on vaihtaa nykyinen öljylämmitys maalämpöön. 

Ylempi kuva on alakerran olohuoneesta. Kiinni oleva ovi johtaa nurkkahuoneeseen. Kellertäväksi maalattu huone on ajateltu ruokahuoneeksi, joka tosin remontin ensimmäisen vaiheen valmistuttua tulee toimimaan ensin meidän makuuhuoneenamme.

Keittiön vanhat ja hyväkuntoiset kaapit purettiin, ja ne löytävät todennäköisesti uuden kodin ystäväni luota. Vanhan puuhellan ja huuvan säilytämme.

Keskikerroksen minivessaan pitäisi saada mahdutettua lavuaarin ja vessanpöntön lisäksi vielä suihku. 

Yläkerran molempia huoneita on aikanaan vuokrattu eteenpäin. Siksi niissä on kummassakin pienet keittiöt, joissa on puuhellat ja vesipisteet. Kunhan saamme hormit kunnostettua niin voimme käyttää helloja talon lämmittämiseen. 

Siinäpä se, minikierros on päättynyt! Talo näyttää jo nyt hyvin erilaiselta kun lattiat on avattu ja seinäpahvit poistettu. Remppavaiheiden yksityiskohtia luvassa tulevissa sepustuksissa.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat