Kirjoitukset avainsanalla Olohuone

Kokeiltiin tänään vihdoin mahtuisiko sohva olemaan olohuoneessa poikittain. Aiemmin se oli selkä seinää vasten ikkunoiden välissä, mutta telkkarin sijoittelun kannalta se oli huono paikka. Telkkaria kun ei voi sijoittaa vastapäiselle seinälle kaminan takia ja myös siksi, että sillä seinällä ei ole antennipistoketta (luonnollisesti, itse tehty sähkösuunnitelma).

Yllättävän hyvin se kuitenkin sopii olemaan tuossa poikittain! Ehkä jos sohva olisi sen kriittiset parikymmentä senttiä kapeampi niin kulkuväylä olisi vähän parempi, mutta hyvin tuosta mahtuu vielä ohittamaan eikä toivottavasti kärvennä itseään kuumaan kaminaan.

Saatiin vihdoin olohuoneeseen jotain säilytystilaa kun toinen Isman kirjahyllyistä kasatiiin tuonne nurkkaan. Se syö sisäänsä ainakin viitisen vinyylilaatikkoa, jotka ovat lojuneet olohuoneen lattialla.

Nämä epämääräiset arkiset asetelmat, joita meillä on sommiteltu sinne sun tänne alkavat pikkuhiljaa ahdistamaan.

Toivottavasti saataisiin pian keittiöön se korkea kaappi. Päästäisiin pikkuhiljaa eroon noista pahvilaatikoista ja tavarat löytäisivät paikkansa. 

Tämäkin tarkalla sisustussilmällä tehty sommitelma ilahduttaa olohuoneen kaminan päällä. Täytyy vaan yrittää ottaa iisisti ja järkkäillä kaaosta yksi asetelma kerrallaan.

Kommentit (2)

Lilli
1/2 | 

Hei! Ihanan näköinen talo teillä kyllä. Onneksi olkoon! Minua kiinnostaisi tietää, mistä teidän keittiön kaapit ovat? Olen etsinyt omaan keittiöprojektiini juuri tuollaisia. Kiitos paljon ja aurinkoista kevättä!

Jutta - Suutarin talossa
Liittynyt7.4.2016
2/2 | 

Moikka Lilli! Ja kiitoksia :) Paljon siinä on vielä laittamista mutta vähitellen ;) Meidän keittiön kaapit teki puuseppä Dirk Agartz. Googlaamalla löydät hänen yhteystietonsa. Vastaavan tyyppisiä saattaa kyllä löytää ihan joltain keittiöfirmoiltakin. Ainakin A.S. Helsingö tekee Ikean runkoihin ovia ja heillä on mallistossaan tuollainen vanhantyyppinen peiliovi. Toivottavasti löydät ovet projektiisi! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ht collection, viva, sohva, muutto

Ajateltiin perjantaina, että jos saataisiin edes olohuone siivottua niin sinne voisi viikonloppuna tuoda sohvan ja samalla jotain muita huonekaluja Isman vanhemmilta. Eilen aamulla Isma päällysti vielä muurin pohjan, johon Porin Matti-kaminan on tarkoitus tulla. Maalattiin muutama kulma- ja kattolista ja asennettiin osa niistä paikalleen. 

Vanhempieni avustuksella kannettiin loput olohuoneessa, ruokahuoneessa  ja keittiössä lojumassa olleet maalipurkit sun muut rempparojut yläkertaan. Kun olohuone oli tyhjä niin lattiapaperit sai vihdoin sulloa jätesäkkeihin.

Eteisessä on vielä suojapahvit, sillä lattiamaali ei ole vielä kuivunut niin, että siinä voisi huoletta kävellä.

Isma ja kaverinsa Markus kantoivat meidän sohvan sisälle taloon. Jännitimme miten se mahtuu lasikuistista sisään, saati kapeista oviaukoista, mutta hyvin se lopulta meni. 

Ostettiin HT Collectionin Viva-sohva noin vuosi sitten Iskusta roimalla alennuksella ja olen melkein nähnyt jo painajaisia siitä, että sohva on meille ihan liian iso. Haluttiin sellainen sohva, missä kaikki mahdutaan löhöilemään mutta ei tajuttu tietenkään silloin vuosi sitten ottaa huomioon, että meidän patterit tulevat olemaan aika paljon isommat kuin ne vanhat pikkuruiset valurautapatterit. Jos sohva olisi sen kriittiset 30 senttiä kapeampi niin sen sijoittelu olisi ehkä vähän helpompaa, mutta ei se onneksi niin jättimäiseltä näytä mitä pelkäsin. Vastoin kauhukuvitelmiani, olohuoneeseen mahtuu sohvan lisäksi jotain muutakin.

Pojat kantoivat talolle Isman vanhemmilta vielä meidän pari nojatuolia ja muutamia nyssäköitä ja nyt meidän olohuone on sisustettu lähinnä erilaisilla tuoleilla.

Ruokapöytä kannettiin yläkerrasta keittiöön ja sekin mahtui sille varatulle paikalle paremmin kuin odotin. 

Tänään ruuvattiin eteisen naulakko paikalleen ja samoin pieni naulakko tuulikaappiin. 

Porin Matti kärrättiin nokkakärryillä ruokahuoneesta omalle paikalleen. Istuttiin eilen illalla olohuoneen sohvalla ja olo oli kieltämättä aika absurdi. Vielä aamulla sohvan paikalla oli kuitenkin ollut vielä maalaustelineet ja ero nykyiseen oli ihan järjetön. Koska saatiin huoneet eilen niin hyvään järjestykseen pystyttiin nukkumaan ensimmäinen yö omassa kodissa. Aamupalalle mentiin kuitenkin vielä Isman vanhemmille, sillä meidän jääkaappi kytkettiin seinään vasta myöhään illalla. Huomenna sähkömiesten pitäisi tulla viimeistelemään keittiön, eteisen ja vessan sähkötyöt ja sen jälkeen varsinaista muuttopäivää voisi alkaa suunnittelemaan. Kohta meille on koti, jossa kengillä ei enää voi kävellä missä lystää, vaan ne pitää jättää eteiseen! Hullua!

Kommentit (1)

Kahdessa huoneessa on nyt tapetit. Olohuoneen seinät saimme valmiiksi sunnuntaina ja tässä lähes 360 asteen näkymä valmiiseen lopputulokseen, olkaa hyvät! 

​​​​​​

Tässä tapetissa kuvioiden (jotka näyttävät muuten kaukaa katsottuna meduusoilta jonossa) kohdistaminen oli välillä haastavaa mutta olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Enää ruokahuone, eteiskäytävä ja puolet keittiöstä tapetoitavana. Voisin jopa sanoa, että voiton puolella ollaan jos uskaltaisin!

Kommentit (0)

suutarin talossa; tapetointi

Kulmahuone on nyt kokonaan tapetoitu, keittiötä aloitettu ja olohuoneeseenkin vedetty kolmisen vuotaa. Homma alkoi sillä, että esiliisteröin kaikki huokolevyseinät.

Samalla kun levitin liisterin seinään, laputin ruuvinkohdat ja levyjen saumat sanomalehdistä revityillä paikkapaloilla. 

Pahimmat epätasaisuudet tasoittuivat yllätävän hyvin ja sanomalehtilappujen lätkiminen oli suht nopeaa hommaa.

Kun seinät olivat kuivuneet, aloitimme ystäväni Noran kanssa tapetoinnin keittiöstä. Olimme ostaneet Isman kanssa K-raudan poistomyynnistä puolitoista rullaa tapettia, jolle emme olleet miettineet vielä mitään paikkaa. Isma keksi, että kuosi voisi sopia hyvin keittiöön ja koska keittiössä ei ole montaa ehjää seinää, rullat saattaisivat jopa riittää. Noh, eivät ne riittäneet, joten täytyy metsästää pari rullaa lisää. Tapahtui klassinen tapetointimoka, koska rullien menekki pitäisi laskea oikein jotta kaikki rullat olisivat samaa erää. Me osasimme epäillä, että tapettirullat eivät tule riittämään, joten erän vaihto tulee nyt yhteen keittiön kulmaan jossa sitä tuskin tulee huomaamaan.

Naureskelimme, että emme valinneet kaikkein helpointa tapettia harjoituskappaleeksi. Kahdelle pikkutarkalle graafikollekin noiden ohuiden viivojen kohdistaminen oli välillä vaikeaa. 

Kun keittiön rullat olivat seinässä, siirryimme kulmahuoneeseen. Intensiivisen tapetoinnin takia kaikki vaihekuvat jäivät ottamatta, joten tässä alla valmis lopputulos.

Meidän kaikki tapetit (eteistä lukuunottamatta) ovat non-woven -tapettia, jonka voi nostaa kuivana liisteröityyn seinään. Tällöin tapetin asentaminen voi olla helpompaa ja siistimpää. Me tapetoimme kuitenkin perinteisellä tavalla, eli liisteröimme vuodan ensin ja nostimme seinälle. Tuntui, että tapettia oli vähän helpompi liikutella kun se oli kosteaksi liisteröity. 

Pieni kuvio antoi anteeksi kohdistusheitot, jotka kyllä pyrimme parhaamme mukaan minimoimaan. Kulmahuoneen tapetti oli vähän paksumman oloista kuin keittiössä, joten se oli aavistuksen helpompi levittää seinälle. Toisaalta tapetti tuntui keräävään helpommin ilmakuplia ja ryppyjä, jotka onneksi kuivana tasoittuivat.

Isman kanssa aloitimme eilen illalla olohuoneen tapetoinnin. Olosuhteet talolla eivät ole ihan optimit, sillä pölyä on imuroinnista huolimatta paljon ja lattialla on laudanpätkiä ja rojua siellä sun täällä. Mutta ihan siisti lopputulos tulee olosuhteista huolimatta. Jonkinlainen rutiini tapetointiin on jo syntynyt ja panikointi vähentynyt. Noran kanssa mietimme muutaman tapetointitärpin siirtyessämme keittiöstä kulmahuoneeseen. Ei näissä ole mitään järisyttävän uutta, mutta ainakin siisteyspuolella huomasimme itse kehittyneemme matkan varrella.

• Laske tapetin menekki oikein, mieluiten vähän yläkanttiin. 

• Ota huomioon kuviokohdistus tapetin leikkausvaiheessa. Joissan tapeteissa kuvion takia "hukkapaloja" voi tulla yllättävän paljon. 

• Huolehdi välineiden siisteydestä. Jos liisteröit vuodat tapettipöydällä, putsaa pöytä heti kun liisteröity vuota on seinällä. Tähän hommaan soveltuu hyvin joustava tapetointilasta, jolla pöytä on helppo skrabata ylimääräisestä liisteristä.

• Varaa riittävästi talouspaperia ja puhdasta vettä. Terävä mattoveitsi on ehdoton ja pitkä vatupassi helpottaa pystysuorien viivojen vetämistä seinään. 

• Ota tapetointikaveriksi tarkkasilmäinen apuri. Kaksin tapetointi on hauskaa, yksin käytännössä mahdotonta. Kun yksi kohdistaa tapetin yläreunan kohdalleen, toinen tarkkailee alareunan saumoja.

Ja totuus on, että kun huonekalut ovat paikallaan, ei kukaan huomaa pieniä kohdistusvirheitä tai ryppyjä seinässä. Kun vauhtiin pääsee, tapetointiin jää vähän koukkuun. Että ei kun tapetoimaan, mars!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat