Kirjoitukset avainsanalla puuseppä

lasikuisti, ovet, puuseppä

Meidän lasikuistilla on ollut vuoden verran ovet vaan kuistin sisääntulossa ja nekin lepattavat auki kovassa tuulessa. Puretulle betoniterassille johtaneet saluunaovet jouduttiin purkamaan koska ovien alaosat olivat niin pahasti mädäntyneet. Saatiin hyvän ja järkevähintaisen puuseppä Ari Piispasen yhteystiedot ja päätettiin teetättää samalla kertaa uudet ovet myös kuistin sisääntuloon. Ajateltiin, että on kivempi että molemmat ovet edustavat samaa tyyliä kun sisääntulon ovissa ei ollut ruutuikkunaa ja terassille johtaviin oviin ne oli suunnitteilla. Isman isä piirsi ovet ja kiikutimme piirustukset Arille Kalmariin viime syksynä. 

Ovista tuli tosi hienot ja jykevät ja kaikki koristepaneloinnit sun muut yksityiskohdat näyttävät hyvältä. Ei osattu vielä syksyllä sanoa Arille ovien tulevaa värisävyä, joten Ari vaan pohjamaalasi ovet kauttaaltaan vaaleanruskealla öljymaalilla. Talven säilytimme ovia yläkerrassa ja vihdoin viime viikolla aloitimme niiden maalauksen. Uulan maalien värisävy Karpalo on tosi lähellä (jollei peräti sama) talon muiden ulko-ovien sävyä, joten päätimme maalata ovet sillä. Yläkuvan ovet ovat tulossa terassin puoleiseen oviaukkoon ja nuo pylväskoristeet tulevat ulkopuolelle. Ne on piirretty mukaillen vanhoja purettuja saluunaovia. Saa nähdä maalaammeko pylväskoristeet vielä valkoiseksi, sillä sellaiset ne alkuperäisissä ovissa olivat. Sisäpuolella ovien alapuoli on ihan simppelisti paneloitu.

Vasemmanpuoleiset ovet tulevat kuistin sisääntuloon ja niiden kalanruotopaneeli toistuu talon muissakin ulko-ovissa. Tuo oikeanpuoleinen ovi on terassille johtavan oven sisäpuoli.

Tästä toissatalvena otetusta kuvasta näkee vanhalle terassille johtaneet saluunaovet. Ovet olivat hauskat mutta päätettiin kuitenkin tehdä uusista ovista vähän jykevämmät ja helppokäyttöisemmät. Vaikka kummastakaan kuistin oviparista ei tehty sen ihmeemmin eristettyjä niin kuisti kutenkin pysyy niiden avulla varmaan talvellakin vähän paremmin suojattuna. Kunhan ovien viimeinen maalikerros on kunnolla kuivunut niin päästään asennushommiin. Jos joku on vailla pätevää puuseppää niin vahva suositus Kalmarin suuntaan!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
suutarin talossa; vanhantyylinen keittiö; puuseppä Dirk Agartz;

Viime keskiviikkona talolla oli tehopäivä kun samaan aikaan aamulla tontille saapuivat sähkölaitoksen kaapelipeilaajat, kaivurikuski apumiehineen, putkimies ja puuseppä. Luulin, että puuseppämme Dirk Agartz oli tuomassa keittiöön vain alakaapistoja mutta yllätykseksemme illalla lähes kaikki keittiön kaapit olivat jo paikallaan! 

Jotain peitelistoja ja hyllylevyjä vielä puuttuu mutta muuten keittiön kaapisto alkaa olla valmis! Yksi korkea irtonainen kaappi tulee vielä huoneen toiselle seinustalle jääkaapin viereen. Ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Puiset, vanhanmalliset peiliovet sopivat hyvin talon tunnelmaan ja ilman mitään kummempia krumeluureja ne ovat riittävän yksinkertaiset. Jännitin vähän tuota harmaata värisävyä mutta sekin on tosi kiva. Väri on samaa sävyä lattian kanssa mutta pari astetta tummempi. Vähän punaiseen taittava harmaa.

Samaan syssyyn keittiön, tontin vesijohtokaivausten ja viemärin uusimisen kanssa sähkäri kävi vielä viimeistelemässä ekan kerroksen sähköt. Nyt melkein kaikissa huoneissa on toimivat pistorasiat ja kytkimet. Otimme valokatkaisijoihin vanhan tyyliset Renova-kykimet mutta pistorasioissa menimme ihan perus Jussi-sarjalla. Talo tuntuu nyt jo tosi paljon valmiimmalta! Kiitos keittiön.

Kommentit (1)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat