Terkkuja Tallinnasta! Teimme eilen päiväreissun lahden toiselle puolelle ja kävimme ostamassa meille olohuoneeseen varatut tapettirullat. Kevään materiaalikartoitusreissulla bongasimme paikallisesta Muster Sisustussalongista molempia miellyttäneen Sanduddin Isoäidin aikaan-tapetin. Kyseinen rulla on tuossa ylhäällä olevassa kuvassa ylimpänä. Isoäidin aikaan-mallisto on suunniteltu yhdessä Museoviraston kanssa ja siitä löytyy kuoseja eri aikakausilta. Valitsemamme tapetin Jugend-henkinen kuviointi sopii mielestämme meidän olohuoneeseen tosi hyvin ja värimaailma on sopivan hillitty. Ekan kerroksen kulmahuoneeseen valitsimme vielä Sanduddin Herba-malliston tapetin. Pienikuvioinen ja samaa vihertävää sävymaailmaa oleva rulla passaa hyvin tulevaan kirjasto/työhuoneeseen. En tiedä onko tuo malli suunniteltu vaan Idän markkinoille, sillä netistä en löytänyt siitä tietoa muuten kuin venäjäksi.

Meidän makkarin, ja jossain vaiheessa ruokahuoneeksi päätyvän huoneen, tapettia jäimme vielä jahkailemaan. Olin jo aiemmin ihastellut Morris & Co:n runsaskuvioisia tapetteja ja ajatellut, että johonkin huoneeseen olisi kiva laittaa seinille jotain tymäkämpää väriä. Talon vanhoissa tapettikerroksissa on ollut myös tosi tummia kukkakuoseja, joten olisi ihan hauska tapetoida nykyseiniäkin vähän samaan tyyliin. Tykästyimme molemmat erityisesti Pimpernel-kuosiin, jonka kahden sävyn välillä jäimme nyt arpomaan. Myymälässä oli myynnissä ainoastaan tuota ylempänä olevaa tapettia luumun sävyisellä pohjalla ja mallikirjasta tutkailimme tuota toista, tilattavissa olevaa, sinertävämpää sävyä. Makkari/ruokahuone on ainakin toistaiseksi ollut aika pimeä huone ja tuon ylemmän tapetin tumma pohja alkoi arveluttamaan. Ei tuo sinisävyinenkään vaalea ole, mutta ehkä hitusen raikkaampi ja lähempänä muiden kerrokseen valittujen tapettien sävymaailmaa. Tuossa kuvassa väri muuten taittaa liikaa siniseen, kuosi on oikeasti vähän enemmän harmaan vihertävä.

Jätimme värivalinnat hautumaan, sillä tapetti on sen verran hintavaa että haluamme olla väristä ihan varmoja. Mutta eiköhän me toiseen noista sävyistä päädytä, ellei joku kilpaileva kuosi ilmesty vielä mukaan peliin. 

Pakkasimme 16 rullaa tapettia putkikassiin ja Isma urhoollisesti kantoi ne sataman säilytyslokeroon. Hyvin käytetty lomapäivä ja ehdimme vielä tapettivalintojen lomassa tallustaa ympäri Tallinnaa. Kunhan kattopaneelit saadaan maalattua toiseen kertaan niin voidaan alkaa jo liisteröimään tapetteja seiniin! Homma etenee!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla