Kirjoitukset avainsanalla laattojen saumaus

Monet kyselevät, pääsemmekö jouluksi uuteen kotiin. Ei, ei päästä. Mutta ei muutto välttämättä joulusta kauheasti veny. Tammikuu saattaisi olla nyt uuden arvion perusteella aika realistinen. Jos olisi pakko, niin kyllä me nyt voisimme jo roudata osan tavaroista talolle ja kun lämmitys ehkä ensi viikolla saadaan, niin jopa nukkuakin siellä. Mutta parempi viimeistellä hommat rauhassa ja muuttaa niin, ettei täysi kaaos siirry edellisestä majapaikasta seuraavaan. Periaatteessa kaikki isot hommat on melkeinpä tehty ja enää pitäisi tehdä lukuisia pieniä juttuja. Kalustaa kylppäri, maalata eteisen lattia, viimeistellä keittö jne. Yksi duuni saatiin ruksattua tehtävälistalta yli kun saumattiin kylppärin laatat. 

Saumattiin seinät valkoisella ja lattia tumman harmaalla. Laasti kuivui aika nopeasti, joten ei saatu yhdellä rykäyksellä saumattua kaikkia seiniä vaan piti käydä seuraavana päivänä ostamassa uusi säkki saumausainetta. Optimistisina oltiin tietysti ostettu sitä vain yksi säkki. Isma veteli laastia seiniin ja minä pesin seiniä sienellä saumojen vähän kuivuttua. 

Lattian samausaineen pois pyyhkiminen olikin sit ihan toinen juttu. Siinä missä seinien saumausaine kuivui vähän liiankin nopeasti, niin lattia ei kuivunut juuri ollenkaan. Odotettiin yli paketissa sanotun kuivumisajan mutta siltikin sieni nosti väriä saumoista laattojen pintaan. Epätoivoinen homma.

Jouduttiin jättämään lattia tämän näköiseksi ja Isma kävi parin tunnin päästä pyyhkimässä enimmät tummat läikät pois. Siltikin lattiaan jäi vielä sellainen harmahtava kalvo, jota muutama päivä sitten yritin hinkata pois karhealla sienellä. Suht hyvin se onneksi lähti mutta täytyy varmaan käyttää jotain vähän järeämpää pesuainetta, jotta värin saa kunnolla pois laattojen pinnasta. En osannut ajatella, että tumman saumavärin pois pyyhkiminen voisi olla näin iso homma. Tänä viikonloppuna yritetään vetää kylppärin kulmat silikonilla ja toivottavasti saataisiin vessanpönttö paikalleen. Voin sitten ottaa muutaman kuvan lähes valmiista kylppäristä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat