Kirjoitukset avainsanalla eteinen

Voidaan vetää yli monta kohtaa To do-listalta, kiitos tämän viikonlopun! Isma paikkasi muurien rapistuneet osat ja täytti isoimmat kolot. Ensi viikolla voidaan vetää seiniin pintatasoite, jonka jälkeen ne pitää vielä maalata kalkkimaalilla.

Isäni ajoi tänään meitä auttamaan ja yhdessä Isman kanssa paneloivat vessan katon. Ensin kattoon piti nitoa kiinni höyrysulkupaperi, jonka päälle laitettiin naulausrimat.

Kinkkisimmät kohdat olivat ilmastointikanavan ja kattolampun aukot mutta kunnialla selvittiin! Tuo seinän vieressä kulkeva sähköjohto kuuluu seinälampulle. Paneelit täytyy vielä pariin kertaan maalata. Ovat pyörineet ties missä ja se näkyy. Mutta tosi siisti katosta tuli! Kattolistat tietysti vielä uupuu.

Katon paneloinnin jälkeen päätettiin vielä tapetoida eteiskäytävän seinät. 

Ostettiin Tapettitalosta kolme rullaa Pihlgren & Ritolan Wiener-Jugend -tapettia ja se sopii tuohon tilaan tosi hyvin. Rullat olivat tosi vanhaa erää ja kakkoslaatua, jonka takia kuviot ovat paikoin haalistuneet ja rullien reunat vähän kellastuneet. Mutta tykättiin kuviosta melkein enempi hailakampana ja ei se keltaisuus nyt hirveästi pistänyt silmään. Täytyy vielä katsoa huomenna miltä seinät näyttävät kunhan tapetit ovat kuivuneet.

Eteisen tapetti sopii vielä tosin hyvin yhteen olohuoneen tapetin kanssa! Superviikonlopun jälkeen listalle jäi enää:

- vessan katon maalaus ja viimeistely

- eteisen lattian hionta ja maalaus

- muurien pintatasoitus ja maalaus

- keittiön välitilan laatoitus

Toki noiden jälkeen jää kaikkea pientä tehtävää mutta kunhan isot hommat saisi tehtyä niin päästäisiin kohta muuttamaan. Hullua!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ollaan lomailtu kohta kolmisen viikkoa ja mökkeilyn lisäksi ollaan saatu työmaalla aika hyvin asioita edistettyä.

Maalattiin paneelikatot vielä pariin kertaan ja nyt ne näyttävät tosi hyviltä! Riittävän tasainen maalipinta ettei puu kuulla kauheasti läpi. Täysin peittävä kerros ei ole mutta ei sen ole tarkoituskaan olla.

Isma repi yhden sisäoven levyn irti ja alta paljastui vanha peili ovi. Keittiön ovelle pitäisi tehdä samanlainen homma ja sen jälkeen raaputella ovista vanhat maalit pois.

Paklasimme vanhojen ovi- ja ikkunalistojen naulankohdat ja pahimmat epätasaisuudet peittoon. Ystäväni ihasteli vanhoja, vähän erisävyisiä listoja meillä käydessään mutta kyllä me ne varmaan kuitenkin maalaamme valkoiseksi. Luulen, että se keltaisuus alkaa jossain vaiheessa tökkimään. Täytyy vielä miettiä!

Yksi aikaavievä urakka on eteiskäytävän vanhojen paneelien pesu ja uudelleen maalaus. Pestiin kattopaneelit kertaalleen kidesoodalla ja maalattiin ne valkoiseksi. Jo pelkkä pesu kirkasti niitä tosi paljon mutta kyllä katto tulee vaatimaan varmaan vielä pari maalikerrosta. Nyt paneelit näyttävät jopa liian valkoisilta kun seinät ja listat ovat vielä pesemättä ja vanhan keltaisen maalin peitossa. Pari päivää sitten paklasin vielä kaikki katossa näkyvät raot umpeen, joten hiomisen jälkeen toisen maalikerroksen voi sivellä paikalleen.

Lopuksi pakko esitellä meidän pihan ainoa kukkiva kukka! Saatiin vanhemmiltani yksi tiikerililjan sipuli kesän alussa ja se kukki tosi komeasti.

Isäni sanoi, että laittakaa se nyt sellaiseen paikkaan mistä näette kun se kukkii. Tuossa se nyt on, kuvan keskellä, lautapinon ja ammeen välissä. Vähän surkuhupaisaa.

Ollaan kaverini Noran kanssa pari iltaa tapetoitu! Ensin keittiötä ja eilen kulmahuonetta. Nora oli kuulemma tapetoinut viimeksi 90-luvulla, minä en koskaan. Tapetointihommista lisää seuraavassa postauksessa!

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat