Kirjoitukset avainsanalla keittiössä

keittiö, avohylly, hylly, industrial

Keittiön viimeistely nytkähti pienen askeleen eteenpäin kun kiinnitettiin seinälle avohylly. Ikean Falsterbo-hylly on odotellut keittiön valmistumista alakerran saunassa varmaan yli vuoden. Säilytystilan puute vihdoin patisti meidät hyllynripustushommiin, sillä odottelemme vielä keittiöön saapuvaksi korkeaa kaappia, joka toisi keittiöön roimasti säilytystilaa. 

Vähän jänskätti saadaanko hylly kerralla seinään ja pysyykö se siellä, sillä tuossa seinänpätkässä oli aiemmin oviaukko eteiseen eikä muistettu yhtään miten se tilkittiin. Onneksi ainakin yläruuvit porautuivat selkeästi joihinkin tukirakenteisiin, joten tuskin hylly tulee alas. 

Naureskelin Ismalle, että ei tuo hylly nyt ehkä meidän keittiön varsinaisia säilytysongelmia ratkaise (mihin kuiva-aineet, isot lautaset, kattilat, kulhot sun muut) mutta ainakin se näyttää kivalta. Kaaoksen keskellä sekin välillä riittää!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
suutarin talossa; Pukkila; keittiön välitilan laatoitus

Isma sai viime viikonloppuna laatoitettua keittiön välitilan kokonaan, joten tänä viikonloppuna päästiin saumaushommiin.

Päätettiinkin lennossa vaihtaa meidän alkuperäistä ideaa, ja laatoitettiin välitila 10 x 10 laatan sijaan 15 senttisillä, jotka ladottiin tiililadontaan. Jotenkin se tasaan ladottu pieni laatta alkoi tuntua tylsältä vaihtoehdolta ja koska oltiin ostettu tori.fi:stä halvalla monta laatikkoa Pukkilan valkoista 15 senttistä laattaa, niin suunnitelman vaihto oli iisiä. Eiköhän niille pienemmillekin laatoille jotain käyttöä keksi. 

Vaikka tuo huuva oli tuollaisenaankin ihan veikeän värinen niin maalasin sen kuitenkin valkoiseksi. Kokonaisuudesta tuli tosi paljon raikkaampi ja selkeämpi. 

Arvottiin vielä rautakaupassa tumman ja vaalean saumavärin välillä, mutta whatsapp-raadin kannustavien kommenttien jälkeen päädyttiin alkuperäiseen ajatukseen, eli tummanharmaaseen saumaväriin.

Tumman värin pois pyyhkiminen oli vessan lattiasta yhtä tuskaa mutta tässä se sujui paljon helpommin. Oltiin vähän säästeliäämpiä saumausaineen kanssa ja Isma siisti saumat sormellaan jo ainetta levittäessään. Se helpotti värin pois pyyhkimistä tosi paljon.

Tumma väri oli meidän mielestä kyllä tosi hyvä valinta. Vaalealla saumalla kokonaisuudesta olisi tullut vähän pliisu ja tuolla tummalla tiililadonta tulee kivasti esiin. Eikä se vilise ollenkaan silmissä mitä jossain vaiheessa rupesin epäilemään. Päinvastoin se tuo kontrastia muuten aika vaaleansävyiseen keittiöön. Joku puulista pitää keksiä tuohon laatoituksen reunaan ja nurkasta pilkistävä ruskea kipsilevy peittyy toivottavasti avohyllyn tukipuiden alle.

Nyt keittiöstä uupuu enää uunin asennus, työtilan valaistus ja pistorasiat. Kaikkiin tarvitaan sähkäriä, ja meidän pitäisi päätyä vielä johonkin valaisinratkaisuun ennen kuin sähkärin viitsii pyytää paikalle.

Melkein valmis keittiö siis! 

Kommentit (0)

Olin vähän turhan optimistinen kun arvelin, että voitaisiin tässä postauksessa jakaa teille kalkkimaalikokemuksia. Juu ei. Sen sijaan voimme esitellä, kuinka muurista rapsutetaan pois siihen jämähtänyttä tapettia, tai kuinka liesituulettimen hormi liitetään seinässä vähän väärään kohtaan tehtyyn reikään. 

Viikonloppu voisi olla päivän pidempi niin meidän rempan loppukiri saattaisi lyhentyä viikolla tai parilla. Lauantaina menee puolet päivästä työviikosta toipumiseen ja jos sunnuntaina on jotain muuta tekemistä niin viikonloppu onkin sitten siinä.

Muurin rapsutuksen ja liesituulettimen kanssa säätämisen lisäksi ollaan saatu keittiöön asennettua mm. hana, tiskiallas ja keittotasot! Uuni vielä paikalleen niin sitten on kaikki keittiön koneet kytketty.

Siinä sitä rapsutellaan. Kunhan suurin osa tapeteista on saatu pois niin muuri pitäisi vielä tasoittaa pintatasotteella ja vasta sen jälkeen päästään maalaamaan.

Tuosta kuvasta näkee hyvin, että reikä mihin liesituulettimen putken piti mennä, oli hippusen liikaa vasemmalla. Myös yläkaappia jouduttiin vähän nirhimään putken tieltä niin kuin tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat. Jotenkin tyypillistä tälle meidän projektille...Mutta koska hormin paikasta ei ollut mitään tarkkoja määrityksiä tai piirustuksia, niin ihmehän se olisi ollut jos se olisi ollut täsmälleen oikeassa kohdassa. Metsästettiin lauantaina ongelmaan ratkaisua ja Isma lopulta bongasi tuollaisen loivan mutkapalan. Sen avulla putki saatiin sommiteltua paikalleen. Nyt kelpaa keittiössä kärytellä!

Kommentit (2)

Jutta - Suutarin talossa
Liittynyt7.4.2016
2/2 | 

Moikka Eeva-Riitta! Kiitos tsempeistä ja terveisistä :) Kiva kun luet blogiamme! Joskus tuntuu, että tavallisessa viikonlopussa on ekstratunteja tuplat mutta yleensä niitä tuntuu olevan normipäivää vähemmän. Mutta asia kerrallaan tätä remppaa täytyy tehdä, hulluksi tulee muuten. Sillä tekeminen vanhassa talossa ei kyllä ihan hetkeen lopu, niinkuin varmaan tiedät! :)

Lupailin kuvamateriaalia keittiön tapeteista, joten tässäpä sitä! Unohdin ottaa päivänvalossa kuvat valmiista kokonaisuudesta, joten joudutte toistaiseksi tyytymään vaihekuviin. 

Ne ensimmäiset puolitoista rullaa eivät riittäneet kuin yhden seinän tapetointiin, joten tilasimme niitä lisää. Nytkin menekki oli epähuomiossa laskettu aika naftisti, mutta onneksi rullat riittivät! Ei ole muuten mikään vitsi se, että kannattaa tarkkailla että tapettirullat ovat samaa erää. Näissä meidän rullissa oli nimittäin ihan näkyvä sävyero kun niitä vertaili vieretysten. Vanhemmissa rullissa valkoisen sävy oli hitusen verran lämpimämpi uusiin verrattua. Mutta koska erän vaihtokohta tuli kulmaan, ei sävyeroa juuri huomaa. 

Näistä kuvista ei kyllä tuota tapetin kuviota nää yhtään. Livenä kuosi on kivan hillitty mutta graafinen viivakuviointi erottuu kuitenkin selvästi valkoisesta pohjasta. Roudattiin viereisestä huoneesta kodinkoneet keittiön puolelle, jotta päästiin siivoamaan sitä huonetta tapetointikuntoon. Meillä on ollut tehokas viikonloppu, sillä työmiehet ovat ahkeroineet vessan laatoituksen ja yläkerran seinäeristysten parissa. Me aloitimme Isman kanssa tänään illalla tapetoimaan ruokahuonetta, joka tulee ensin toimimaan meidän makuuhuoneenamme. Onneksi ollaan kehitytty suht päteviksi tapetoijiksi, sillä tässä tapetissa ei ollut lainkaan leikkumerkkejä apuna. 

Saimme tapetoitua yhden seinän ja huomenna homma jatkuu. Lisää kuvamateriaalia siis luvassa mutta oli pakko vähän vilauttaa tuota rullaa. Tapetti on ihana.

Kommentit (0)

Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat