Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Kuva on vähän harhaanjohtava, sillä se on vappuviikonlopulta. Mutta vitsit millainen kesäviikonloppu nyt olikaan! Purettiin lauantaina talolla valurautapattereita ja putkia, mutta muuten hengailtiinkin pihahommissa. Pihaa ei ole hoidettu kunnolla muutamaan kymmeneen vuoteen ja se näkyy. Puusto on villiintynyt ja ainoa vihreä kasvi, mitä maassa kasvaa, on vuohenputki. Onnistuin kehittämään sitä kohtaan maanisen tuhoamisvimman ja nyhdin sitä juurineen irti maasta pari päivää. Googlailin etukäteen hieman aihetta ja paljastui, että vuohenputki on rasittavan hankala hävittää. Se puskee pienimmästäkin juurenpalasesta maan pinnalle ja ihmiset taistelevat sen kanssa vuositolkulla. Nuorena vuohenputki on myös syötävä (kiitos Google), mutta meillä sitä kasvaa niin paljon että ei kukaan jaksa sitä metritolkulla rouskuttaa. 

Viikonlopun aikana raivaamani alue oli pari metriä suuntaan ja toiseen tuota suurempi. Lopulta luovutin kun ei selkä ja kädet enää kestäneet. Isäni lupasi tuoda mökiltä maajyrsimen, jolla maan voi kääntää ja nyhtää niitä juuria sitten ylös. Viimeisenä silauksena suihkuttelin kuitenkin lähes koko kasvuston myrkyllä, joten jos ne eivät ihan kokonaan häviä niin ainakin piha on nyt kauniin rusehtava.

Kuvassa remppakoira poseeraa lehtisäkin ja myllätyn maan vieressä lempipaikallaan, uima-altaan reunalla.

Maata myllätessäni löysin mullasta hienoja säilykepurkkeja ja jonkin eläimen leukaluut. Tuo keskimmäinen purkki on sillipurkki! Harmillisesti löin haravani siitä läpi mutta kyllä sen vielä johonkin esille kehtaa laittaa. Vähän erilaista designia kuin nykyään. Vaikka oltiin viikonloppuna tosi tehokkaita niin silti tuntuu, että oltaisiin oltu minilomalla. Niin paljon tuli pihalla oleiltua. Tällä viikolla kuskataan ainakin lehtiä ja metalliromua Sortti-asemalle ja kannetaan valurautapattereita pihalle. On sitä puuhaa siinäkin!

- Jutta

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat