Saatiin viime viikolla siivottua olohuone remonttirojusta ja päästiin maalaamaan lattiaa. Eilen maalasin sen kolmannen, eli viimeisen kerran ja pääsin vielä myöhään illalla ruokahuoneen lattian kimppuun.  

Työläin prosessi lattian maalamisessa oli sen puhdistaminen. Vaikka siinä on ollut suojapahvi päällä niin sillä on kuitenkin talsittu ennen pahvin laittamista paikalleen. Ja tuollainen käsittelemätön puu on hullun hankala puhdistaa. Itse maalaaminen sujui nopsasti, vaikka pinta-alaa olikin enemmän kuin muissa huoneissa. Tarkkasilmäinen muuten saattaa huomata seinille kiinnitetyt patterit! Eräänlainen työvoitto sekin että saatiin ne paikalleen. 

Tuossa vetelen sitä viimeistä maalikerrosta. Ensimmäinen kerros maalattiin hieman ohennetulla maalilla ja pari seuraavaa ohentamattomalla. Ekan kerroksen jälkeen kitattiin vielä pahimmat kolot umpeen ja pyyhittiin koko lattia kevyesti hiomapaperilla. 

Ruokahuoneen lattiasta emme jaksaneet hioa kaikkea vanhaa maalia pois, joten saa nähdä riittääkö siihen lattiaan sama kolme kerrosta maalia mitä muuallekin. 

Maalasin sen nyt eilen kertaalleen ohennetulla maalilla ja tänään pinta tuntui vielä hieman tahmealta. Vanhat lankut ovat huokoisempia kuin uudet lattialaudat, joten ne imevät itseensä varmaan enemmän kosteutta. Huomenna lattia on toivottavasti kuivunut sen verran, että kolot voi kitata ja ylihuomenna mahdollisesti maalata toiseen kertaan. Mutta huone kirkastui jo tuon yhden maalikerroksen jälkeen kummasti! Ruokahuoneen lattian jälkeen jäljellä on enää eteiskäytävä ja pari pientä tuulikaappia ja sit olisi ensimmäisen kerroksen lattiat maalattu! Hurraa sille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla