Kirjoitukset avainsanalla seinän panelointi

Meillä on puuttunut eteiskäytävästä pala seinää ja tänään saatiin se paneloitua. Tai olihan siinä seinä, mutta kun siitä purettiin vanhat eteisen kaapit pois niin tilalle jäi tuollaiset vähän hassut syvennykset. Tuohon seinälle on suunnitteilla naulakko, joten syvennykset olisi voinut siinäkin hyödyntää, mutta eristyksen kannalta ne oli järkevämpi tilkitä umpeen. Seinän takana on yläkertaan vievä portaikko, joka ainakin nyt on ollut vähän viileämpi kuin itse käytävä.

Vuorattiin aukot suojapaperilla (joka oli muuten surkeeta, ihan liian ohutta) ja täytettiin kolot ekovillalla. Isma vispilöi ekovillapurun kuohkeaksi massaksi ja kaadettiin sitä ämpäritolkulla seinän sisään.

Tässä yritetään kuohkeuttaa ekovillamassaa sen jälkeen kun yhden kolon täytteet olivat tiivistyneet ja valuneet alaspäin sillä seurauksella, että koko komeus levähti lattialle. Surkean ohut suojapaperi ei kestänyt massan painoa ja tapauksesta viisastuneena tehtiin noin puoleen väliin seinää hyllyt. Hyllyjen ansiosta massa ei valunut pohjalle ja saatiin seinät eristettyä loppuun.

Veke tuli ihmettelemään uutta kotiaan eikä ollut kovin vakuuttunut. Hämmentynyt ja hieman tylsistyneen oloinen pikemminkin. 

Paneloitiiin seinät kattopaneelilla, sillä tuollaisen vanhanmallisen paneelin teettäminen olisi maksanut liikaa. Tuota mallia ei äkkiseltään ainakaan löydetty valmiina ja jos sitä olisi halunnut siihen olisi joutunut teettämään terän jne. Koska suurin osa paneelista tulee peittymään naulakon taakse niin totesimme, että on ihan sama jos se vähän eroaa vanhasta seinästä.

Kummasti eteinen tuntuu valmiimmalta kun aukot on peitetty ja seinä valmiina! Enää puuttuu lattialista ja muutama maalikerros. Maalasin seinän äsken kertaalleen ja sekin teki tilasta paljon valmiimman oloisen kun ei ole noin selkeetä värieroa. Isma sai muurattua olohuoneen ja ruokahuoneen hormien aukot umpeen, joten kohta päästään maalaamaan niitäkin. Ne maalataan kalkkimaalilla, jolla ei ollakaan ennen maalattu. Käsittääkseni sillä maalaaminen eroaa perusmaaleista, joten maalauskokemuksia luvassa! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

Kategoriat