Onneksi ensi viikolla alkaa syyskuu, ja kesän teeskentelemisen saa lopettaa. Totuushan on, että kesä loppuu silloin kuin kesäloma, loman jälkeinen kesä on pelkkää feikkiä. Aurinko lakkaa ruskettamasta, eikä kesäilloista voi nauttia, olivatpa miten lämpimiä hyvänsä, koska seuraavana päivänä on herättävä aikaisin ja mentävä töihin. Loman jälkeinen kesä on halju kuin sunnuntai, maanantain pilaama vapaapäivä.

Aloitin syksyn virallisesti siirtymäriitillä: poistatin geelilakat varpaankynsistä. Varpaillakin on edessä pitkä ja pimeä kausi.

Energiaa pitää nyt kerätä kaikenlaisella toiminnalla. Ei enää tuntikausien lojumista parvekkeella kirja kädessä ja viinilasi vieressä. Piristän itseäni lisäämällä liikuntalukujärjestykseen syksyisin jonkin uuden lajin. Tänä syksynä kokeilen baletin helpotettua versiota barrea ja yoga for athletes -tunteja.

Työni on onneksi sellaista, että se pitää aktiivisena. Olen viikon mittaan osallistunut kosmetiikan uutuuksien lanseerauksiin ja käynyt tutustumassa syksyn tarjontaan. Mieleenpainuvin elämys siltä saralta oli Diorin uuden  miestentuoksun Sauvagen mainosfilmi, jonka tähtenä on Johnny Depp. Laitoin nuorempien naisten mieliksi kuvan myös Bossin uutuustuoksun kasvosta, Divergent-elokuvasta ja Downtown Abbeysta tutusta Theo Jamesista.

Huomaatte, että miesrintamalla on melko hiljaista, koska viikon kolmas mieleen jäänyt mieshenkilö on Jari Bull Mentula. Oli ihan pakko vaihtaa muutama sana, kun en ole herraa aiemmin livenä nähnyt. Bull oli Jutta Gustafsbergin Jutan voimakirjan julkistamistilaisuudessa ja vihjaili, että voi hänkin vielä kirjan tehdä.

Kulttuuriharrastukset tietenkin piristävät syksyä. Vielä jaksaa innostua, marraskuussa tuskin saan enää lähdettyä mihinkään. Sinebrychoffin  taidemuseossa on 4.10. saakka Coca-Colan yli 30 000 teoksen taidekokoelmasta koottu näyttely sen kunniaksi, että pullo täyttää sata vuotta. Esillä on myös Steve Kaufmanin tunnettu Mona Lisa -versio. Oletteko muuten huomanneet, että kun taiteilija kuvaa jotain kulutusesinettä kuten vaikka Coca-Cola-pulloa, teos kuuluu tulkita kulutuskriittiseksi?

Tähän loppuun vielä hyvä menovinkki sunnuntaille 30.8. Kaivopuistossa on kello kymmenestä alkaen Pohjoismaiden suurin kääpiökoiratapahtuma, johon osallistuu tuhat koiraa. Tapahtuma on ilmainen ja loppukilpailut alkavat 15.30.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Päivi
5/4 | 

Hienostelun teeskentelemisen saa myös lopettaa. Eli laitahan geelit takaisin varpaisiin, ja anna meidän köyhien nauttia kesän rippeistä.

Tiau
8/4 | 

Hyvä kirjoitus niille jotka ymmärtävät ja sisäistävät itselleen sopivaksi. Mutta eheei, kesä ei ole vielä lopussa; eilenkin lämpömittari näytti 40°C ja ollaan vain Keski-Euroopassa - mitä yletön lämpö on koko kesän hellinyt, ihan liiallisuuksiin asti.

Mutta sorry, sitä en ymmärrä että joka kommenttiin on aina pakko tuoda tuo köyhä ja köyhyys esille. Taitaa olla Suomessa kovin trendikästä, ja pakko pyytää sitä lisää, että varmasti pysyykin köyhänä. Eli sitä saa mitä tilaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Hae blogista

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla