Kirjoitukset avainsanalla luontaistuote

En ole hurahtajatyyppiä, mutta vähältä piti muutama päivä sitten. Kuuntelin hyvin innostavaa esitelmää arginiini-nimisestä aminohaposta. Innostuin etenkin siitä, että arginiinista sanottiin olevan kovasti apua urheilusuorituksissa. Se nimittäin muodostaa typpioksidia, joka taas vaikuttaa verisuonten laajenemiseen ja parasympaattiseen hermostoon. Tuskin maltoin odottaa, että pääsisin ostamaan tätä mainiota ainetta sisältävää lisäravinnetta. Maksa toimisi tehokkaammin, rasva lähtisi oikeista paikoista…

Innoissani ostin väliajalla kirjan Terveyttä arginiinista ja liikunnasta. Sen ovat kirjoittaneet esitelmän pitäjän vanhemmat, lääketieteen kandidaatti ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Koulutettua väkeä siis ja omistautuneet arginiinin tutkimiselle.

Kirjaa lukiessani innostuksen rinnalle nousi epäilys. Arginiini oli sen mukaan ratkaisu tai osaratkaisu hyvin moneen kansantautiin, kuten kakkostyypin diabetekseen ja ylipainoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimintaa ja ns. virallisia käsityksiä esimerkiksi kolesterolista kirjoittajat arvostelivat kovin sanoin. Kirjan lopussa päästiin otsikon lupaamaan liikuntaan, ja se oli mielenkiintoinen osio. Varmaan ainakin huippu-urheilussa, kun pienilläkin asioilla on merkitystä, arginiista voi olla hyötyä. Saatan kokeilla itsekin.

Tämä oli kuitenkin hyvä muistutus, että hatussa kannattaa pitää vähän jäitä. Harva aine on yksiselitteisen hyvä tai paha. Uusille asioille voi olla avoin, mutta Googlea kannattaa käyttää.

Ajatus vahvistui pari päivää myöhemmin, kun osallistuin uuden luontaistuotteita ja –palveluita tarjoavan nettikaupan lanseeraustilaisuuteen. Idea vaikutti kivalta ja uskon, että laadukkaissa luontaistuotteissa on paljon bisnespotentiaalia. Mutta ärsyynnyn aivan tavattomasti siitä, jos luontaistuotetilaisuudessa käyttäydytään kuin hurmahenkisessä lahkossa. Totuus on löytynyt ja muut ovat harhapoluilla. Ja sitten heitellään termejä niin huolimattomasti, että puistattaa. Näissäkään tuotteissa ei ollut kemikaaleja. Haloo. Kemikaaleja on kaikkialla, luonto ja ihmiset koostuvat kemikaaleista. Ja ei-luontaistuotteista irtoaa elimistöön myrkkyjä. Kasveissakin on myrkkyjä. Ja jopa vesi on myrkkyä, jos sitä saa yliannoksen. Jos puhuu myrkyistä, täytyy osata olla täsmällinen. Eikä muiden tuotteiden mollaaminen ole koskaan hyvää markkinointia. Omaa saa kehua, mutta muita ei kannata moittia.

Itse poimin parhaat sekä normi- että luonnonkosmetiikasta ja elän onnellisena sekakäyttäjänä. Kukin tehköön tavallaan.

Kommentit (3)

suvi-tuuli
2/3 | 

Miksi Glorian blogi hyppääkin näin Me Naiset otsikon alle? Vai onko toimittaja vaihtanut brändiä? Vaikuttaa sekahedelmäkeitolta.

Kristiina R
Liittynyt16.6.2015
3/3 | 

suvi-tuuli, en ole vaihtanut brändiä, olen edelleen Gloriassa, kuten blogin esittelytekstikin kertoo. Meillä on nyt tämä yhteisöalusta, jonka linkissä lukee menaiset.fi. Myönnän, että voi olla epäselvää, mutta tässä vaiheessa homma toimii näin. Ehkä tekniikan ihmiset keksivät tähän pian uuden ratkaisun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kristiina on Glorian tuottaja, joka kirjoittaa kauneudesta, muodista, hyvinvoinnista ja aikuisen naisen elämän hyvistä ja hurjista puolista.

Kategoriat